Σκέψεις για μονούς προκριματικούς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία σκέφτεται τη λύση των μονών αγώνων για τα προκριματικά σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Το καλεντάρι αρχίζει να πιέζει ασφυκτικά την ΟΥΕΦΑ, καθώς λόγω της διακοπής από τον κορωνοϊό, έχει γίνει άνω κάτω το πρόγραμμα.

Στο πλάνο της συνομοσπονδίας είναι ως τα τέλη Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, πλην όμως υπάρχει πρόβλημα με την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τους Times, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται έντονα από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, είναι οι προκριματικοί γύροι για την περίοδο 2020-2021 να είναι «μονοί», δηλαδή χωρίς αγώνα ρεβάνς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος για την πιo εύρυθμη συνέχεια των δύο διοργανώσεων.

Η ΟΥΕΦΑ στην τηλεδιάσκεψη που θα κάνει στις 27 Μαΐου θέλει να γνωρίζει αν θα μπορεί να ολοκληρώσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ μέσα στον Αύγουστο, περιμένοντας από τα πρωταθλήματα να έχουν τελειώσει μέχρι τότε λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Συνομοσπονδία έχει ως εναλλακτικό πλάνο την εφαρμογή των πλέι οφ και επίσης περιμένει απαντήσεις και από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενούσαν το φετινό καλοκαίρι το Euro 2020.