Πρεμιερ Λιγκ: Χτίζουν… περιουσία απο το Instagram – Οι 10 πλουσιότεροι παίκτες

Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων για τους αθλητές, με μερικούς από αυτούς να βγάζουν έναν… παχυλό μισθό από τo Instagram.
Η Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο, πρωτάθλημα του κόσμου. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτό, έχουν συνήθως υψηλά συμβόλαια, ωστόσο δεν αρέσκονται μόνο σε αυτά.

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία τους, καταφέρνοντας να βγάλουν ένα… πλουσιοπάροχο μισθό και από τα Social Media και συγκεκριμένα το Instagram.

Και σε αυτή τη λίστα, σίγουρα οι… πλουσιότεροι αποτελούν μεγάλη έκπληξη.

«Πρωταθλητής» του Instagram αναδεικνύεται με μεγάλη διαφορά ο 23χρονος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, Ντάνι Σεμπάγιος, ο οποίος αγωνίζεται στην Αγγλία ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός μετράει 1,9 εκατομμύρια ακόλουθους, καταφέρνοντας να βγάλει από διαφημίσεις πάνω από 115.000 ευρώ. Δηλαδή περίπου 3.510 ευρώ την εβδομάδα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Αντρέας Περέιρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με 2,4 εκατομμύρια ακόλουθους, καταφέρνει να βγάζει περίπου 106.541 ευρώ περίπου το χρόνο, δηλαδή 3.081 ευρώ την εβδομάδα.

Την τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ο 29χρονος Ιλκάι Γκουντογκάν της Μάντσεστερ Σίτι, τα έσοδα του οποίου βέβαια έχουν σημαντική διαφορά από τους προαναφερθέντες. Συγκεκριμένα, έχει… έξτρα κάθε χρόνο πάνω από 90.758 ευρώ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τους… κορυφαίους στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τρεις παίκτες να συμπληρώνουν την δεκάδα. Εκτός από τον Αντρέας Περέιρα, στην 6η θέση βρίσκεται ο Μπράντον Ουίλιαμς με 74.974 ευρώ ετησίως, ενώ στην 9η είναι ο αρχηγός Χάρι Μαγκουάιρ με 63.136 ευρώ.

Από κοντά ακολουθούν οι παίκτες της Τσέλσι, με τον Κουρτ Ζουμα να βγάζει 85.496 ευρώ τον χρόνο και να βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ αμέσως μετά είναι ο Κέπα Αριζαμπαλάγκα με 77.604 ευρώ.

Οι παίκτες της Έβερτον μπορεί να μη τα πηγαίνουν όσο καλά θα ήθελαν μέσα στο γήπεδο, ωστόσο κάποιοι από αυτούς τα πάνε περίφημα στο διαδίκτυο. Και αυτό γιατί Αντρέ Γκόμεζ και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ βρίσκονται μέσα στην δεκάδα, καταλαμβάνοντας την 7η και 10η θέση αντίστοιχα. Όσο για τα χρήματα, ο πρώτος έχει επιπλέον εισόδημα 72.343 ευρώ, ενώ ο δεύτερος 62.478.

Τέλος, οι παίκτες της Λίβερπουλ φαίνεται πως έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στην άκρη τα εξωαγωνιστικά. Έτσι, μόλις ένας παίκτης και συγκεκριμένα ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ βρίσκεται στη σχετική λίστα, βγάζοντας ένα ποσό της τάξης των 63.869 ευρώ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις