Χηνόπουλος(ΟΦΙ): Σύνθετο ζήτημα η αναδιάρθρωση

Ο Θανάσης Χηνόπουλος πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου και του ΟΦΙ μίλησε στο Ράδιο Λασίθι μετά από μια σημαντική τηλεδιάσκεψη της Football League, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ως πρόεδρος του ΟΦΙ και είχε να κάνει με το μέλλον του πρωταθλήματος.

Όπως είπε μετά από μια σύσκεψη που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα το βασικό συμπέρασμα που πρόταση που προέκυψε είναι να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Football League, κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού όπως φάνηκε σχεδόν καμία ομάδα δεν μπορεί να αντέξει το κόστος που θα συνεπάγεται μια επανεκκίνηση του πρωταθλήματος χωρίς κόσμο και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Ο ΟΦΙ όπως είπε είναι ανάμεσα στις ομάδες που έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να ανέβει στη Β’ Εθνική με όποια μορφή και όνομα αποκτήσει, ενώ παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ανέβουν όλες οι ομάδες της Football League στη B’ Eθνική και να δημιουργηθούν δύο όμιλοι Βόρειας και Νότιας Ελλάδας.

Η καθυστέρηση των αποφάσεων για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, όπως είπε, οφείλεται στο ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα το οποίο επηρεάζει πολλά οικονομικά δεδομένα, όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα που είναι μεγάλο έσοδο για τις ομάδες και έτσι δεν είναι εύκολο να υπάρξει κοινή άποψη ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σε περίπτωση ανόδου ο ΟΦΙ όπως είπε δεν θα είναι 100% έτοιμος για το επίπεδο της κατηγορίας, όμως θα γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να φτάσει η ομάδα γρήγορα στο επίπεδο που χρειάζεται τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει και κάτι περισσότερο. Η συμμετοχή στη Β’ Εθνική θα είναι τεράστιο επίτευγμα τόσο για την ομάδα του ΟΦΙ όσο και γενικά για το ποδόσφαιρο της Ιεράπετρας και την εξέλιξη αυτή ούτε ο ίδιος μπορούσε να την φανταστεί όταν ξεκινούσε να ασχολείται με την ομάδα.

Οι οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας θα αυξηθούν κατά πολύ ενώ η στήριξη από επιχειρηματίες της πόλης δεν είναι προς το παρόν η αναμενόμενη για μια ομάδα που θα βρεθεί ένα βήμα πριν τη Super League.

To δικό του μέλλον πάντως, υπογράμμισε, πως θα είναι σίγουρα δίπλα στον ΟΦΙ, χωρίς να έχει σκοπό να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας. Ακόμα όμως και να προκύψει κάποιο θέμα υγείας ή προκύψει κάποιος που θελήσει να αγοράσει την ομάδα, ο ίδιος θα παραμείνει κοντά στην ομάδα και θα στηρίζει όπως μπορεί.

Για το θέμα του επόμενου προπονητή της ομάδας ο κ. Χηνόπουλος ανέφερε πως είχε την εντύπωση πως ο νυν προπονητής κ. Καββακάς είχε σκοπό να αποχωρήσει όπως ο ίδιος είχε ζητήσει όταν ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΟΦΙ, κάτι που φάνηκε να αλλάζει από όσα άκουσε να λέει στη συνέντευξή του στο Ράδιο Λασίθι. Το θέμα δεν το έχουν ακόμα συζητήσει όμως σε περίπτωση που ο κ. Καββακάς αποφασίσει να αποχωρήσει ο ίδιος ανέφερε πως τόσο για τη θέση του προπονητή όσο και γενικότερα για στελέχη της ομάδας θα προτιμήσει ανθρώπους από την Κρήτη ώστε να γνωρίζουν καλύτερα τη νοοτροπία του νησιού.

Ζήτημα έχει προκύψει και για τον προπονητή των ακαδημιών κ. Μπάμποβιτς για τον οποίο ο κ. Χηνόπουλος μίλησε με πολύ καλά λόγια τόσο σε ανθρώπινο όσο και προπονητικό επίπεδο, τονίζοντας πως ήταν ο πρώτος που του δήλωσε παραίτηση όταν προέκυψε η παύση των προπονήσεων λόγω κορονοϊού, ώστε να μην πληρώνεται χωρίς λόγο, ενώ και τα παιδιά των ακαδημιών είναι βέβαιο πως θέλουν πολύ να παραμείνει.

Ο στόχος για να ανέβουν παιδιά των ακαδημιών στην ανδρική ομάδα πρόκειται να υλοποιηθεί φέτος με παιδιά που ξεχώρισαν, για τα οποία ο κ. Χηνόπουλος τόνισε πως πέρα από τη συμμετοχή τους θα λάβουν και ένα μικρό μισθό.

Σχετικά με το προπονητήριο της ομάδας που σχεδιάζεται στο Κάτω Χωριό, ο κ. Χηνόπουλος, τόνισε πως θα γίνει συνάντηση με το ΔΣ του ΟΦΙ με το Δήμο Ιεράπετρας ώστε να γίνει ένας προγραμματισμός για το πως θα μπορούσε να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα, ώστε το έργο να υλοποιηθεί σε βάθος διετίας.

πηγή: radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις