Η ψυχή της ΑΣΑ!

Αυτό ήταν ντέρμπι! Μπορεί για ένα ημίχρονο να μην είχε σχεδόν τίποτα το αξιοσημείωτο, όμως, αποδείχτηκε πως έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις.
Η Αναγέννηση Καρδίτσας το απόγευμα της Δευτέρας (2/11) υποχρέωσε κερδίζοντας με 2-1 τα Τρίκαλα στην πρώτη τους φετινή ήττα στη Β’ Εθνική και παράλληλα πήρε ένα αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει πολύ και βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν πολύ, έδειξαν πως είχαν αποθέματα και έφτασαν στη δεύτερη νίκη στη σειρά στο πρωτάθλημα με τον Υφαντή να εξελίσσεται σε χρυσή αλλαγή του Θεοδοσιάδη.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της Κέρκυρας δεν είχαν ανάλογη απόδοση. Ο Κουσκουνάς σκόραρε και πάλι, όμως, γενικά ο ΑΟΤ δεν δημιούργησε φάσεις. Βαριά χαρτιά του όπως ο Γκονζάλες δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ πλήρωσε τις αδράνειες στην άμυνα.

Ένα από τα χειρότερα 45λεπτα της φετινής Β’ Εθνικής ήταν αυτό που έγινε στην Καρδίτσα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν υπήρχαν ούτε τελικές προσπάθειες.

Οι δύο ομάδες έπαιζαν φοβικά. Ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε μεγάλο άγχος με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να υποπίπτουν σε απανωτά λάθη στις μεταβιβάσεις.

Οι δύο πλευρές αναλώνονταν σε μάχες στον χώρο του κέντρου και οι τερματοφύλακες εξελίχθηκαν σε θεατές. Χρειαζόταν να παρέμβουν ίσως μόνο στα κόρνερ που κέρδισαν οι δύο πλευρές που ακόμη και από αυτά φάσεις δεν δημιουργήθηκαν.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά μια και μόλις στο 47′ είχαμε την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή με τον Σικαλιά να αποκρούει σουτ του Τσούκαλου.

Η απάντηση των Τρικάλων ήρθε στο 50′ με γυριστό του Ζώνα, ενώ στο 53′ έγινε το 0-1. Ο Δουκάκης κέρδισε πέναλτι ένα λεπτό πριν από μαρκάρισμα του Κισκαμπάνη ο Κουσκουνάς το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Ωστόσο, μόλις δύο λεπτά κράτησε η χαρά των παικτών του ΑΟΤ, αφού στο 55′ ήρθε η ισοφάριση ξανά από στημένο. Ο Μπλέντι εκτέλεσε φάουλ και από κοντά ο Γκόλιας έφερε ξανά το ματς στα ίσια.

Για λίγα λεπτά το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται και από φάσεις. Στη συνέχεια οι δυναμικές μονομαχίες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίτρινες κάρτες και διακοπές λόγω και των αλλαγών που ακολούθησαν.

Στα τελευταία λεπτά τα Τρίκαλα πήραν τα ηνία του ματς. Ωστόσο, οι τελικές ήταν για τους γηπεδούχους με Μπιντέλη και Τσίτα να κάνουν κάποια σουτ από μακριά, αλλά να μην ανησυχούν τον Σικαλιά.

Η αναμέτρηση δύσκολα θα έφευγε από την ισοπαλία, αλλά τελικά στο 90’+1 οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή. Σκόρερ ο Υφαντής ύστερα από ωραία έμπνευση του Μπλέντι. Ο χρόνος ήταν ελάχιστος για να αντιδράσουν τα Τρίκαλα κι έτσι δεν απέφυγαν την ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαργυρίου (Πιερίας), βοηθοί οι Νατσιόπουλος (Μακεδονίας) και Θεοδώρου (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Λυμπούδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 41′ Μπλέντι, 65′ Γκόλιας, 67′ Καραχάλιος, 90’+2: Υφαντής, 90’+5 Τσίτας – 67′ Ριζογιάννης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος, Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Σκαθαρούδης (73′ Μαυρίας), Μοσχάκης (73′ Υφαντής), Τσούκαλος (84′ Τσίτας), Μπιτέλης, Μπλέντι.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Σικαλιάς, Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ζώνας, Ρεπετσάς, Ριζογιάννης, Δουκάκης (67′ Γκμπάλε), Μουμίν, Στεφάνοβιτς (75′ Αρσενίεβιτς), Γκονζάλες, Κουσκουνάς (90′ Νιάρος).

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις