Φάτσης: Πρόταση να αναλάβει η ΠΑΕ τις ακαδημίες ποδοσφαίρου

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Φάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, στις ακαδημίες ποδοσφαίρου για τις οποίες υπάρχει πρόταση να περάσει η διαχείρισή τους στην ΠΑΕ μαζί με το “Π. Μαγουλάς” και στον τρόπο που επιλέχθηκε η διοίκηση Παπακωνσταντίνου – Βενέτη αντί των “Αμερικανών”.

Η συνέντευξη όπως αποδόθηκε από την εφημερίδα “Θεσσαλία”:

Για την πρώτη του ενασχόληση με τα διοικητικά της Νίκης: «Όταν συμμετείχα για πρώτη φορά σε εκλογές ήλθα 25ος μαζί με κάποιον άλλον και έγινε μία τυπική κλήρωση για το ποιος από τους δύο θα είναι τελευταίος αναπληρωματικός. Αν εκείνη η κλήρωση ήταν εις βάρος μου ενδεχομένως να μην ασχολούμουν με τα διοικητικά. Από το 2009 είμαι ουσιαστικά στη διοίκηση διότι ο τότε πρόεδρος Κώστας Μανιατάκης δεν ξεχώριζε τα τακτικά μέλη του συμβουλίου με τα αναπληρωματικά. Όλοι συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις και είχαμε αρμοδιότητες. Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που έφτασα στο σημείο να βρίσκομαι στον υψηλότερο βαθμό αθλητικού σωματείου στη Μαγνησία. Για μένα είναι πολύ τιμητικό το να είμαι ο πρόεδρος της Νίκης. Αν φύγω από αυτήν δεν πρόκειται να υπηρετήσω κανένα άλλο σωματείο».

Για  το έργο της τωρινής διοίκησης και τους συνεργάτες του: «Μείναμε τέσσερις παλιοί μετά τις τελευταίες εκλογές. Θεωρώ ότι μπήκαν άτομα τα οποία συνεχίζουν επάξια το έργο των προηγουμένων. Συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο. Όλα τα παιδιά δουλεύουν πολύ καλά στο Δ.Σ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συνεργάτες μου. Θα ήθελα να ήμασταν περισσότεροι, αλλά δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Πάντως, έχουμε και εξωδιοικητικούς που βοηθούν κάποια τμήματα.

Είπαμε εξ αρχής ότι η  Ερασιτεχνική πρέπει να μη χρωστά στο δημόσιο και να έχει «πρόσωπο». Επίσης, να προχωρήσουν κάποια έργα. Πιστεύω ότι τα πηγαίνουμε πολύ καλά».

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΓΓΑ για τα ερασιτεχνικά σωματεία: «Θεωρώ σημαντικό που άνοιξε η πλατφόρμα της ΓΓΑ για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Πλέον θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ιστορικοί σύλλογοι που παράγουν έργο και ποιοι είναι οι σύλλογοι «σφραγίδες». Μας ήρθε και ο μπούσουλας για το τι πρέπει να καταθέσουμε. Τα στοιχεία είναι πάρα πολλά. Μόνο σοβαρά σωματεία θα καταθέσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα. Τα υπόλοιπα θα φοβηθούν να ανοίξουν κωδικό. Εμείς φυσικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είμαστε εντάξει σε όλα. Έχουμε κανονικά ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ τα βιβλία μας είναι θεωρημένα στην Περιφέρεια. Έχουμε κωδικό στη ΓΓΑ για την αθλητική αναγνώριση. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια της εξυγίανσης θα ευοδωθεί. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει συλλόγους όπως η Νίκη διότι παράγουμε σημαντικό έργο και είμαστε εντάξει σε όλες μας τις υποχρεώσεις.

Έχουμε 23 ασφαλισμένους προπονητές και δεν χρωστάμε ένσημα στο ΙΚΑ, οι ρυθμίσεις μας στην εφορία είναι πληρωμένες στο ακέραιο, έχουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και περίπου 1000 παιδιά που αθλούνται σε 11 Ολυμπιακά αθλήματα».

Για το μέλλον των ερασιτεχνικών συλλόγων: «Είμαστε στο σταυροδρόμι μιας κοσμογονίας του αθλητικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα. Με το νέο νόμο των ομοσπονδιών αλλάζει όλο το στάτους. Με το νέο νόμο κανείς πρόεδρος ή γενικός γραμματέας δεν θα μπορεί να κάνει πάνω από δύο θητείες. Πλέον σε όλες τις ομοσπονδίες θα πρέπει να μπουν νέοι παράγοντες. Το υφυπουργείο αθλητισμού ζήτησε από τις ομοσπονδίες να παραδώσουν στοιχεία για τα σωματεία-μέλη τους, αλλά από τις 60 ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν μόνο οι 14 και έτσι το υφυπουργείο αποφάσισε να μαζέψει μόνο του τα στοιχεία μέσω της πλατφόρμας».

Για το ότι το περασμένο καλοκαίρι δεν κατέληξε η ΠΑΕ στους Αθανασιάδη-Αντωνάκα, αλλά στους Παπακωνσταντίνου-Βενέτη: «Κάποιοι θεώρησαν δικό μου ατόπημα το μη ερχομό των «Αμερικάνων» (σ.σ. οι Αθανασιάδης και Αντωνάκας, που τελικά ασχολήθηκαν με τον Αιολικό Μυτιλήνης). Τότε έγινε μία συνάντηση, αλλά δεν πειστήκαμε. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι πράξαμε σωστά. Οι «Αμερικάνοι» πήραν τον Αιολικό που σώθηκε την τελευταία στιγμή στη Γ’ Εθνική.

Στη Γ.Σ. έγινε μια παρεξήγηση διότι κάποιοι ή δεν ήξεραν πως λειτουργούν τα σωματεία ή ήταν αφελείς. Ήταν εκλογοαπολογιστική συνέλευση, όπου θα εκλέγαμε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και μετά από 15 ημέρες θα κάναμε τις εκλογές. Το κάναμε αυτό διότι ενδεχομένως η νέα διοίκηση να μην ήθελε να σηκώσει το βάρος της νέας προσπάθειας που θα ακολουθούσε. Πήραμε το χρόνο μας, ώστε η νέα διοίκηση να όριζε το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και φυσικά να έπαιρνε τις ευθύνες της. Τότε υπήρχε η… πίεση των «Αμερικάνων» για Γενική Συνέλευση και χρίσμα. Ωστόσο, μετά την απόφαση του Δ.Σ. θα έπρεπε η Γ.Σ. να γίνει 15 ημέρες αργότερα. Το ερασιτεχνικό σωματείο δεν είναι… μπακάλικο. Αν η συνέλευση γινόταν νωρίτερα θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε θιγόμενος να έκανε ένσταση.

Αισθάνομαι δικαιωμένος και περήφανος που η ΠΑΕ βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Παπακωνσταντίνου και του Βασίλη Βενέτη. Είναι πολυτέλεια για την ομάδα να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που δημιουργούν ένα διαφορετικό καθεστώς σε αυτό που λέμε ποδόσφαιρο».

Για τον Στάικο Βεργέτη και την ακαδημία της Νίκης: «Είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βεργέτη και του εξέφρασα την επιθυμία να παραμείνει στη Νίκη μέχρι να φτάσουμε στα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Του είπα πως αυτό είναι επιθυμία όλων των φίλων της Νίκης. Τον θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια γίνεται μαζί μας. Ο κ. Βεργέτης μιλά με τον Αλέξη και τον Βασίλη, ελπίζω και εύχομαι ο κόουτς να συνεχίσει για πολλά χρόνια. Είναι νέος άνθρωπος, συνομήλικος με τον Αλέξη. Και οι δύο είναι πετυχημένοι στα πόστα τους. Πιστεύω ότι συγκροτούν ένα εξαιρετικό ντουέτο.

Εδώ θέλω να πω ότι έχουμε μία σκέψη, εφόσον φυσικά οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή και με δεδομένο ότι ο κ. Βεργέτης ενδιαφέρεται πολύ για την ακαδημία. Θα κάνουμε πρόταση ως Ερασιτεχνική, ώστε η ΠΑΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κομμάτι του ποδοσφαίρου, από ηλικίες 5 ετών και πάνω.

Αυτό φυσικά πρέπει να επισημοποιηθεί, με την ΠΑΕ να χειρίζεται αποκλειστικά το «Παντελής Μαγουλάς», κάτι που σημαίνει ότι θα αναλάβει τη συντήρησή του, αλλά από την άλλη θα έχει και τα έσοδα από την ακαδημία. Με στρατηγό τον Στάικο Βεργέτη, που θα επιλέξει όλους τους συνεργάτες του, ακόμη και τους παράγοντες που θα είναι κοντά στην ακαδημία. Εμείς θα ζητήσουμε μόνο για μία ώρα το «Π. Μαγουλάς» για να μπορούμε να το νοικιάζουμε σε ιδιώτες.

Η ΠΑΕ θα διαχειρίζεται το έμψυχο υλικό από μικρή ηλικία και το «Παντελής Μαγουλάς», οπότε θα μοιράζει όπως θέλει τις ώρες των προπονήσεων.

Πάντως, ακόμη και αν δεν συμβεί αυτό, η Ερασιτεχνική είναι έτοιμη. Ήδη έχουμε βγάλει επιτροπή διαχείρισης του γηπέδου. Κάναμε εκ περιφοράς ένα διοικητικό συμβούλιο που αποφάσισε στην επιτροπή να είμαστε το προεδρείο, δηλαδή  εγώ, ο Κολόζος και ο Χατζημπύρρος . Θα είναι ακόμη ο Σταύρος Ρούσης, ο Λάκης Χαλκιάς και ο Κώστας Μπηλιούρης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις