Σ. Μαυρονάσιος: Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό Βόλου

Στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος. Ο έμπειρος παράγοντας ανέλυσε την πρόταση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, τονίζοντας ότι η συμπολίτισσα Νίκη και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ είναι σύμφωνη.
Επίσης, μίλησε για το μέλλον του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει αξιόλογη πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ μέχρι τις 10 Ιουνίου, τότε η παρούσα διοικητική ομάδα με επικεφαλής τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η νυν διοίκηση ήδη άρχισε να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Για την τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου: «Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είναι γνωστή, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε κάποιες παραμέτρους. Κατ’ αρχάς, με την διακοπή του πρωταθλήματος κάποιες ομάδες ήταν μέσα στους στόχους τους και κάποιες άλλες όχι. Από τη στιγμή που συνέβη αυτό είναι λογικό να μην μπορούν να ικανοποιηθούν όλοι. Γι’ αυτό και η Πολιτεία πέρασε μία τροπολογία, ώστε να μην ισχύσουν οι προκηρύξεις και να μπούμε στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Έτσι, λοιπόν, ως Ολυμπιακός Βόλου πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε τηλεσύσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και συμφωνήσαμε να προτείνουμε τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ. Οι μόνοι που διαφώνησαν ήταν ο Ιωνικός και τα Τρίκαλα».

Για τη στάση που τήρησε η συμπολίτισσα Νίκη: «Η διοίκηση της Νίκης, μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν θετική στην πρόταση».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Όλη η Ελλάδα διαπίστωσε ότι αυτό το πρωτάθλημα με τις 12 ομάδες ήταν προβληματικό. Μάλιστα δύο εξ αυτών των ομάδων με το… καλημέρα συμμετείχαν μόνο τυπικά. Από κάποια στιγμή και μετά αυτό το πρωτάθλημα γελοιοποιήθηκε. Όλος ο κόσμος γελούσε βλέποντας τους αγώνες της Κέρκυρας και του Απόλλωνα Πόντου».

Για την πρόταση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι της: «Προτείναμε οι ομάδες που προέρχονται από ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα από νησιά να πάρουν 10% επιπλέον χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σε σχέση με τις ΠΑΕ της ηπειρωτικής Ελλάδας. Επίσης, από τον Ολυμπιακό Βόλου τέθηκε στο τραπέζι μία ακόμη πρόταση, ώστε να αναλάβει τη χορηγία του πρωταθλήματος μία μεγάλη εταιρεία ενέργειας με το ποσό των 250.000 ευρώ».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού περί αναδιάρθρωσης: «Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, έχοντας ως σκεπτικό ότι όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να παραμείνουν ενωμένες. Δεν θέλουμε να υπάρχουν διχόνοιες και ο καθένας να κοιτά μόνο την ομάδα του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η Σούπερ Λιγκ με 14 ομάδες, η Σούπερ Λιγκ με 12 και η Φούτμπολ Λιγκ με 14, συν τις οκτώ που ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική μας κάνουν στο σύνολο 48 ομάδες. Οπότε, εμείς προτείναμε μία Σούπερ Λιγκ 16 ομάδων και μία διευρυμένη Β’ Εθνική με 32 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλων των 16 με γεωγραφικά κριτήρια».

Για την εκπροσώπηση της Φούτμπολ Λιγκ στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ: «Κάθε λίγκα έχει το συμβούλιό της. Εμείς οι 14 της Φούτμπολ Λιγκ έχουμε επιλέξει τρεις παράγοντες να μας εκπροσωπούν στο συμβούλιο για θέματα της κατηγορίας μας. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο κ. Αϊβάζογλου των Τρικάλων, που είναι αντίθετος στην πρότασή μας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εκείνο που μετρά είναι η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ. Οι ψήφοι είναι 12-2.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα πάμε την πρότασή μας στο πρόεδρο της Ένωσης κ. Λεουτσάκο, που με τη σειρά του θα πάρει την πρόταση και της Σούπερ Λιγκ 2. Από εκεί και πέρα, οι υπεύθυνοι θα τις αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν για την πιο συμφέρουσα. Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις προθέσεις της Σούπερ Λιγκ, σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν τη νέα χρονιά στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν τη νέα σεζόν θα «τρέξει» τον Ολυμπιακό η ίδια διοικητική ομάδα: «Αυτή τη στιγμή η Φούτμπολ Λιγκ είναι σε αναστολή από την Πολιτεία. Εμείς ως ΠΑΕ είμαστε σε αναστολή μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Λειτουργούμε κανονικότατα σε όλους τους άλλους τομείς. Τα γραφεία μας παραμένουν ανοιχτά και έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά για να πάρουν οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό το επίδομα της Πολιτείας.

Για τη νέα χρονιά, το έχει πει και ο μεγαλομέτοχος Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ότι αν υπάρξει κάποια πρόταση που θα αξιολογήσουμε ότι θα είναι καλή για τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αν δεν υπάρξει πρόταση και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει, τότε εμείς θα κάνουμε τον σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο. Έχουμε δώσει και σχετική διορία μέχρι τις 10 Ιουνίου για να κατατεθεί κάποια πρόταση και από την πλευρά μας ενημερώσαμε σχετικά και τον Ερασιτέχνη.

Να είναι βέβαιοι οι φίλαθλοί μας ότι είμαστε σε επαγρύπνηση και δεν θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό στο έλεος του Θεού. Είμαστε έτοιμοι και πλέον σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα. Ήδη κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αξιοποιηθεί καλύτερα το αθλητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών, ώστε είτε βρεθεί κάποιος άνθρωπος να αναλάβει στη θέση μας, είτε όχι, η ομάδα να έχει μέλλον».

Για το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Άγιο Γεώργιο: «Έχει κατατεθεί η μελέτη και έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Προγραμματίσαμε να φτιάξουμε τα δύο γήπεδα, ένα με έτοιμο χόρτο και ένα με σπορά και μπορώ να πω ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις