“Ο Μανόλο της Νίκης”

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με τον φροντιστή της ομάδας Μανώλη Κοτρώνη, “Μανόλο” κατά τον κόσμο, συνεχίζει τα αφιερώματα στο έμψυχο δυναμικό της, η ομάδα της Νίκης Βόλου.

“Στο λεξικό των “κλισέ” εκφράσεων, η φωτογραφία του Μανώλη Κοτρώνη θα μπορούσε άνετα να στολίζει τη στήλη των παραδειγμάτων, στον ορισμό της έννοιας “αφανής ήρωας”. Ο αγαπημένος μας “Μανόλο”, ο φροντιστής της ομάδας μας, υπηρετεί “την ομάδα της καρδιάς του”, όπως χαρακτηρίζει τη Νίκη Βόλου, την τελευταία οκταετία. Οκτώ χρόνια φροντίζει για τον ιματισμό, τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, τη δημιουργία οικογενειακού κλίματος στα αποδυτήρια και την εμψύχωση των ανθρώπων-αθλητών. Και για να τα κάνεις όλα αυτά επιτυχημένα, δεν αρκεί να είσαι καλός επαγγελματίας, αλλά και ευγενικός χαρακτήρας, όμορφος, καθαρός άνθρωπος.

Ο Μανώλης, μέσω του nikifc.gr, “βομβάρδισε” με επαίνους τους πάντες στα ενδότερα της ομάδας-οικογένειάς του και υποστήριξε πως, όσο αντέχει, θα εξακολουθεί να είναι πιστός της υπηρέτης.

Αναλυτικά:

– “Ποδόσφαιρο και Νίκη Βόλου”.

– “Τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει το ορόσημο της ζωής μου. Ξεκίνησα ως φροντιστής στον Εθνικό – Ολυμπιακό, μετά συνέχισα στον Ολυμπιακό Βόλου και τα τελευταία 7-8 χρόνια υπηρετώ την ομάδα της Νίκης Βόλου. Έχω δώσει σώμα και ψυχή σε αυτήν την ομάδα, διότι αγαπήθηκα κι αγαπάω. Οι παίκτες της είναι, κάθε χρόνο, η οικογένειά μου, το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοικτό γι’ αυτούς, 24 ώρες το 24ωρο. Στη Νίκη συνάντησα ζεστασιά και μεγαλείο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή οι φίλαθλοι με αμφισβητούσαν, εξαιτίας του παρελθόντος μου. Τώρα, όμως, είναι όλα μια χαρά, είμαι με κάθε φίλο της Νίκης σαν αδερφός, σαν να τον ξέρω 100 χρόνια. Κάνω τη νύχτα – μέρα, πολλές μέρες μέσα στο μήνα, για να υπηρετώ την οικογένειά μου, την ομάδα μου”.

– “Στάικος Βεργέτης”.

– “Ο κ. Βεργέτης είναι, πάνω απ’ όλα, ένας άνθρωπος με “Α” κεφαλαίο. Από τη μέρα που ήρθε στο Βόλο, όλα στη Νίκη πήραν το δρόμο του επαγγελματισμού, μέσα στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο. Δε μιλάω μόνο για τα καλά αποτελέσματα αγωνιστικά. Για παράδειγμα, κάθε εβδομάδα, μαζευόμαστε όλο το τιμ, κι ο καθένας εκφράζει τα προβλήματά του, από τους προπονητές, μέχρι τον μασέρ και τον φροντιστή, με σκοπό, τις επόμενες μέρες, να λυθούν. Στην περίοδο της καραντίνας, ο Στάικος με παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς είμαι και τί γίνεται με το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού και το “Παντελής Μαγουλάς”. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος-προπονητής που έχω γνωρίσει, έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς τεχνικούς, ό,τι και να συμβεί, ξέρεις πως μπορείς να του μιλήσεις, σαν να μιλάς σε ένα συγγενικό σου πρόσωπο. Είναι τρομερός”.

– “Διοίκηση”.

– “Τον κ. Παπακωνσταντίνου τον γνώρισα φέτος, δεν τον ήξερα. Είναι ένας τέλειος άνθρωπος, ακούει κάθε πρόβλημά μου, ποτέ δε μου έχει αρνηθεί τίποτα. Ξεκινήσαμε αργά, υπήρχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις, όσον αφορά τον ρουχισμό της ομάδας, και ποτέ δεν είπε όχι, για το καλό της ομάδας. Ο κ. Βενέτης, που τον ξέρω 3-4 χρόνια, δεν έχει αλλάξει καθόλου, είναι Νίκη και μόνο Νίκη, κάθε μέρα και περισσότερο. Στο σπίτι μας, το “Παντελής Μαγουλάς”, κάνει πράγματα και θαύματα κι ελπίζω να συνεχίσει δυνατός την προσπάθεια αυτή. Ο κ. Καζεπίδης είναι άνθρωπος που, ό,τι του ζητήσεις, βρίσκει αμέσως τη λύση. Είναι μέλος της οικογένειας, άσχετα αν ήρθε τελευταίος στην ομάδα, βάζει πάνω απ’ όλα το σύνολο και βοηθά πολύ. Τί να πω για τον κ. Πανόπουλο; Αρχηγός με τα όλα του, συνεργάσιμος, άψογος άνθρωπος κι επαγγελματίας. Τέλος, ο κ. Στύλας είναι το κάτι άλλο. Βοηθά κι αυτός πολύ στο δικό μου έργο, αναζητούμε μαζί το απαραίτητο υλικό, ποτέ δεν έχει αρνηθεί να με βοηθήσει και, χάρη σε αυτόν, πολλά πράγματα είναι στην εντέλεια. Όσο για τη δουλειά του, κρίνεται εκ του αποτελέσματος, όλοι οι παίκτες που έφερε φέτος, έχουν βγει”.

– “Ρόστερ Νίκης Βόλου 2019-2020”.

– “Στην αρχή, υπήρχαν προβλήματα. Τα παιδιά ήρθαν αργά στο Βόλο, δεν είχαν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, δεν μπόρεσαν να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Σαν χαρακτήρες, όμως, ήταν άψογοι, με φώναζαν “πατέρα”, με καλούσαν στα σπίτια τους, με είχαν σαν οικογένειά τους. Όταν αγωνιστικά “ξεμπούκωσαν”, σε συνδυασμό με τον άψογο χαρακτήρα τους, δημιούργησαν ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο πρωταγωνίστησε. Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, θα βγαίναμε κατηγορία, είμαι σίγουρος, αν ο κ. Βεργέτης ήταν στο Βόλο από το καλοκαίρι, θα ήμασταν ήδη στις θέσεις της ανόδου, ίσως και στην κορυφή”.

– “Οικογένεια”.

– “Οικογένεια είναι να αγαπάς τον διπλανό σου και να του προσφέρεις ό,τι είναι δυνατόν. Να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου, για τη γυναίκα σου, για όλους τους συγγενείς σου. Οικογένεια είναι και ο χώρος εργασίας σου, ό,τι ισχύει στο σπίτι σου, πρέπει να ισχύει και στο εργασιακό σου περιβάλλον, αλλιώς τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά. Η Νίκη, φυσικά, είναι οικογένειά μου, ασχολούμαι κάθε μέρα, όλη μέρα με αυτήν, συντηρώ τα πάντα, είμαι συνέχεια στο γήπεδο, ακόμα και μέσω της καραντίνας, είμαι πάντα διαθέσιμος για εκείνη”.

-“Στόχοι – μηνύματα”.

– “Αρχικά, να ξεπεράσουμε το κακό που μας βρήκε, δεν έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Όλος ο κόσμος να προσέχει, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Να είμαστε υγιείς, για να γεμίζουμε τις κερκίδες των γηπέδων και να χειροκροτούμε την ομάδα μας. Όσον αφορά εμένα, δε ξέρω για πόσα χρόνια θα αντέχω ακόμα, αλλά όσο βαστάω, θα είμαι υπηρέτης της αγαπημένης μου ομάδας, της Νίκης Βόλου κι ό,τι με χρειαστεί, πάντα θα είμαι εκεί”.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις