Δήμος Βόλου: Στη διάθεση των πολιτών οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Από αύριο Τρίτη 26-5-20, οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Το δελτίο καταγραφής θα μπορούν οι πολίτες να το προμηθεύονται στις εγκαταστάσεις, όπου επιθυμούν να αθληθούν, στην Δ/νση Αθλητισμού (Καραμπατζάκη-Αναπαύσεως –Μεταξουργείο-)και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται, με νέους κανόνες και νέες συνήθειες:
Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού.
Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να αθληθούν στο Στάδιο του ΕΑΚ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό λειτουργίας, από την Τρίτη 26/5 έως την Παρασκευή 29/5 μόνο κατά τις πρωϊνές ώρες 07.30-13.00. Για την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα.

Στο Αθλ. Κέντρο Νεότητας & Αθλητισμού και παρόμοιες εγκαταστάσεις, οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του περιμετρικού διαδρόμου και των γηπέδων τέννις (μετά από τηλεφωνική κράτηση) και των υπαίθριων οργάνων με ατομική ευθύνη.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδεικνύεται το «Δελτίο καταγραφής Αθλουμένου» και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας στον υπεύθυνο υπάλληλο της εγκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αθλητισμού, τηλ 2421071770