Σε ρυθμούς πλέι άουτ ο Βόλος

Υπό άλλες συνθήκες οι παίκτες του Βόλου, όπως και των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λιγκ, θα απολάμβαναν τις διακοπές τους, καθώς το πρωτάθλημα θα είχε ολοκληρωθεί. Η πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο, έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις και στο ποδόσφαιρο, με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου.
Ύστερα από τρεις μήνες δίχως αγωνιστική δράση, η Σούπερ Λιγκ επαναρχίζει το διήμερο 6-7 Ιουνίου, με τον Βόλο να δίνει το πρώτο ματς για τα πλέι άουτ στις 6/6 με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα αρχίσει στις 19.15 είναι το εναρκτήριο των μίνι πρωταθλημάτων. Αξίζει να σημειώσουμε πως τον περασμένο Αύγουστο Πανιώνιος και Βόλος ήταν οι ομάδες που άνοιξαν την αυλαία του πρωταθλήματος και πάλι στη Ν. Σμύρνη. Σ’ εκείνη την αναμέτρηση, «παρθενική» για τον Βόλο στη μεγάλη κατηγορία, οι φιλοξενούμενοι είχαν αποσπάσει σπουδαία νίκη με 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χουάν Μουνίθ, με τον Ισπανό μέσο να σημειώνει και τα δύο τέρματα του Βόλου στο 38’ και στο 73’, ενώ για τους γηπεδούχους είχε μειώσει το σκορ στο 90’ ο Αραμπούλι.
Ο Βόλος έχει 27 βαθμούς από την κανονική περίοδο και αισθάνεται ασφαλής. Δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα, καθώς οι «κυανέρυθροι» έχουν σημαντική διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω στη βαθμολογία. Το γεγονός αυτό θα τους επιτρέψει να αγωνιστούν ελεύθερα, χωρίς άγχος, με στόχο να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία.
Οι ομάδες στερούνται αγωνιστικού ρυθμού, τη στιγμή που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ οι παίκτες προέρχονται από σύντομη προετοιμασία και θα πρέπει να είναι προσεχτικοί, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών.
Θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός, πως σε καμία ομάδα δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού, όλα τα τεστ και στις 14 ΠΑΕ ήταν αρνητικά, με τις ομάδες να τηρούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις