Αγγελάρας: «Η Νίκη έχει επιφυλάξεις για το σχέδιο του Ολυμπιακού»

Σοβαρές επιφυλάξεις έχει η Νίκη όσον αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών που προτείνει ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «κυανόλευκοι» δεν πρόκειται να συνυπογράψουν την πρόταση αν δεν δοθούν κάποιες διευκρινήσεις σε σημαντικά ζητήματα, όπως δήλωσε χθες ο μέτοχος της ΠΑΕ Νίκος Αγγελάρας.

Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Νίκη για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι πως ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα κληθεί να αγωνιστεί του χρόνου (είτε αυτή είναι η Σούπερ Λιγκ 2, είτε η Φούτμπολ Λιγκ) θα πρέπει αυτή να είναι ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομικά για όλες τις ομάδες.

Πάνω σε αυτόν τον άξονα κινούνται οι άνθρωποί της, που πλέον θεωρούν ότι οι δύο όμιλοι στην Β’ Εθνική θα μειώσουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ εκφράζουν τον φόβο ότι και οικονομικά δεν θα αντέξουν οι ομάδες, μετά και την κρίση που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Για το θέμα μίλησε χθες στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 ο μέτοχος της ΠΑΕ Νίκη κ. Νίκος Αγγελάρας. Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Κατ’ αρχάς είναι αληθές αυτό που είπε ο κ. Τσιμπανάκος, ότι εστάλη στη Νίκη η πρόταση του Ολυμπιακού για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Όμως πρέπει να πω ότι στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων εκφράστηκαν εντονότατες επιφυλάξεις για το σχέδιο που προτάθηκε, τόσο από τον κ. Βενέτη, όσο και από άλλους.
Διαβάζοντας το σχέδιο αυτό εξακολουθούμε να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Σεβόμαστε την άποψη του κ. Τσιμπανάκου, αλλά αν δεν διευκρινιστούν κάποια πράγματα, τα οποία είναι αντιφατικά κατά τη γνώμη μας, τότε δεν πρόκειται να υπογράψουμε».

Ακολούθως κλήθηκε να σχολιάσει το ότι οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν μόλις τρεις ψήφους στο Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ: «Το καταστατικό δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2019. Όταν πήραμε τη νόμιμη έγκριση να συμμετάσχουμε στη Φούτμπολ Λιγκ, από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την εντονότατη διαφωνία μας όσον αφορά τη συμμετοχή στο συμβούλιο της Ένωσης, μόνο τριών ομάδων από την κατηγορία μας. Έγινε βάναυση παραβίαση ορισμένων συνταγματικών διατάξεων. Όμως, πέραν τούτου, έχουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση τώρα, που δεν μπορεί να αλλάξει ξαφνικά. Χρειάζονται νέες διαδικασίες που δεν είναι δυνατόν να γίνουν αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάρα πρέπει να διατηρηθούν ως αυτόνομες κατηγορίες τόσο η Σούπερ Λιγκ 2, όσο και η Φούτμπολ Λιγκ. Θεωρεί ότι στη Σούπερ Λιγκ 2 πρέπει να ανέβουν οκτώ ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ να αποτελείται από τις έξι ομάδες που θα παραμείνουν σε αυτή, συν τις οκτώ πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής. Είπε σχετικά:

«Στην επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τσιμπανάκο, τονίστηκαν οι διαφωνίες μας. Έγινε μία εκτενής συζήτηση και εκεί εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις μας. Τα στοιχεία είναι δύο, η ανταγωνιστικότητα και το οικονομικό. Μάλιστα, εν μέρει αυτά που υποστηρίζει ο πρόεδρος των Τρικάλων κ. Αϊβάζογλου είναι σωστά.
Φέτος η Φούτμπολ Λιγκ είχε 14 ομάδες και οι οκτώ πρώτες ήταν πολύ κοντά βαθμολογικά. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Αν όμως μαζευτούν 32 ομάδες τότε κάμπτεται το επιχείρημα ότι θα έχουμε πάλι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Κατ’ εμέ η Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να διατηρηθεί, έχοντας εξαιρετική χρηματοδότηση για την ενίσχυσή της. Να συμμετάσχουν σε αυτή οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής και άλλες έξι ομάδες που ήταν φέτος στην κατηγορία. Στη Σούπερ Λιγκ 2 να ανέβουν οι οκτώ πρώτοι της Φούτμπολ Λιγκ, που θα δώσουν άλλο… αέρα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα οικονομικά στοιχεία της πρότασης του Ολυμπιακού, θεωρώ ότι είναι αίολα. Όταν προ αρκετών μηνών είχαμε καταθέσει εμείς πρόταση για αναδιάρθρωση -χωρίς φυσικά να ξέρουμε ότι θα προκύψει το θέμα του κορωνοϊού- είχαμε ειδική οικονομική μελέτη από γνώστες των θεμάτων αυτών. Τότε είχαμε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ανετράπησαν».

Τέλος, ο κ. Αγγελάρας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Νίκη θα παίξει τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 2 και επανέλαβε ότι δεν θα ήταν σωστό να ανέβουν κατηγορία και οι 14 ομάδες της φετινής Φούτμπολ Λιγκ: «Ο Στάικος Βεργέτης είναι ένα κόσμημα για τη Νίκη. Ακούμε τις προτάσεις του με μέγιστο σεβασμό, το ίδιο φυσικά κάνουμε και με τα άλλα μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ, όπως τον Κώστα Γρηγοριάδη και τον Βασίλη Πανόπουλο. Ο σχεδιασμός για τη Νίκη έχει αρχίσει και είναι για τη Σούπερ Λιγκ 2. Θεωρώ βέβαιη τη συμμετοχή της Νίκης στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Προσωπικά θα ήθελα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα για να μην υπάρχουν σκιές ότι κάποιες ομάδες αδικήθηκαν. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί κάποιες ομάδες που λογικά θα υποβιβάζονταν να κερδίσουν και κατηγορία. Π.χ η Τρίγλια ήταν πολύ εύκολο να πέσει, όπως και η Καλαμάτα. Αυτές οι ομάδες πρέπει να παραμείνουν στη Φούτμπολ Λιγκ από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, αλλά όχι και να ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό θα ήταν άδικο. Εύχομαι να ευοδωθούν τα σχέδια για αναδιάρθρωση και να παίξουν εκεί γιατί το αξίζουν τόσο η Νίκη, όσο και ο Ολυμπιακός».

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις