“Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης”

Ο αρχηγός των Τρικάλων, ο Παντελής Ριζογιάννης, σημαία εντός και εκτός γηπέδου για τον ΑΟΤ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην φετινή πρωταγωνιστική πορεία της ομάδας, αναλαμβάνοντας και έναν επιπλέον ρόλο: Την εκτέλεση των πέναλτι. Με ολύμπια ψυχραιμία πέτυχε έξι στα έξι δίνοντας υπερπολύτιμους βαθμούς και νίκες στην ομάδα.

Η φετινή ήταν η 3η περίοδος για τον Παντελή Ριζογιάννη στον ΑΟΤ. Ο εκ Λεονταρίου Καρδίτσας καταγόμενος Παντελής από τα 16 του πήγε στην Ξάνθη και μετά από πέντε σεζόν στην Α’ Εθνική ήρθε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα την σεζόν 2010-11.

Ακολούθησαν δύο σεζόν στην Νίκη Βόλου και άλλες δύο στον Πανελευσινιακό για να επιστρέψει ξανά στα Τρίκαλα για δύο σεζόν (2015-17).

Η συνέχεια τον βρήκε στην Δόξα Δράμας για 1,5 χρόνο και μισή σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο κατέκτησε το προπέρσινο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το καλοκαίρι επέστρεψε και πάλι στον ΑΟΤ πανηγυρίζοντας μία ακόμη επιτυχία και μετρά πλέον 116 εμφανίσεις και 13 γκολ με τους κυανέρυθρους.

Ο Παντελής Ριζογιάννης μίλησε στο Sportikala και τον Βασίλη Κωνσταντάκο για την φετινή σεζόν, τις επιδόσεις του ενώ εξέφρασε και αυτός την επιθυμία του να συνεχίσει στον ΑΟΤ αφού όπως είπε τα Τρίκαλα είναι η ιδανική πόλη για να μεγαλώσει τα δυό του παιδιά.

«Μακάρι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»

Αρχικά ο Παντελής χαρακτήρισε επίπονη την περίοδο της καραντίνας ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα: «Είναι μία δύσκολη περίοδο για μας. Μακάρι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. To θεωρώ όμως πολύ δύσκολο. Έχουμε δύο μήνες αποχή και είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε».

«Δίκαια στην κορυφή»

Ο αρχηγός των Τρικάλων θεωρεί πως η πρωτιά ήταν δίκαιη για τον ΑΟΤ: «Θεωρώ ότι δίκαια είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν δεν κάνω λάθος από την 3η αγωνιστική βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και είναι δύσκολο να κρατιέσαι στην κορυφή. Δείξαμε σε όλα τα παιχνίδια ότι δίκαια είμαστε οι πρωταθλητές. Έγινε μια συλλογική προσπάθεια απ’ όλους. Από την τεχνική ηγεσία, τον πρόεδρο, τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι παίκτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους και ήθελαν πολύ τον τίτλο. Όλοι ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πηγαίναμε σε κάθε ματς ξεχωριστά και πιστεύω ότι είχαμε τους παίκτες να ανταπεξέλθουν στον πρωταθλητισμό»

«Παίκτες με προσωπικότητα»

Ο Ριζογιάννης στάθηκε και στις προσωπικότητες στην ομάδα: «Είχαμε προσωπικότητες στην ομάδα όπως ο Βέρτζος, οι τερματοφύλακες Ζαρόπουλος και Γιακουμής που έκαναν τρομερή χρονιά φέτος, ο Λώττας, ο Νιάρος που ήταν από πέρυσι. Δώσαμε στίγμα όλα τα παιδιά, και οι νέοι που ήρθαν βοήθησαν  όπως ο Παπαγεωργίου και ο Πέλκας που μπορούν να βοηθήσουν και την νέα χρονιά και να κάνουν κάτι καλύτερο στην προσωπική τους καριέρα».

«Δεν έχω μυστικά στα πέναλτι»

Ο Παντελής Ριζογιάννης μίλησε και για τις απίστευτες επιδόσεις του στα πέναλτι: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Από την στιγμή που μου δίνεται εντολή να εκτελέσω το πέναλτι, μπορεί να είναι στο 95’, στο 1’, στο 15’ το μυαλό μου είναι πώς να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς. Βοήθησαν όλοι οι συμπαίκτες. Τα οχτώ πέναλτι που κερδίσαμε βγήκαν μέσα από συλλογική δουλειά, είχαμε μία πολύ επιθετική ομάδα».

«Δύσκολο για τους φιλάθλους»

Για την μειωμένη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο φέτος είχε απάντηση: «Ο φίλαθλος κόσμος δεν ήταν πάρα πολύς. Πρέπει να μπούμε και στην ψυχοσύνθεση του φιλάθλου. Η ομάδα είχε πέσει κατηγορία μετά από τέσσερα  χρόνια και ήταν δύσκολο για τους φιλάθλους να βλέπουν τον ΑΟΤ στην Γ’ Εθνική.

«Θέλουμε όλοι να μείνουμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος και με άλλους που ρωτήθηκαν σχετικά και ο Παντελής Ριζογιάννης όσον αφορά την παραμονή του στην ομάδα: «Όπως είπαν και οι άλλοι συμπαίκτες μου που μίλησαν στο Sportrikala ήταν μία χρονιά πλήρως επιτυχημένη, δουλέψαμε σκληρά και όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι παίκτες θέλουμε να μείνουμε. Να παραμείνουμε μια ομάδα, μία ψυχή, κάτι που δείξαμε φέτος . Θεωρώ ότι ήμασταν ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, οι κακές στιγμές ήταν λίγες».

«Οι αριθμοί του Αμανατίδη μιλούν από μόνοι τους»

Συνεχίζοντας επι του θέματος μίλησε και για την νέα σεζόν και τον Περικλή Αμανατίδη: «Ο κορμός και ένας μεγάλος αριθμός παικτών πρέπει να παραμείνει στην ομάδα γιατί η ομάδα φέτος αξίζει πάρα πολλά. Μπορεί να μην είχε τα τοπ ονόματα, τους τοπ παίκτες αλλά ήταν πραγματική ομάδα. Για τον προπονητή τι να πω; Οι αριθμοί του τα λένε όλα. Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι στην ομάδα. Είναι πετυχημένος, έχουμε ξαναδουλέψει μαζί στα Τρίκαλα, έχει τρομερές εμπειρίες, τρομερές νίκες με αυτήν την ομάδα.

«Τρομερό το κλίμα»

Ο Παντελής Ριζογιάννης αναφέρθηκε και στο εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα φέτος: «Τρομερό το κλίμα, καλά παιδιά στην ομάδα, φιλόδοξα και φιλότιμα παιδιά. Αυτό φάνηκε σε όλα τα ματς γιατί είχαμε μία σταθερή πορεία και ποτέ αυτή η ομάδα δεν έκανε κοιλιά. Και αν χάσαμε ένα δύο ματς, ήταν θέμα ατυχίας, είμαστε ποδοσφαιριστές και όλοι κάνουμε λάθη»

«Ότι καλύτερο τα Τρίκαλα για μία οικογένεια»

Ο αρχηγός των Τρικάλων αναφέρθηκε και στην ζωή του στα Τρίκαλα: «Έχω δύο παιδάκια. Είναι φανταστικό το μέρος. Πάω για 5η χρονιά παραμονής σε αυτήν την πόλη, είναι πολύ ζεστός ο κόσμος, είναι ότι καλύτερο για να ζήσει μία οικογένεια.»

«Εχω ζήσει καλές στιγμές στα Τρίκαλα»

Αναφέρθηκε και στα όσα καλά έχει ζήσει στα Τρίκαλα: «Έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές με τα Τρίκαλα. Την καλή σεζόν 10-11, μετά ξανά με Γιαλιά, καλές χρονιές με καλά ρόστερ με πολύ κόσμο στο γήπεδο και θέλουμε αυτόν τον κόσμο να τον ξαναφέρουμε κοντά μας. Όλα γίνονται με την επιτυχία. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο με την επιτυχία, με τα αποτελέσματα. Και φέτος όσο δύσκολη και αν ήταν η κατηγορία ήρθε ο κόσμος , βοήθησε και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι περισσότερος. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές εδώ, με Παναιτωλικό, με Γιάννενα, με Λάρισα»

«Το γκολ με την Λάρισα»

Κορυφαία του στιγμή; Το γκολ που σημείωσε  στο παιχνίδι της σεζόν 2015-16 κόντρα στην Λάρισα στην μεγάλη νίκη του ΑΟΤ με 3-0: «Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το 1-0 που κάνω με την Λάρισα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Μια στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου».

«Ο κόσμος δίπλα μας»

Τέλος, έστειλε και το δικό του μήνυμα: «Θέλουμε ο κόσμος του χρόνου να είναι δίπλα μας, να στηρίξει την ομάδα, τον προπονητή, την διοίκηση που είναι ισχυρή και να έρθει στο γήπεδο για να δει ωραίο ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις