Καταθέτει πρόταση για αναδιάρθρωση η Φούτμπολ Λιγκ μετά από πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Β.

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου να βρίσκει θετική ανταπόκριση από τις ομάδες. Αφορούσε τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους των 16 ομάδων. Η πρόταση αυτή θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο, στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και στην ΕΠΟ.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των ομάδων, εκτός της Ιεράπετρας, η τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως είχε κάνει γνωστό, με ανακοίνωση της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών τις οποίες και κατέθεσε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.
Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 η οποία και βρήκε θετική ανταπόκριση αφορούσε στην δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Σούπερ Λιγκ 2 και της παρούσας Φούτμπολ Λιγκ και όσες προκύψουν από τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και από την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ των ομάδων της Γ’ Εθνικής.
Επίσης, προτάθηκε οι ομάδες που είναι σε νησιά και το κόστος μετακίνησης σε κάθε αγωνιστική είναι δυσβάσταχτο να στηριχτούν ακόμα περισσότερο οικονομικά και συγκεκριμένα να τους δοθεί 10% παραπάνω από τα χρήματα που θα πάρουν όλες οι ομάδες τη νέα χρονιά.
Η παραπάνω πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ- εκτός των Τρικάλων και του Ιωνικού- καθώς τόσο ο πρόεδρος των Τρικάλων κ. Αϊβάζογλου όσο και ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ιωνικού κ. Λεουνάκης, θεώρησαν προφανώς σημαντικότερο το γεγονός πως είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είτε όχι, οι ομάδες τους θα είναι στη Σούπερ Λιγκ 2, αγνοώντας και αψηφώντας παντελώς το μέλλον του ποδοσφαίρου και των υπολοίπων ομάδων εν γένει.
Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είχε εκδηλώσει την σύμφωνη γνώμη της και η ομάδα της Ιεράπετρας σε προγενέστερη επικοινωνία με εκπρόσωπο της ομάδας μας.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο μεγαλομέτοχος κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος, οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της συζήτησης.
Η παραπάνω πρόταση για την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και φυσικά στην ΕΠΟ”.

Τσιμπανάκος: Αναγκαία η αναδιάρθρωση
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσισμπανάκος, με δήλωσή του στο επίσημο site της ομάδας δήλωσε τα εξής: «Είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση. Εκ του αποτελέσματος, ακόμα και να μην είχαμε την διακοπή λόγω του κορωνοϊού, φάνηκε πως με αυτό το μοντέλο των τριών κατηγοριών οι ομάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Στη Φούτμπολ Λιγκ που το πρωτάθλημα ήταν πολύ ενδιαφέρον και μέχρι και την διακοπή οι περισσότερες ομάδες είχαν διαφορά δύο και τρεις βαθμούς και πάλευαν για την άνοδο ή την παραμονή στην κατηγορία μάτωσαν οικονομικά. Και αν ματώσαμε όσο υπήρχε ποδόσφαιρο όλο αυτό τον καιρό πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση. Η αναδιάρθρωση είναι αναγκαία. Αν βέβαια οι ιθύνοντες θέλουν να υπάρχουν και άλλες κατηγορίες στο ποδόσφαιρο με αξιοπρεπείς ομάδες που θα παίζουν καλή μπάλα και να πληρούν τις προϋποθέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται όπως ΙΚΑ, εφορία, κλπ. Διαφορετικά ας μείνει η Σούπερ Λιγκ και οι υπόλοιποι να πάμε σπίτια μας. Πάντως το πλαίσιο στο οποίο αυτή την στιγμή καλούμαστε να λειτουργήσουμε είναι άκρως προβληματικό και πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν αλλαγές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος».