Ανεβάζει ρυθμούς ο Βόλος ενόψει πλέι άουτ

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, μεταξύ αυτών και ο Βόλος, επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Ύστερα από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας θα κληθούν να αγωνιστούν οι έξι στα πλέι οφ και οι οκτώ στα πλέι άουτ. Η απόφαση για την επιστροφή στα γήπεδα έχει παρθεί, ως γνωστόν, από τη Λίγκα και πλέον αυτό που απομένει είναι η έγκριση από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α., η οποία θα έρθει άμεσα, με τη συναίνεση και του ΕΟΔΥ.
Οι παίκτες του Βόλου ύστερα από μία εβδομάδα ομαδικών προπονήσεων, συνεχίζουν την προετοιμασία τους με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στα πλέι άουτ.
Σε αντίθεση με τα πλέι οφ, η κλήρωση των πλέι άουτ εκκρεμεί, από τη στιγμή που θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14. Αυτό θα γίνει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού και την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι άουτ. Ο Βόλος τερμάτισε στην 11η θέση στην κανονική περίοδο, γεγονός που σημαίνει πως θα κληθεί να δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο εκτός έδρας. Να τονίσουμε, πως στα πλέι άουτ τα παιχνίδια δεν είναι διπλά, όπως στα πλέι οφ. Θα διεξαχθούν επτά αγωνιστικές και ο καθορισμός των αγώνων θα προκύψει μέσω κλήρωσης. Όλες οι αγωνιστικές θα διεξαχθούν Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με τα πλέι οφ, όπου θα υπάρξουν και τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές, με τα παιχνίδια να διεξάγονται Τετάρτη.
Οι 27 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο Βόλος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, επιτρέπουν στην ομάδα να αγωνιστεί χωρίς άγχος, καθώς η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ είναι εξασφαλισμένη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι «κυανέρυθροι» θα παρουσιαστούν χαλαροί στα πλέι άουτ, καθώς στόχος τους είναι να τερματίσει ο Βόλος όσο ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα, στην «παρθενική» του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.
Υπάρχουν μπροστά 14 μέρες μέχρι την έναρξη των πλέι άουτ, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Βόλου θα επιδιώξουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις