Αισιόδοξοι στον Ολυμπιακό Β. στο θέμα της αναδιάρθρωσης

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αγωνιστικά άπραγοι παραμένουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου από τις 8 Μαρτίου, όταν έδωσαν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Διαγόρα στη Νεάπολη. Στη συνέχεια η Φούτμπολ Λιγκ διακόπηκε, όπως και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, λόγω του κορωνοϊού, με τις ομάδες αυτή τη στιγμή να βαδίζουν στα… τυφλά.
Πολλά είναι τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, με κυρίαρχα το οικονομικό και την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Ολυμπιακού για τη δημιουργία Σούπερ Λιγκ 2 των δύο ομίλων, ψηφίστηκε ως γνωστόν από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ (ψήφισαν υπέρ οι 11 από τις 14 ΠΑΕ), ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέσα στην εβδομάδα.
Στον Ολυμπιακό Βόλου παρακολουθούν τις εξελίξεις, δηλώνουν αισιόδοξοι πως το θέμα της αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει, από τη στιγμή που η πολιτεία φαίνεται να τάσσεται υπέρ, παρότι η ΕΠΟ είναι αυτή που θα πάρει και την απόφαση, όπως επιτάσσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Η πρόταση είναι λογικό να μην έχει πάει ακόμη στο Δ.Σ. της Ένωσης προς ψήφιση, καθώς ενδέχεται να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την ψηφοφορία, όπως ειπώθηκε πρόσφατα από κυβερνητικά χείλη και συγκεκριμένα από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο.
Πάντως, θα είναι πιο εφικτό να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, με το ένα πρωτάθλημα να συμπαρασύρει το άλλο.
Από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ 2 θα εξαρτηθεί και το μέλλον του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. Παρότι απαιτούνται μόλις τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν δείχνουν διατεθειμένες να επιστρέψουν στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως δεν έχουν κάνει ακόμη σχετικό αίτημα για προπονήσεις.
Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν έχουν πάρει τη δόση του Μαρτίου από την ΕΡΤ, ενώ με τις υπάρχουσες συνθήκες κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αν στο τέλος θα τους καταβληθούν τα χρήματα που αναγράφονται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της χρονιάς. Η σύμβαση με την ΕΡΤ, θυμίζουμε, λήγει στις 30 Ιουνίου.
Η αναδιάρθρωση αναμένεται να είναι το… σίριαλ του φετινού καλοκαιριού, με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, να μην μένουν αδρανείς και να σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά, ανεξάρτητα αν η ομάδα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2 των δύο ομίλων (αν αυτή δημιουργηθεί) ή στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις