Χ-άρισε βαθμό στο Μαρτίνο

Για ακόμη έναν αγώνα η Νίκη πέταξε στα σκουπίδια το γκολ με το οποίο προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και παθαίνοντας μπλακ άουτ στην επανάληψη, χάρισε βαθμό στον αντίπαλο. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, στο οποίο ο βολιώτικος Σύλλογος προηγήθηκε με 1-0 στο 28’ με τον Κανελλόπουλο και θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο με τον Ελευθεριάδη, έξι λεπτά αργότερα, απέναντι σ’ έναν Οπούντιο που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Η ισοφάριση των γηπεδούχων με γκολ από τα αποδυτήρια στο δεύτερο σαραντεπεντάλεπτο, βραχυκύκλωσε την ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου, που όσο και να ήθελε, δεν μπόρεσε να καταθέσει στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία εκείνα που θα της επέτρεπαν να κατακτήσει το τρίποντο. Το τελικό 1-1 αφήνει πικρή γεύση στους κυανόλευκους που οφείλουν να ανασυνταχθούν και να παλέψουν κάθε ματς ξεχωριστά χωρίς περιθώρια πλέον για άλλες βαθμολογικές απώλειες.

Το φιλμ του αγώνα

Σ’ ένα «σβηστό» πρώτο ημίχρονο η Νίκη ήταν αυτή που έδειξε πως ήθελε περισσότερο το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ καθώς ο Οπούντιος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι «Βολιώτες» μετά τα πρώτα αναγνωστικά λεπτά κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας τη δράση στα καρέ των αντιπάλων. Παράλληλα χωρίς να δίνουν το δικαίωμα στον αντίπαλο να γίνεται επικίνδυνος στην επιθετική του δραστηριότητα προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα.

Με Κανελλόπουλο το 0-1

Οι προσπάθειες των παικτών του Κώστα Βελιτζέλου απέδωσαν καρπούς στο 28’, όταν ο Κανελλόπουλος πήρε την κεφαλιά στην εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Καρανάσου γράφοντας το 0-1.

Στο 34’ η βολιώτικη ομάδα είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, με τον Ελευθεριάδη. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής της Νίκης δεν σημάδεψε σωστά από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά στην σέντρα του Κανελλόπουλου.

Οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Σχίζα.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Οπούντιο

Ήταν φανερό από το πρώτο ημίχρονο πως η Νίκη μόνο από δικό της λάθος θα μπορούσε να δεχθεί γκολ από τον Οπούντιο. Δυστυχώς για τους κυανόλευκους το λάθος έγινε και μάλιστα, στο 2ο λεπτό της επανάληψης όταν ο Άγγελος Σταυράκης προσπάθησε να διώξει με γροθιές την μπάλα, αυτή πήρε περίεργη τροχιά, έφτασε στα πόδια του αμαρκάριστου Καντού, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει με πλασέ για την ομάδα του.

Η Νίκη προσπάθησε να αντιδράσει και για δέκα λεπτά πίεσε την εστία των γηπεδούχων χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη σε δύο καλές στιγμές, στο 53’ και στο 61’ με πρωταγωνιστή τον Μπαλαράμπε. Στην πρώτη ο Γκανέζος επιθετικός έβγαλε παράλληλη σέντρα μπροστά από την αντίπαλη εστία, όμως ούτε ο Κανελλόπουλος, ούτε ο Ελευθεριάδης κατάφεραν να κάνουν την προβολή και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στη δεύτερη, ο Μπαλαράμπε έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτική θέση, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Καθώς τα λεπτά κυλούσαν, τα πόδια των παικτών της Νίκης λύγισαν από το βάρος της πίεσης και παρασυρόμενοι στο άναρχο παιχνίδι των γηπεδούχων, έδειχναν πως δεν θα μπορούσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ. Αντίθετα ο Οπούντιος απείλησε και με δεύτερο τέρμα σ’ ένα δίλεπτο, με προβολή του Καντού στο 82’ και σουτ του Δέδε στο 84’.

Παρά την μέτρια εμφάνιση των κυανόλευκων στο 2ο ημίχρονο, η Νίκη θα μπορούσε να δραπετεύσει με το διπλό από το Μαρτίνο αν στο 92’ ο Καρανάσος δεν έσωζε από βέβαιη παραβίαση την ομάδα του σε κεφαλιά του Κανελλόπουλου.

Οφείλει να σταθεί στο ύψος της

Το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Οπούντιο Μαρτίνου κρίνεται ως κακό αποτέλεσμα για τη Νίκη, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει και πάντα σύμφωνα με το υλικό που διαθέτει, σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Οφείλει όμως να βρει τον τρόπο να επανέλθει στις νίκες, κάνοντας αρχή στο εντός έδρας ματς με τον Τύρναβο ώστε να μπορέσει να αντικρύσει τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία.

Κίτρινες: 8’ Καταραχιάς, 50’ Σπυριδάκης, 59’ Δέδες, 72’ Καντού – 57’ Ελευθεριάδης, 60’ Βέργος, 60’ Μπιτσάκος, 73’ Κυπτίου

Οπούντιος Μαρτίνου(Μ. Ζαχαρόπουλος): Καρανάσος, Κουτσούμπας, Γ. Κωτσαλάς, Τζέλος Σπυριδάκης Καταραχιάς (46’ Γκριτζάπης), Δέδες, Πέππας, Κακάβας (65’ Κόκκα), Καντού, Θαναηλάκης (76’ Κοτσαλάς Ν.).

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Ναουμίδης, Χολέβας, Ιβανίδης (55’ Μπιτσάκος), Βέργος (83’ Κόλα), Ελευθεριάδης, Μπαλαράμπε (67’ Κυπτίου), Κανελλόπουλος, Κρεββατάς

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις