Σ. Τύμπας: Σκληρή δουλειά και άριστο κλίμα έφεραν την Ανάληψη στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Την άνοδό της στην Α1 ΕΣΚΑΘ πανηγυρίζει και τυπικά πλέον η Ανάληψη Βόλου μετά την κατακύρωση της βαθμολογίας από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα του Στέφανου Τύμπα είχε εξαιρετική παρουσία και πήρε πανάξια την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο κόουτς που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο, ο Στέφανος Τύμπας, άνοιξε την καρδιά του στο  goalpost.gr  και μίλησε για την πορεία της ομάδας, την απόφαση όλων να στηρίξουν νέα παιδιά, μα και για την επόμενη μέρα της Ανάληψης. Αναλυτικά τόνισε:

“Το προηγούμενο καλοκαίρι αναλαμβάνοντας την ομάδα κάναμε έναν διαφορετικό σχεδιασμό από τα παλιότερα χρόνια. Θέλαμε η ομάδα να αρχίσει να στηρίζεται σε πιο νεαρούς παίκτες με την βοήθεια λίγων, αλλά ποιοτικών και αξιόλογων σαν χαρακτήρες, έμπειρων παιχτών. Η δουλειά μας ξεκίνησε από πολύ νωρίς και την μεταβατική περίοδο. Στόχος ήταν εξ αρχής να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που να είναι ανταγωνιστικό και αν είναι δυνατόν να διεκδικήσει την άνοδο καθώς αυτή θα την έπαιρνε μόνο μια ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι παίχτες μου δείξανε μέσα από την προσπάθειά τους ότι το θέλανε και ήταν αποφασισμένοι να το καταφέρουν. Η σκληρή δουλειά και το ομαδικό πνεύμα που είχαν σε όλη τη σεζόν έφερε το τελικό αποτέλεσμα. Η Α2 φέτος ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα χρόνια. Ομάδες όπως το bc volos, η Ιωλκία ο Ερμής Αγίας, η Σκιάθος παρουσιάστηκαν πολύ δυνατές. Από την άλλη η Ανόρθωση που ήταν ο κύριος διεκδικητής είναι ομάδα που σίγουρα άξιζε και αυτή την άνοδο. Άλλωστε στα μεταξύ μας παιχνίδια παρουσιάστηκε υψηλό επίπεδο μπάσκετ και τα γήπεδο ήταν κατάμεστο πράγμα που δείχνει και την επιβράβευση του κόσμου στο όμορφο μπάσκετ που παίχτηκε

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο μέσα στο γήπεδο που μοχθήσαμε όλη τη χρονιά λόγω της πανδημίας, καθώς θέλαμε μια μόλις νίκη για να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα μαθηματικά, αλλά έστω και έτσι η δικαίωση για την δουλειά μας ήρθε τώρα με την επικύρωση της βαθμολογίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Ευαγγελινό και Κατεργάρη για την εμπιστοσύνη που μου δείξανε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα καθώς και για την καθημερινή προσπάθεια που έκαναν και αυτοί. Τον αντιπρόεδρο της ομάδας κ Μπακίρη για την αμέριστη στήριξη και φυσικά και πάνω από όλα τους πρωταγωνιστές που είναι οι ίδιοι οι παίχτες. Αυτοί είναι που φέρανε αυτό το αποτέλεσμα. Έγιναν μια οικογένεια μέσα στην χρονιά δεν το βάλανε ποτέ κάτω, και αφήνουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Ξεχωριστή όμως αναφορά πρέπει να κάνω στον αρχηγό Κώστα Αλεξίου που όχι μόνο δεν άφησε την ομάδα μετά τον υποβιβασμό, αλλά βοήθησε τα μέγιστα, τόσο αγωνιστικά, όσο και στην δημιουργία αυτού του καταπληκτικού κλίματος στην ομάδα, τον Φίλιππο Μαρδέλη για την βοήθεια που προσέφερε και σε εμένα και τέλος τον Λεωνίδα Αναστασόπουλο ένα παράδειγμα αθλητή, αλλά κυρίως χαρακτήρα, που μας βοήθησε τα μέγιστα. Η επόμενη χρονιά, με πίστη στο ίδιο πλάνο, ελπίζουμε να μας βρει ανταγωνιστικούς σε ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα που είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει όμορφες στιγμές μέσα στα γήπεδα με υγεία για όλους”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις