Λεουτσάκος: Κάνουμε προσπάθειες μήπως μας βοηθήσει η Πολιτεία

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στην αθλητική εκπομπή «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» του FM 100 Ράδιο Ζυγός μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ.

Μίλησε για την πιθανή επανέναρξη, την επόμενη μέρα, το κόστος των τεστ ενώ τόνισε πως αν δεν υπάρξει κυβερνητική βούληση τα πρωταθλήματα δύσκολα θα είναι βιώσιμα. Για την αναδιάρθρωση είπε πως είναι θέμα της ΕΠΟ αλλά και πως θα πρέπει να εξεταστεί η βιωσιμότητα των ομάδων σε βάθος τριετίας ενώ τόνισε πως και οι τρείς κατηγορίες θα πρέπει να πάνε ενιαία για να διεκδικήσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο την νέα σεζόν.

Αρχικά για την επανέναρξη είπε: «Η SL 2 έχει στείλει ένα αίτημα για ατομικές προπονήσεις και θα κάνουμε μία τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε πως αυτό μπορεί να γίνει, το πρωτόκολλο, τα κόστη, όλα αυτά. Η Φούτμπολ Λιγκ παραμένει σε αναστολή με την απόφαση της. Η επανέναρξη εχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι και οι πιο αδικημένες, αλλιώς τα περίμεναν , αλλιώς τα βρήκαν. Το ποδόσφαιρο είναι σε ομηρία τώρα. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απόφαση από την κυβέρνηση, θέλουμε να δούμε τι θα πει η ΕΠΟ γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ούτε από εκεί. Έχουν ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες που δεν είναι ομάδες Σούπερ Λιγκ για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δίμηνη και τρίμηνη αναστολή και γενικώς η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

«Πρέπει να βοηθήσει η ΕΡΤ»
Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος χαρακτήρισε σημαντική την βοήθεια από την ΕΡΤ: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσει η ΕΡΤ στην παρούσα φάση. Είναι απαραίτητο. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους και έχουμε τον χειμώνα πάλι καραντίνες ο κόσμος δεν θα πρέπει να βλέπει θέαμα αφού θα απαγορεύεται να πας στο γήπεδο; Χωρίς την συμπαράσταση της Πολιτείας δεν πρόκειται να γίνει κάτι».

Για τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από το τωρινό συμβόλαιο τόνισε: «Δεν είναι εύκολο η ΕΡΤ να δώσει χρήματα αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Έχουμε στείλει επιστολή πάντως. Απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα»

Ενιαία στάση απ’ όλους
Ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ακόμη πως καλό θα ήταν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (Σούπερ Λιγκ. Σούπερ Λιγκ 2, Φούτμπολ Λιγκ) να κινηθεί ενιαία στην εξεύρεση τηλεοπτικού παρόχου την νέα σεζόν ενώ και η Πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει ποσοστά για τις ομάδες από το Στοίχημα.

Η νέα σεζόν αναμένεται να είναι δύσκολη αφού είπε χαρακτηριστικά: «Απ’ ότι λένε μέχρι τον Δεκέμβριο δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο. Δεν έχουμε για του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε η Φούτμπολ Λιγκ, ούτε η Σούπερ Λιγκ 2. Θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το αν θέλει να βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει»

Περί αναδιάρθρωσης
Όσον αφορά το θέμα με την αναδιάρθρωση σημείωσε: «Τις αναδιαρθρώσεις δεν τις κάνουνε οι Λίγκες, εμείς προτάσεις θα κάνουμε, αν δεν έρθει νομοθετική ρύθμιση και δεν πάει στην ΕΠΟ πως θα περάσει; Μπορεί ο Λεουτσάκος να θέλει να έρθουν 150 ομάδες, να ανέβουν όλοι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα των ομάδων. Όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και μπορούν να αντέξουν οι ομάδες καλώς, αλλά να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός χρόνου και μετά να δημιουργηθούν χρέη από τις ομάδες».

Για τα συμβόλαια
Όσον αφορά τα συμβόλαια παικτών και προπονητών ο Λεωνίδας Λεουτσάκος τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές: «Η κάθε ομάδα και ο πρόεδρος θα πρέπει να έρθει σε συννενόηση με τους παίκτες γατί και αυτοί είναι εργαζόμενοι και θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτήν την συγκυρία».

«Προέχει η υγεία»
Τέλος ο Λεωνίδας Λεουτσάκος τόνισε πως στην παρούσα φάση προέχει η υγεία των παικτών για την επανέναρξη: «Προέχει σε πρώτη φάση αν μπορούν να παίξουν με ασφάλεια οι παίκτες γιατί μιλάμε για υγεία. Γιατί αν γίνει κάτι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες».

Όσον αφορά τα τεστ τα οποία πρέπει να γίνονται από τις ομάδες: «Προσπαθώ μέσα από κάποιες συναντήσεις που κάνω αυτή την εβδομάδα να δω το όλο κόστος, το πόσο κοστίζει για την κάθε ομάδα και αν μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Θα πρέπει να δούμε και αν η Πολιτεία μέσω κάποιων προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει. Για την υγεία των αθλητών πρόκειται. Είμαστε όμως σε αχαρτογράφητα νερά και ψάχνουμε κάθε μέρα».

Απόδοση: sportrikala