Αντιδράσεις από οπαδούς στην Γερμανία: «Όχι στους αγώνες-φαντάσματα»

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είδε με χαρά την επιστροφή της Μπουντεσλίγκα στη δράση αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για μία μεγάλη μερίδα Γερμανών οπαδών που είναι αντίθετοι στην επανέναρξη και μάλιστα την εξέφρασαν με πανό, ακόμα και με… καναπέδες.
Η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» ανέδειξε το θέμα των αντιδράσεων με τους οπαδούς να φοβούνται ότι αυτή η… πρακτική των άδειων γηπέδων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην έξοδο τους από τα στάδια.

Και αντιδράσεις υπήρχαν σε αρκετά γήπεδα της Γερμανίας, στην Μπουντεσλίγκα αλλά και στην 2η κατηγορία. Έξω από το γήπεδο της Κολωνίας, κάποιοι πέταξαν έναν… καναπέ ο οποίος έγραψε: «Γήπεδο αντί για καναπέ. Εναντίον των αγώνων-φαντασμάτων»

Οι οπαδοί της Μπορούσια Γκλάντμπαχ βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να τους διαλύσει ενώ οι αντίστοιχοι της Βέρντερ Βρέμης καλούσαν όλους τους… συναδέλφους τους να μην συμμετέχουν σε αυτή την… κοροϊδία και να ζητήσουν πίσω τα χρήματα τους.

Στο Βερολίνο οι οπαδοί της Χέρτα με ανακοίνωση τους καλούν τους αντίστοιχους της Ουνιόν, να μην κρεμάσουν κανένα πανό στο τοπικό ντέρμπι της πόλης την Παρασκευή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο πλευρές.

Στον αγώνα της Άουγκσμπουργκ οι φίλαθλοι της είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε: «Το ποδόσφαιρο θα επιζήσει, οι επιχειρήσεις σας είναι… άρρωστες».

Οι οπαδοί της Γκρόιτερ Φιρτ έβαλαν ένα πανό στην είσοδο του γηπέδου της ομάδας του, το οποίο έγραφε:«Αγώνες… φαντάσματα ως σύμβολο. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις