Κόκε: Συγκλονιστικό μήνυμα μέσα από τη φυλακή

Ο βετεράνος επιθετικός του Άρη, Σέρχιο Κόκε, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, μέσα από τη φυλακή και συγκλονίζει με τα όσα είπε για τους «κιτρινόμαυρους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την στήριξη των οπαδών του Άρη: «Χίλια ευχαριστώ, αυτή η ερώτηση μου αγγίζει την καρδιά και καθώς γράφω την απάντηση μου έρχονται δάκρυα στα μάτια.

Ο Άρης και όλο αυτό που τον περιβάλλει είναι ό,τι καλύτερο έχω βιώσει μέχρι στιγμής και δεν χρειάζεται να πω τίποτα στους οπαδούς γιατί τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω λίγες ημέρες πριν με έναν φίλο και πρώην παράγοντα της ομάδας, τον Γιάννη Κόντη. Μου μετέφερε το ενδιαφέρον των οπαδών για μένα και του ζήτησα να γνωστοποιήσει τις ευχαριστίες μου.

Δεν ξέρω αν το έκανε, αλλά θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για τη νίκη με 4-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ, που ήρθε την περίοδο που έμπαινα στη φυλακή. Ήμουν τυχερός που είδα τα στιγμιότυπα στην τηλεόραση.

Από εδώ θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έδειξαν και που συνεχίζουν να μου δείχνουν και να ξέρουν πως ο Άρης είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στη ζωή μου. Εάν το θέλει ο Θεός, θα τα πούμε σύντομα. Πάμε Άρη».

Για τη ζωή στη φυλακή και πώς αντιμετωπίζει όλη αυτή την κατάσταση ο Κόκε είπε: «Στερούμαι την ελευθερία μου αλλά εδώ μαθαίνω πολλά. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό στη ζωή με πολλές εκπληκτικές εμπειρίες και αυτή είναι χωρίς αμφιβολία μία ακόμα. Το δυσκολότερο πράγμα είναι πως είμαι χωρίς την οικογένεια μου, τις κόρες μου, τους γονείς μου».

Για το αν του λείπει το ποδόσφαιρο: «Μαθαίνουμε τις ειδήσεις. Μου λείπει, το ποδόσφαιρο είναι ζωή μου».
Για την επανάνερξη του πρωταθλήματος στην Ισπανία μετά από το πέρασμα του κορονοϊού, με τα ματς να αναμένετια να διεξαχθούν χωρίς κόσμο στις εξέδρες: «Το ποδόσφαιρο έχει γίνει business και είναι προφανές πως η σεζόν πρέπει να τελειώσει. Υπάρχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη μέση και αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα πολλοί σύλλογοι θα χρωστούν και θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς. Είδα επίσης ότι η Ρεάλ θα παίξει στο Βαλδεμπέμπας, λυπηρό μεν αλλά έτσι είναι πλέον τα πράγματα».

Για το αν κάνει σχέδια για το μέλλον, μέσα από τη φυλακή: «Λίγα σχέδια μπορώ να κάνω τώρα. Έχω πολλές σκέψεις αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνω εδώ. Ένα είναι σίγουρο, το ρολόι δεν σταματάει να κυλάει ποτέ και να πηγαίνει μπροστά. Αυτό είναι προς το συμφέρον μου».