Τσέφεριν: Σύντομα με οπαδούς στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εκτιμά ότι το αναβληθέν Euro 2020 θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo».

Η διοργάνωση, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί για πρώτη φορά σε 12 πόλεις, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου του 2020, μετατέθηκε τον περασμένο Μάρτιο για το μεθεπόμενο καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ο Σλοβένος παράγοντας είχε υποστηρίξει ότι υπήρχαν προβλήματα με τρεις από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες, ωστόσο επισήμανε ότι αυτές οι ανησυχίες δεν θα εμποδίσουν τη διεξαγωγή του τουρνουά.

Μιλώντας στον «El Mundo» την Πέμπτη (21/05), ο Τσέφεριν παρέμεινε αισιόδοξος για τη διοργάνωση. «Ναι, θα στοιχηματίσω πως θα γίνει κανονικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συμβεί το αντίθετο, ούτε νομίζω ότι ο ιός θα διαρκέσει για πάντα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά βελτιώνεται και είμαστε πιο προσεκτικοί τώρα. Γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό και προς το παρόν είμαι αισιόδοξος».

Ενώ ορισμένα πρωταθλήματα, όπως η Μπουντεσλίγκα έχουν επιστρέψει… στη δράση κι άλλα πρόκειται να ακολουθήσουν, οι αγώνες προς το παρόν διεξάγονται χωρίς θεατές και ορισμένοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα είναι ασφαλές για τους οπαδούς να παρευρεθούν έως ότου υπάρξει εμβόλιο για τον ιό.

Ο Τσέφεριν, πάντως, θεωρεί ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός έως ότου οι οπαδοί επιστρέψουν στα γήπεδα. «Δεν μου αρέσουν τα διάφορα σενάρια που λένε ότι πρέπει να περιμένουμε ένα δεύτερο κύμα, ένα τρίτο ή ένα πέμπτο. Οι άνθρωποι που γνωρίζουμε θα πεθάνουν μια μέρα, αλλά πρέπει να ανησυχούμε τώρα; Πρέπει να φοβόμαστε τώρα; Δεν το κάνω, ούτε σκέφτομαι έτσι» είπε και κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι και θα ακολουθήσουμε τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το παλιό και καλό ποδόσφαιρο, με τους οπαδούς στα γήπεδα, θα επιστρέψει σύντομα».