Ένθερμος υποστηρικτής της αναδιάρθρωσης ο Ολυμπιακός Βόλου

Σημαντική εβδομάδα θα είναι η επόμενη όσον αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ, ως γνωστόν, αποφάσισε την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ και των οκτώ πρώτων της Γ’ Εθνικής, γεγονός που πιθανότατα θα επιφέρει ντόμινο εξελίξεων. Κι αυτό, καθώς οι ομάδες της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας αυξάνουν κατά τέσσερις. Εφόσον γίνει αναδιάρθρωση, θα δούμε είτε τρεις κατηγορίες των 16 ομάδων, είτε μια Β’ Εθνική χωρισμένη σε δύο ομίλους (Βορράς-Νότος), μετά την ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ.
Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει καθημερινά επαφές με πολιτικούς και παράγοντες της ΕΠΟ και άλλων συλλόγων επιδιώκοντας να τους πείσει για τις θέσεις των «ερυθρολεύκων».
Την ερχόμενη Τρίτη 2/6 θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη της Φούτμπολ Λιγκ, όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και κυρίως αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της κατηγορίας (12 από τις 14) επιθυμούν να υπάρξει οριστική διακοπή και επικύρωση της υπάρχουσας βαθμολογίας διότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Την Τετάρτη 3/6 η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ θα πραγματοποιήσει Δ.Σ. με φυσική παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των ομάδων. Εκεί θα συζητηθεί και η πρόταση του Ολυμπιακού για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την οποία θα συγχωνευτούν η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ, δημιουργώντας μία νέα Β’ Εθνική 32 ομάδων, χωρισμένων σε δύο ομίλους των 16.
Στον Ολυμπιακό εμφανίζονται αισιόδοξοι για την τελική εξέλιξη, ενώ φαίνεται πως αποδέχονται και μία εναλλακτική λύση που έχει να κάνει με τρεις κατηγορίες που θα έχουν από 16 ομάδες η καθεμία. Αν γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στη Σούπερ Λιγκ 2. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε για την περίπτωση αυτή: «Την πρόταση αυτή την υιοθετεί ο Ολυμπιακός Βόλου, εφόσον ευδοκιμήσει. Πράγματι, ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα αυτό το σενάριο. Αν προκύψει αυτή η διαδικασία, ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα στις οκτώ ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία. Είμαστε ρεαλιστές… Είναι και αυτή μία πάρα πολύ καλή πρόταση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις