Θα προχωρήσει ή θα κολλήσει η “αναδιάρθρωση από τα κάτω”;

ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ-ÐÁÏÊ (27ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ) ÌÐÁËÁ

Πέρυσι, όταν υλοποιήθηκε η αναρθολογική “αναδιάρθρωση της ΕΡΤ”, που αντί να μειώσει αύξησε τις επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν μόνες τους να συντηρηθούν, αρκετοί, επιφανειακά κατά τη γνώμη μας, υποστήριζαν ότι οι “αναδιαρθρώσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω”.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, με αφορμή τις αποφάσεις που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επιχειρείται αναδιάρθρωση από την ανάποδη. Δηλαδή “από κάτω προς τα κάτω”.

Οι οκτώ πρώτοι της Γ’ Εθνικής ζητούν να ανέβουν στη Φούτμπολ Λιγκ αντί για τέσσερις που προβλέπει η προκήρυξη, επειδή το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έληξε, μπαράζ δεν θα διεξαχθούν, ενώ η περίπτωση της κλήρωσης δεν έχει τεθεί από κανέναν στο τραπέζι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, παρουσίασε την άνοδό τους σχεδόν βέβαιη.

Οι “οχτώ” σπρώχνουν τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίες με τη σειρά τους πιέζουν (κατά πλειοψηφία) για τη συγχώνευσή του πρωταθλήματός τους με αυτό της Σούπερ Λιγκ 2 και τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος με δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Κάπου εκεί, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ 2, η αναδιάρθρωση κολλάει. Οι ομάδες δεν την βλέπουν με καλό μάτι, ιδιαίτερα αν δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένα οφέλη.

Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ η συζήτηση αδυνατίζει ακόμα περισσότερο. Παρότι υπάρχουν προτάσεις για αύξηση των ομάδων από ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Παναιτωλικό, η άρνηση της NOVA αποτελεί τροχοπέδη.

Αυτά επί του παρόντος. Διότι το θέμα της αναδιάρθρωσης θα αποτελέσει, μαζί με τις εκλογές της ΕΠΟ, τα “σίριαλ” του φετινού καλοκαιριού.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις