Ιταλία: Δεν τα βρίσκουν οι ομάδες με την κυβέρνηση

Δεν είναι τόσο εύκολη η επιστροφή στην… πραγματικότητα για τη Serie A. Καιρό τώρα έχει γίνει ξεκάθαρο πως οι ομάδες θέλουν να παιχτεί ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι τόσο απλό αυτό.
Η Ιταλία αποτέλεσε το κέντρο της Ευρώπης για τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση είναι αρκετά επιφυλακτική και ζητάει να παρθούν επιπλέον μέτρα.

Ο Τζουζέπε Κόντε, πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, έχει βάλει έναν όρο σύμφωνα με τον οποίο μόλις βρεθεί ένα κρούσμα κορωνοϊού, αυτομάτως όλη η ομάδα θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Αυτό οι ομάδες δεν το αποδέχονται γιατί θεωρούν πως έτσι θα ήταν ανέφικτο να συνεχιστεί και κυρίως να ολοκληρωθεί σε ένα νορμάλ χρονικό πλαίσιο το πρωτάθλημα.

Αυτό που υποστηρίζουν τα κλαμπ στην Ιταλία είναι πως θα πρέπει να κινηθεί η Serie A στα χνάρια της Bundesliga. Εάν, δηλαδή, κάποιος είναι θετικός στον ιό, να μπαίνει μόνο εκείνος σε καραντίνα και η επιστροφή του να επιτρέπεται όταν πραγματοποιήσει δύο τεστ που βγουν αρνητικά. Ταυτόχρονα όλη η ομάδα θα κάνει τεστ ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει κολλήσει και κάποιος ακόμα.

Τέλος, πολλές ομάδες λόγω αυτής της διαφωνίας αρνούνται να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και η Γιουβέντους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tuttomercatoweb», οι «μπιανκονέρι» θα συνεχίσουν τις προπονήσεις σε γκρουπ. Ολοκληρώνεται, μάλιστα, η καραντίνα και για όσους βρίσκονταν στο εξωτερικό, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο.