Κ. Θεοδώρου: «Θα έκανε push-ups ο Κούγιας»

Ο Κώστας Θεοδώρου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5. Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, απαντώντας στις ερωτήσεις του Ευθύμη Χούτα και του Θανάση Κόφφα, μίλησε ανοιχτά για όλα αυτά που απασχολούν του φίλους των «ερυθρόλευκων», αλλά και για εκείνα που δεν γνωρίζουν.

Αναλυτικά η απολαυστική συνέντευξη του Κώστα Θεοδώρου στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή προπόνηση», όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για το ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου στο Πρωτάθλημα: «Κάποιες ομάδες έπαιξαν τρία παιχνίδια συνεχόμενα στην έδρα τους, ενώ κάποιες πήγαν πίσω, γιατί κάποιες άλλες δεν ήταν έτοιμες στα χαρτιά. Αυτό το ταμείο δεν ανταποκρίνεται στη δυναμική του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με το καλύτερο υλικό για να πρωταγωνιστήσει και να γυρίσει σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για τον Λεόν: «Πιστέψαμε και επενδύσαμε στον Λεόν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα. Η δυναμική του είναι το 60% στο χώρο του κέντρου. Η επιστροφή του θα δώσει ταυτότητα, ποιότητα και δυναμική στην ομάδα».

Για τον κόσμο: «Πρέπει να γίνουν πολλαπλασιαστές για να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και η πόλη που είναι συνδεδεμένη με την ομάδα, ένα καλύτερο αύριο. Οι φίλαθλοι δεν έχουν δει ακόμα το 100% της ομάδας. Όταν το δουν, θα μπορούν να κρίνουν. Οι παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας, το έδειξαν και στο πρώτο ημίχρονο με τη Λάρισα».

Για τους τραυματισμούς: «Χαθήκανε παίκτες σε τραυματισμούς, παρόλο που έχουμε το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης Κένταυρος. Με τέτοιο κέντρο δεν συνεργάζονται, ούτε ομάδες Α΄ Εθνικής. Σταθήκαμε άτυχοι με παίκτες κλειδιά που ήταν να κάνουν το κάτι παραπάνω».

Για τους επόμενους αγώνες: «Ξέρουμε ότι έχει δρόμο το πρωτάθλημα και θα παλέψουμε. Η νίκη είναι μονόδρομος στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Μετά πηγαίνουμε στον Εργοτέλη και έπειτα θα έχουμε δύο παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Πιστεύω ότι σε αυτή την τετράδα αγώνων θα δώσουμε ένα σοβαρό παρών. Δεν είναι μια από τα ίδια η φετινή ομάδα. Η φετινή ομάδα είναι ανταγωνιστική».

Για τη διοίκηση και τα οικονομικά δεδομένα του Ολυμπιακού: «Κάναμε μια ανταγωνιστική ομάδα που βλέπει την άνοδο. Δεν θα κριθούμε στις πρώτες αγωνιστικές. Εμείς είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου που μας εμπιστεύτηκαν οι μέτοχοι και θα δώσουμε μάχη. Θα απολογηθούμε στους μετόχους για το αν τρέξαμε σωστά την ομάδα. Δίνουμε μάχη για να έχουμε τον φάκελο έτοιμο. Αν παρουσιαστεί κάτι πάνω από τις δυνάμεις μας, θα το αναφέρουμε στους μετόχους. Δεν έχουμε καμία σχέση με άλλες ομάδες, οι οποίες δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε το μετοχολόγιο στην ΕΕΑ. Εμείς έχουμε τακτοποιημένα τα οικονομικά μας. Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που αντέχουν αυτοί οι επιχειρηματίες. Αν δεν πετύχουμε φέτος, ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπει σε περιπέτειες».

Για την υπόθεση Μπιτάνγκ: «Την τελευταία φορά που εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΠΟ, δεν εμφανίστηκε ο Μπιτάνγκ. Δείχνει ότι έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Ο Μπιτάνγκ είναι πληρωμένος, ανήκει φυσιολογικά στον Ολυμπιακό, εκτός και αν προκύψει κάτι άλλο».

Για τη σχέση που πρέπει να έχει ο κόσμος με τον Ολυμπιακό: «Παίξαμε δύο παιχνίδια με πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Τα διαρκείας είναι 1500 – 1700. Θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα. Θέλουμε τον Ολυμπιακό Βόλου εμπορικό και τον κόσμο συσπειρωμένο. Ο κόσμος να γίνει η ασπίδα της ομάδας, για να μην τολμήσει να την πειράξει κανείς».

Για τη συμπεριφορά των οργανωμένων και μη: «Έχουμε εξηγήσει στους οργανωμένους οπαδούς και σε όλους, ότι πρέπει να έρχονται στο γήπεδο για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα. Η εικόνα του γηπέδου είναι πολύ καλή. Θέλουμε να κυλήσει έτσι το πρωτάθλημα και να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί».

Για τη δήλωση του Κούγια, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου χρωστάει χρήματα: «Μάλλον, ο Κούγιας θα έκανε push-ups πριν κάνει αυτή τη δήλωση».

Για το Πανθεσσαλικό Στάδιο: «Πιστεύω ότι εκεί θα πάμε, στο Πανθεσσαλικό. Εκεί θα χτίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου του αύριο. Ο Δήμος το παλεύει και θα πρέπει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό αυτό το γήπεδο, γιατί θα διαφορετικά θα καταρρεύσει. Κάποιοι πρέπει να τελειώσουν το διαδικαστικό θέμα και ο Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό. Η Δημοτική Αρχή δίνει τη μάχη και η ομάδα πρέπει να επιστρέψει σε ένα σύγχρονο γήπεδο».

Για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο: «Οι αλλαγές είναι πολλές. Η νέα εποχή του ποδοσφαίρου που ανατέλλει, δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Πιστεύω πως οι φίλαθλοι πρέπει να τη ζήσουν».

Για το πρωτάθλημα: «Δύο ομάδες έχουν πάρει προβάδισμα και οι άλλες ακολουθούν. Πιστεύω ότι συμπεράσματα θα βγουν μετά τον Δεκέμβρη. Εκείνο το διάστημα θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε ποιες ομάδες θα κόψουν πρώτες το νήμα. Η δική μας ομάδα έχει τη δύναμη και τη συμπαράσταση του κόσμου. Πρέπει, όμως και οι ποδοσφαιριστές μας να ματώσουν παραπάνω από ότι έχουν κάνει μέχρι στιγμής στον αγωνιστικό χώρο. Περιμένουμε και τις επιστροφές των ποδοσφαιριστών που τραυματίστηκαν για να παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για το «Ή τώρα ή ποτέ»: «Το σύνθημα αυτό είναι η σημαία μας. Δεν πρόκειται να την κατεβάσουμε. Θα είναι πολύ ψηλά. Κοιτάζουμε μόνο εκεί. Εκεί βρίσκεται το μυαλό μας. Για αυτή την ομάδα έβαλαν κάποιοι το χεράκι τους και βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Για τον Πάτση: «Ο κ. Πάτσης παρουσιάζεται σε ένα συγκεκριμένο πάνελ και από κάτω γράφει δικηγόρος. Έχει βρει μία πόρτα και μπαίνει μέσα για να πει αυτό που τον καίει μέσα του. Δεν μπορεί να βγάλει από πάνω του, ότι έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία ως ο άνθρωπος που διέλυσε μια ιστορική ομάδα. Δεν την κατέβασε στο Κύπελλο και δεν τελείωσε το Πρωτάθλημα. Προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα και λάσπη σε άλλους ανθρώπους. Για εμένα δεν είναι σωστό αυτό και απορώ, γιατί πάει σε αυτές τις εκπομπές. Πάει για να δείξει ότι έχει ωραίο κοστούμι ή ότι είναι ωραίος άνδρας. Δεν πρέπει να μιλάει για το ποδόσφαιρο. Τον τιμώρησε μία πόλη. Διέλυσε μια ιστορική ομάδα, όπως η Νίκη. Είναι άδικο να λέει αυτά τα πράγματα. Αυτό δεν είναι ανδρισμός. Όταν γίνεται κάτι, πρέπει να το λες εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι αντρίκιο. Στη συγκεκριμένη εκπομπή ήθελε να μπλέξει τον Δήμαρχο Βόλου, τον οποίο επέλεξε ο κόσμος του Βόλου. Είναι πολύ μικρός και δεν μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Διέλυσε δύο ομάδες. Τη Νίκη Βόλου και τον Ηρακλή Ψαχνών που τον κέρδισε και μετά διαλύθηκε».

Για το αν θα μπει τσάρτερ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Μερικοί λένε ότι ζούμε με το σύνδρομο του Ούμπιντες, του Μόνχε και του Σανκαρέ. Δεν ζούμε. Μερικά πράγματα, όμως, πρέπει να τα θυμόμαστε την κατάλληλη στιγμή. Εκείνη την εποχή που ο Ολυμπιακός Βόλου έβαζε τσάρτερ, ήταν βιώσιμος και ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια ναύλωση ενός τσάρτερ, χρειάζονται κάποιες προδιαγραφές. Μακάρι να υπάρχουν και θα το κάνουμε».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις