Χρ. Μπουκώρος: Είναι δίκαιο το αίτημα για αναδιάρθρωση

Θετικός για την αναδιάρθρωση εμφανίζεται και ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Clasico” του “Βόλος 98,6”. Ερωτηθείς για το σχέδιο των δύο ομίλων της Β’ Εθνικής, αλλά και το αίτημα του Ρήγα Φεραίου για άνοδο στη Γ’ και δευτεραθλητών από τις Ενώσεις, τόνισε:
«Ο Ρήγας είναι ένα ιστορικό σωματείο και δεν θεωρώ διαφορετική την προσπάθειά του από αυτή του Ολυμπιακού και της Νίκης. Προσωπικά θεωρώ ότι η άνοδος ή ο υποβιβασμός κάθε ομάδας πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα. Όταν όμως υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, που αφήνουν και οικονομικό αποτύπωμα, τότε πρέπει να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση. Πρέπει να μας απασχολεί η βιωσιμότητα των σωματείων γι’ αυτό και όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή και θα τα συζητήσουμε.
Θεωρώ δίκαιο το αίτημα του Ολυμπιακού και της Νίκης, όπως και του Ρήγα Φεραίου, για την αναδιάρθρωση. Τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν. Οι συνθήκες είναι ειδικές και πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα».
Για το αν η Πολιτεία συμβάλει στο να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση, είπε: «Αν η Πολιτεία -που δεν είναι και αρμοδιότητά της διότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου- δώσει την κατεύθυνση για δύο ομίλους στη Β’ Εθνική και μαζί τις εγγυήσεις ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του πρωταθλήματος με ενδεχόμενη χρηματοδότηση από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε μπορούν να ξεπεραστούν οι όποιες αντιδράσεις. Αν οι ομάδες συμφωνήσουν η Πολιτεία θα βρει τον τρόπο για την χρηματοδότησή τους. Σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει υποστήριξη της πρότασης για αναδιάρθρωση και πρόσφατα αναφέρθηκε σε αυτή ο κ. Γεραπετρίτης. Πρέπει να κάνουμε θεσμούς που θα δοκιμαστούν στο χρόνο και μόνο αν δεν λειτουργούν να τους αλλάξουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις