Παίρνει σάρκα και οστά η πρόταση του Ολυμπιακού Β. και των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής για αναδιάρθρωση

Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για τη δημιουργία δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2, την προσεχή αγωνιστική περίοδο, η οποία παρουσιάστηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και ψηφίστηκε από 11 ομάδες, φαίνεται να προχωρά.
Πριν από μία εβδομάδα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, είχε φιλοξενηθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και είχε τονίσει, τότε, πως ο Ολυμπιακός Βόλου φρόντισε να προωθήσει την πρόταση σε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, επιβεβαίωσε τα όσα είχε αναφέρει ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας πως το θέμα, όντως, είχε φτάσει στον Γιώργο Γεραπετρίτη προς ενημέρωση και του πρωθυπουργού. Θυμίζουμε, πως στη συνέχεια και αφού ψηφίστηκε η πρόταση από την πλειοψηφία των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο, στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και στην ΕΠΟ.
Σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δήλωσε θετικός εκ μέρους της κυβέρνησης στη αναδιάρθρωση της δεύτερης κατηγορίας σε δύο ομίλους, κατά τα πρότυπα της πρότασης του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος ανέλαβε και την πρωτοβουλία να προωθήσει την πρόταση, που σκοπό έχει την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν πολλές ομάδες πέρυσι, αλλά και στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως να θίγονται και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που αγωνίστηκαν φέτος στο πρωτάθλημα.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε στους εκπροσώπους των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, πως στην κυβέρνηση επεξεργάζονται το πλάνο της αναδιάρθρωσης και το προσεχές διάστημα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα.
Θυμίζουμε, επίσης, πως πριν από μία εβδομάδα στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου, είχε τονίσει πως πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση με τη δημιουργία δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως θα πρέπει να κατέβει το… διάστημα στη γη για να ψηφίσουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 υπέρ της αναδιάρθρωσης για να δεχθεί το σχόλιο του Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα υπάρχει πολύ σασπένς σ’ αυτή την υπόθεση. Ας περιμένουμε λίγες μέρες, γιατί μπορεί να μην ισχύσουν τα σημερινά δεδομένα και μπορεί το… διάστημα να κατέβει στη γη.
Όπως και να έχει, το θέμα της αναδιάρθρωσης έχει ανοίξει για τα καλά με τον Ολυμπιακό Βόλου να μπαίνει μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται καθημερινά σε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του ποδοσφαίρου για το θέμα της αναδιάρθρωσης. Πλέον, όλες μαζί οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ ενωμένες, όπως και οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, έχουν μία φωνή και μία κατεύθυνση, για να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση για το καλό όλων, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις