Τρεις συλλήψεις για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων στον Πειραιά

Σύμφωνα με το blog «dikografies», εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα που εμπλέκονται στην στοχοποίηση δημοσιογράφων με αφίσες επικήρυξης σε Πειραιά, Φάληρο και Μοσχάτο.

Πρόκειται για τρία άτομα, όλοι τους Έλληνες, ηλικίας 22, 23 και 27 ετών. Σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 220 αφίσες, καθώς επίσης και σύνεργα αφισσοκόλλησης, πινέλα και κόλλα.

Ο εισαγγελέας Πειραιά, Αλέξανδρος Σπηλιώτης, είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ενώ ειχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., την περασμένη Τετάρτη 13 Μαίου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης – Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσσες. Με εντολή του αθλητικού εισαγγελεα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του ΙΧ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσες κατασχέθηκαν για να αποτελέσουν πειστήρια. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισσών στο αυτοκινητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιον τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδεόνται με την υπόθεση της αφισοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου. Οι τρεις νεαροί με τις 220 αφίσσες θα κληθούν, να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα, για τα οποία ήδη διενεργείτο έρευνα απο την Εισαγγελια της Αθηνας.

Επιπλέον, η δικογραφία για τα περιστατικά αφισσοκόλλησης, που είχε σχηματιστεί με παραγγελία του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών κ. Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Περαιά και συσχετίστηκε με τη δικογραφία, που άνοιξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά κ Σπηλιώτης, για τους τρεις συλληφθέντες με τις 220 αφίσσες.
Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:
-Υποκίνηση βίας (αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)
– Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019),
– Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και
– Παράνομη αφισοκόλληση ( νομος 2946/2001).

Η υπόθεση με τις αφίσσες στοχοποιησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποιθηση ότι, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης. Παρεπιπτόντως, τα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία Σιμιτζόγου, δεν έδειξαν τίποτα!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις