Απειλούν με απεργία οι ομάδες της Serie A αν δεν αλλάξει το ιατρικό πρωτόκολλο

Στον… αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η προσπάθεια για την επανέναρξη της Serie A μιας και αρκετές ομάδες απειλούν με απεργία αν δεν αλλάξει άμεσα το ιατρικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εννέα ομάδες, οι οποίες αναφέρεται ότι είναι η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Μίλαν, η Νάπολι, η Φιορεντίνα, η Αταλάντα, η Βερόνα, η Σαμπντόρια και η Τζένοα, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν προπονήσεις την Δευτέρα αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο ιατρικό πρωτόκολλο το οποίο έχουν συμφωνήσιε η Κυβέρνηση και η Ιταλική Ομοσπονδία.

Σε αυτή τους την κίνηση μάλιστα οι ομάδες έχουν και την συμπαράσταση της Ένωσης Παικτών αλλά και των μάνατζερ. Η βασική τους αντίδραση είναι για την 15ήμερη καραντίνα, στην οποία πρέπει να τεθεί ολόκληρη η ομάδα αν υπάρξει ένα θετικό κρούσμα. Και επειδή η καραντίνα θα τεθεί υπό την ευθύνη της ομάδας, δεν υπάρχουν σε αρκετά προπονητικά κέντρα οι προδιαγραφές για κάτι τέτοιο.

Οι σύλλογοι θέλουν να ακολουθήσουν το γερμανικό μοντέλο, όπου το θετικό κρούσμα απομονώνεται και όχι ολόκληρη η ομάδα και φυσικά γίνονται τεστ άμεσα στους υπόλοιπους.

Η Ομοσπονδία βλέποντας τις ομάδες να αντιδρούν, ζητάει και αυτή τώρα αλλαγή στο ιατρικό πρωτόκολλο, το οποίο υπέγραψε πριν λίγες ημέρες. Οπότε όλα δείχνουν ότι η 13η Ιουνίου ίσως τελικά να μην είναι η τελική ημερομηνία έναρξης της Serie A ενώ υπάρχουν και οι αρνητικές… φωνές που αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση θα οδηγηθεί στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που ήθελε από την αρχή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις