Σύψας: Στις θύρες των επισήμων ίσως μπορούσε να εφαρμόσει το μέτρο του 20%

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Το πρωτάθλημα αρχίζει, αλλά η εξέδρα δε θα πλημμυρίσει. Οι αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας το κορωνοϊού.

H Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα για την παρουσία φιλάθλων στο 20% της χωρητικότητας των γηπέδων και το SoccerPlus επικοινώνησε με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της Eπιτροπής Λοιμοξιολόγων για το κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας, κ. Νικόλαο Σύψα, για να μάθει από πρώτο χέρι πως αντιμετωπίζουν το θέμα οι ειδικοί.
Αναλυτικά όσα είπε:
Οι ομάδες αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για 20% κόσμου στα γήπεδα, με θέσεις κενές μεταξύ του κόσμου. Ποια είναι η δική σας η τοποθέτηση πάνω σε αυτό το αίτημα το οποίο αναμένεται να έρθει;

Ναι μεν ο κόσμος θα καθίσει στις θέσεις του, αλλά παραμένει ο κίνδυνος του συνωστισμού σε περίπτωση που μπει κάποιο γκολ ή κάποια αμφισβητούμενη φάση.

Ναι αυτός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος, ειδικά στις θύρες των οργανωμένων που υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού. Σκέφτεστε να ανάψετε πιλοτικά ένα πράσινο φως για αυτό το αίτημα ή να μην επιτραπεί σε πρώτη φάση το 20% για τις θύρες των οργανωμένων προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Το μόνο πιθανό ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή είναι να βγάλουμε εκτός τις θύρες των οργανωμένων και τις θύρες των όρθιων, αν αυτές σε κάποιο γήπεδο υπάρχουν. Οι θύρες οι πιο ακριβές που κάθονται οι επίσημοι, ίσως εκεί σκεφτεί κάποιος να εφαρμόσει αυτό το μέτρο του 20% και με κενά καθίσματα μεταξύ του κόσμου, πιλοτικά. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού έγινε μέσα στα γήπεδα και στην Αγγλία και στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Είναι αλήθεια αυτό… Οπότε σε πρώτη φάση σκέφτεστε να ανάψετε ένα πράσινο φως υπό όρους;

Για να είμαι απόλυτα σαφής δεν έχει τεθεί ακόμα κάποιο αίτημα.

Είναι λίγο πρόωρο το ερώτημα μου, αλλά είναι κάτι που αναμένεται να τεθεί, οπότε θέλουμε να κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση ως προς την απάντηση αυτού του αιτήματος

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επιτραπεί κανένας θεατής και οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Αν όμως υπάρξει κάποιος διάλογος θα είναι υπό την έννοια αυτή που σας είπα. Με πολύ αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον μιας θύρας η οποία θα είναι και ακριβή και θα υπάρχουν και «stewards» από την πλευρά της γηπεδούχου ομάδας που θα τηρούν την τάξη. Οι θέσεις θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και εφόσον κάθονται αραιά. Αυτό είναι η δική μου προσέγγιση, βέβαια και κάποια ακόμα το έχουν κουβεντιάσει αυτό το θέμα, αλλά δεν είναι ακόμα επίσημη θέση ή δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή.

Το Σεπτέμβριο στη νέα αγωνιστική χρονιά, θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια ή δεδομένου ότι ελοχεύει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα προχωρήσουμε βλέποντας και κάνοντας;

Το Σεπτέμβριο είναι αυτό που λέτε, βλέποντας και κάνοντας, δηλαδή δεν μπορεί κανείς να κάνει καμία πρόβλεψη. Οπότε είναι πιθανό και να εξακολουθήσουμε να έχουμε παιχνίδια χωρίς θεατές ή αγώνες με την παρουσία κοινού συγκεκριμένους όρους και λίγους θεατές. Αλά όλα τα σενάρια εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις