Σούπερ Λιγκ 2: Κινδυνεύει να «χάσει» το δεύτερο εισιτήριο ανόδου

Ο χρόνος κυλάει και άπαντες περιμένουν την λεγόμενη αναδιάρθρωση, αλλά όσο αυτή δεν έρχεται, τόσο… ζώνουν τα φίδια τις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ.
Και κυρίως αυτές της Σούπερ Λιγκ 2, οι οποίες δεν γνωρίζουν το μέλλον τους και τι θα ισχύσει από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την Τρίτη (19/5) πάρθηκε η απόφαση μέσω τηλεδιάσκεψης να σταλεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για έναρξη των ομαδικών προπονήσεων.

Αυτό δεν συνεπάγεται και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς οι διοικήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό σκέλος για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Γι’ αυτό και η Λίγκα θα ζητήσει την βοήθεια της πολιτείας και της ΕΡΤ, προκειμένου να πάρουν οι ΠΑΕ κάποια χρήματα και να μπουν σε διαδικασία επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους. Εξίσου δύσκολο…

Ωστόσο, έχει προκύψει και ένα άλλο ζήτημα, ιδιαίτερο, που αφορά την 2η θέση και τον αγώνα μπαράζ που προβλέπεται βάσει κανονισμών να δώσει η ομάδα που θα τερματίσει πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον 13ο της Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, αν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 δεν ολοκληρωθεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί το δικαίωμα διεξαγωγής του εν λόγω αγώνα μπαράζ.

Το σενάριο αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι ο 2ος της Σούπερ Λιγκ 2 (δηλαδή ο Απόλλων Σμύρνης) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί λόγω απραξίας.

Η ομάδα της Ριζούπολης βρίσκεται εκτός προπονήσεων για δύο μήνες και μέχρι να ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ (στις 19 Ιουλίου πιθανότατα), το διάστημα αποχής θα ξεπεράσει 4 μήνες!

Μάλιστα, φημολογείται ότι οι δύο Λίγκες μπορεί να έρθουν σε συμφωνία.

Φέτος να υπάρξει μία θέση ανόδου/υποβιβασμού (ήτοι Πανιώνιος/ΠΑΣ Γιάννινα) και να μην υπάρξει αγώνας μπαράζ.

Και τη σεζόν 2020-21 οι θέσεις να γίνουν δύο χωρίς μπαράζ. Δηλαδή, να πέσουν δύο ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ και να ανέβουν δύο από τη Σούπερ Λιγκ 2 απευθείας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις