Βούλγαρης: «Θα αγριέψουν τα πράγματα…»

Στο ραδιόφωνο του Blue Star μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, κ. Στέλιος Βούλγαρης. Ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου εξέφρασε την αγανάκτησή του τόσο για τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, όσο και για τις μέτριες εμφανίσεις, τη στιγμή μάλιστα που δεν λείπει τίποτα από τους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Βούλγαρη:

Για την ισοπαλία με τον Οπούντιο Μαρτίνου

«Είναι ήττα. Για τη Νίκη Βόλου με τον Μαρτίνο είναι ήττα. Και δεν είναι μόνο ο χθεσινός αγώνας, να ξέρουμε τι λέμε. Έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο μέσα στην «Κλούβα» με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Εμένα στο δεύτερο ημίχρονο με πόνεσαν τα μάτια μου στην κυριολεξία. Και χθες ένα ημίχρονο, και μετά… τίποτα. Δεν έχω μιλήσει με τον τεχνικό. Τώρα το πρωί έχουν προπόνηση.
Χθες χάσαμε κλασικές ευκαιρίες, που δεν χάνονται. Φάγαμε «σούπα» γκολ, αλλά και πάλι είχαμε σαράντα λεπτά όχι απλά να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά να βάλουμε όσα γκολ θέλουμε».

Τι σκέφτεται να κάνει για τις κακές εμφανίσεις

«Καταρχάς θα αγριέψουν λίγο τα πράγματα, γιατί μέχρι τώρα τους είχαμε ότι γουστάρανε. Ακόμα και για το Μαρτίνο, είχαμε διανυκτέρευση προχθές, με τα φαγητά τους, τα πάντα. Με κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή, τη Δευτέρα πέρασαν και πήραν όλοι τα χρήματά τους. Οι προπονητές προπληρωμένοι, όλο το τεχνικό τιμ και δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα ευρώ χρέος. Εγώ πιστεύω πως καμιά ομάδα στη Γ’ Εθνική και πολλές της Β’ δεν έχουν τέτοια οργάνωση. Τι άλλο να κάνουμε; Έχουμε παρατήσει τις δουλειές μας εδώ και πόσο καιρό και σήμερα πάλι παράτησα τα πάντα για να έρθω να δώσω εξηγήσεις. Φτάνει πια! Δεν είναι θέμα ψυχολογίας. Ψυχολογία θα ήταν αν ήταν απλήρωτοι, αν δεν είχαν να φάνε, αν δεν είχαν τα σπίτια τους… τι άλλο να κάνουμε; Χάναμε μέχρι τώρα, ισοπαλίες μπράβο παιδιά, άντε δεν πειράζει πάμε… ε πόσο πια; Πες μου ένα καλύτερο ρόστερ, που λέγαμε Αιγινιακό… τρίχες κατσαρές. Πέστε μου ένα καλύτερο ρόστερ από αυτό που έχουμε εμείς! Αν ήξερα τι συμβαίνει θα το είχα λύσει πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Για τα νομικά και τις εξοντωτικές ποινές:

«Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό θέμα, έχουμε και την εκκαθάριση, έχουμε τους -6 που τους κουβαλάμε προίκα από την Α’ Εθνική, τους -5 από τον Πιερικό.
Τι φταίει η Διοίκηση; Δεν βάλαμε δικηγόρο; Δεν τον πληρώσαμε; Τι φταίμε δηλαδή; Έχασε ο δικηγόρος; Αλλάξαμε και δικηγόρο. Για την έφεση για τους 5 αυτούς βαθμούς αλλάξαμε δικηγόρο, 3.000€ στείλαμε στην Αθήνα για τον καινούριο δικηγόρο. Τι άλλο να κάνει αυτή η έρμη η διοίκηση; Είμαστε φίλαθλοι. Δεν είμαστε ούτε επενδυτές, ούτε τίποτα. Τρελαμένοι είμαστε.
Σε λίγες μέρες τα νομικά παραθυράκια που βρήκε ο Πιερικός για να στηρίξει την ένστασή του δεν θα ισχύουν. Ο καινούριος δικηγόρος κατέθεσε μια ένσταση 11 σελίδων, συνεργαζόμαστε και με δικηγόρο στον Βόλο, την είδαμε, την ελέγξαμε, την πήγαμε κάτω, την καταθέσαμε. Μας είπαν σε 10 ημέρες θα εκδικαστεί η υπόθεση. Πιστεύω ότι αυτούς τους 5 βαθμούς, δεν θα μας τους πάρει κανένας. Δεν έχει δικαίωμα να τους πάρει κανένας. Και δεν θα μας τους πάρει. Το θέμα αυτό λύνεται από ΕΜΑΣ εδώ, γιατί τα έχουμε δει όλα μέχρι τώρα».

– Ο κόσμος θα έρθει αυτή την Κυριακή στο γήπεδο;

«Θέλω να κάνω ένα τελευταίο κάλεσμα, γιατί τον έχουμε κουράσει και τον κόσμο. Ένα τελευταίο κάλεσμα να δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να αποδείξουν και εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε εκεί και τους στηρίζουμε. Αν είναι να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί εγώ το κάνω για τον κόσμο, για κανέναν άλλο, αν είναι ο κόσμος να απαξιώσει την ομάδα … Προσπαθούμε να είμαστε εντάξει σε όλα. Και είμαστε εντάξει. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, πιο πολύς από ότι ήρθε με τον Ρήγα να αποδείξουμε ότι εμείς είμαστε εδώ και τους στηρίζουμε. Αν συνεχίσουν αυτές τις εμφανίσεις τότε κι εμείς θα τους γυρίσουμε την πλάτη.
Δεν θέλουμε να παρακαλέσουμε τον κόσμο. Θέλουμε να τον βάλουμε να καταλάβει… Εγώ δεν είμαι κάτι διαφορετικό από τον κόσμο. Ο πρώτος που έπρεπε να πει «γαμώ το στανιό μου» ήμουν εγώ.
Μην νομίζετε ότι δεν έχουμε μιλήσει στους παίκτες. Εμείς τους έχουμε μιλήσει, τα κλαμπ τους έχουν μιλήσει, τους εμψυχώνουν, «έλα παιδιά πάμε», «γερά, γερά, γερά, γερά». Πουθενά δεν τους αφήσαμε μόνους. Όχι μόνο τώρα. Ανέκαθεν. Κι όταν δεν τους πλήρωναν πάντα ο κόσμος της Νίκης μάζευε λεφτά και τους έδινε. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν εδώ στη Νίκη έτσι».

Για το αν υπάρχει αναπροσαρμογή των στόχων

«Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Να δούμε τι θα μαζέψουμε από τις αδικίες που μας έχουν κάνει και μέσα σε δέκα μέρες θα ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι. Τι Οπούντιος, ποιον να πω, δεν υπάρχει. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε δηλαδή να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια κι από εκεί και πέρα ότι θέλει ας γίνει.
Να πάμε την εκκαθάριση όπως πρέπει, γι’ αυτό και θα κάνουμε Γενική Συνέλευση στις 11 Νοεμβρίου. Εκεί πρέπει να είναι όλος ο κόσμος. Δεν μας ενδιαφέρει αν έχουν πληρώσει ή όχι. Πρέπει να έρθει όλος ο κόσμος για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις μαζί. Δεν είναι ο Βούλγαρης που πρέπει να σηκώσει όλο το βάρος. Πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι πληρωμένος και πρέπει να σκεφτεί τα 2 ή τα 10 ευρώ που πρέπει να δώσει. Μπορεί να μπει μέσα στη Συνέλευση ο οποιοσδήποτε, αρκεί να είναι Νικιώτης.
Στο θέμα της εκκαθάρισης θα είναι δύο προτάσεις. Θα διαλέξουμε όλοι μαζί τι θα αποφασίσουμε.

Αν έχει επαφές με μετόχους;

«Όλοι είναι φαντάσματα. Εγώ έτσι τους βλέπω. Εκτός από μια επαφή που είχα με τον κ. Πάτση, δεν είχαμε με κανέναν άλλον. Αυτό που βγήκε προς τα έξω για τον κ. Τζώρτζη δεν υφίσταται. Πήρα ένα τηλέφωνο εδώ και 20 ημέρες και δεν απάντησαν ακόμα. Υποσχέθηκαν μέχρι αύριο θα με πάρουν τηλέφωνο και έχει περάσει μήνας. Αυτοί που έχουν φάει πολλά λεφτά από τη Νίκη, πολλά λεφτά…»

Η διοίκηση έχει επαφές με τους παίκτες;

«Κάθε μέρα εκεί δεν είμαστε; Στις προπονήσεις όλοι από πίσω. Να μην τους λείψει τίποτα. Όλο από πίσω είμαστε. Πήγαμε στον Οπούντιο Μαρτίνου που ούτε προπονητή τερματοφυλάκων, ούτε γυμναστή… μόνοι τους οι παίκτες έκαναν τα πάντα. Και οι δικοί μας έχουν τα πάντα και έπρεπε να περάσουν «αέρας», να μην το βλέπουν καθόλου το παιχνίδι αυτό.

Για το αν έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα στους ποδοσφαιριστές

«Δεν είναι επαγγελματική η κατηγορία. Βέβαια, όταν παίρνουν τα χρήματα δεν είναι επαγγελματίες εκεί; Πρόστιμα δεν βάζω. Δεν είναι επαγγελματίες να έχουν υπογράψει συμβόλαια, εδώ είναι συμφωνία επ’ αορίστου. Είναι ερασιτεχνικό. Δεν υπάρχει συμβόλαιο. Ήρθε το δελτίο; Τελειώσαμε».

Για το αν μπορεί η Νίκη να ανακάμψει

«Αν μπορεί λέει; Λίγη θέληση να υπάρχει να μας κάνουν λίγο το κέφι και μπορούμε να το πάμε όπου θέλουμε. Εμείς σαν κόσμος, γιατί ο κόσμος κρατάει την ομάδα όχι ο Βούλγαρης, ο Βούλγαρης είναι η τελευταία τρύπα στη φλογέρα, ο κόσμος κανένας άλλος».

Για το αν έχει την οικονομική άνεση για να κάνει αργότερα ΠΑΕ την ομάδα

«Έχουμε πει. Φέτος η Νίκη θα αφήσει λεφτά στην άκρη. Με την προσέλευση του κόσμου που ξεκίνησε στο Παντελής Μαγουλάς , θα αφήσει λεφτά στην άκρη. Όλοι μαζί μπορούμε. Ένας, ο Βούλγαρης, δεν μπορεί ή ο Λάμπρου. Δεν ζητάμε ούτε ελεημοσύνες ούτε τίποτε άλλο. Με το εισιτήριο. Αυτό. Όταν μαζευόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Να μην εξαρτόμαστε από κανέναν επενδυτή ή οτιδήποτε. Κι όποιος μπορεί να προσφέρει όχι τα οικονομικά, με δουλειά, και με συνεννόηση να κάνουμε δουλειές για την ομάδα εδώ είμαστε. Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν».

Για τον Μέτσε που ήταν εκτός αποστολής

«Δεν έχω δουλειά εγώ να αποφασίσω αν θα παίξει ο Μέτσε. Αυτή είναι η δουλειά μου εμένα; Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τον Μπίλη ή τον καινούριο τον Κώστα, να σου πουν αν έχω κιχ. Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω την εντεκάδα. Τελευταίος μαθαίνω την εντεκάδα».

Για το τι περιμένει από τους παίκτες

«Οι παίκτες δεν αρκεί να κερδίσουν το παιχνίδι της Κυριακής. Από εδώ και πέρα να βάλουν μπροστά τη μηχανή. Όχι ένα παιχνίδι. Δεν λέει τίποτα να κερδίσουμε εδώ μέσα και να πάμε έξω και να είμαστε να μην πω τι… Να πάρουμε μπροστά».

Αν υπάρχει θέμα αλλαγής προπονητή και αν εντόπισε ο προπονητής λανθασμένες επιλογές παικτών

«Άντε πάλι. Δεν εκφράστηκε κανένα παράπονο για τους παίκτες. Του αρέσουν. Ήξερε ποιους παίκτες έχουμε, ήξερε την ομάδα πολύ καλά σας πληροφορώ. Και ήρθε εδώ και κοιτάει τη δουλειά του. Εγώ μέσα σε τρεις αγωνιστικές να αλλάξω προπονητή κι αυτά… το θεωρώ… Τι να πω. Αυτά τα έκανε πέρυσι αυτός πώς τον λένε της Λάρισας;»

Για τον προγραμματισμό που ξεκίνησε νωρίς και αν πήγαν χαμένοι όλοι αυτοί οι μήνες και πετάχτηκαν χρήματα;

«Ναι. Καλά έκαναν και πετάχτηκαν. Κανένας δεν είναι μαθημένος. Θα μάθουμε. Του χρόνου αν μειώσουμε στο 50% τα λάθη που κάναμε φέτος θα είμαι πολύ ευτυχισμένος. Σαφώς έγιναν άστοχες κινήσεις. Και μόνο που πήγαμε στο βουνό σαράντα άτομα με όλο το επιτελείο… Πες μου μια ομάδα που πήγε έτσι. Πολλοί παίκτες από αυτούς έχουν αποχωρίσει. Βλέπαμε πως δεν κάνουν για τη Νίκη. Αν τους κρατούσαμε θα ήταν ακόμα χειρότερα. Σαράντα άτομα επιτελείο δεν υπάρχει ούτε ομάδα Α’ Εθνικής. Κι εμείς είχαμε σαράντα άτομα δεκαπέντε ημέρες πάνω στο βουνό. Είπαμε λάθη κάναμε. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν γίνεται να μην κάνουμε λάθη. Δεν τα γνωρίζουμε όλα. Από καλοσύνη τα κάνουμε».

Για τον Ανιέτε

«Ποια είναι βαρβάτη μεταγραφή; Μου ζητήθηκε κάτι από τους προπονητάδες και δεν το έκανα; Για τον Ανιέτε που ακούστηκε δεν είχα πάει στη Βουλγαρία. Είχαμε επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του – μάνατζερ – ήταν σίγουρος ότι θα υπογράψει εκεί στη Βουλγαρία που ήταν. Μετά τα λεφτά εκτοξεύτηκαν. Ούτε Α’ Εθνική δεν τα έπαιρνε στην Ελλάδα. Ακούστηκε κάτι για 120.000€. Ήταν πόθος. Τον τραγουδούσαμε , τον γουστάραμε».

Για τη συνομιλία του με τον Βοσνιάδη

«Και βέβαια μίλησα. Αν βλέπατε πως πανηγύριζε το γκολ που βάλαμε… σαν μικρό παιδί. Στο τέλος δεν είπε τίποτα. Του είπα δύο τρία πράγματα. Τον ρώτησα τι να κάνω; Μου λέει τι να σου πω έχεις δίκιο. Κι αυτός πικραμένος ήταν στο τέλος. Δεν άξιζε λέει η ομάδα να φύγει με αυτό το αποτέλεσμα».

Για τις πορτοκαλί φανέλες

«Όσες φορές παίξαμε με την πορτοκαλί κερδίσαμε. Και λέω βάλτε την πορτοκαλί. Για γούρι. Αλλά και αυτή τώρα για σουτ προορίζεται. Θα βάλω την 4η τώρα. Κάποιοι είπαν για τις πορτοκαλί φανέλες ότι είναι οι φανέλες της συγχώνευσης. Αηδίες. Μια ομάδα είναι στον Βόλο. Η Νίκη Βόλου».

Για τις επαφές με τον Δήμαρχο

«Πρώτα θα έχουμε επαφές με την ΕΠΣΘ και περιμένω πρώτα από αυτούς παρά να πάω στον άλλον. Έβαλαν στον ξενώνα εφτά “αυστριακά”. Από εμάς ούτε έναν… Κάναμε αιτήσεις, κάναμε, κάναμε…»

Για τον Κώστα Βελιτζέλο

«Καταρχήν να ξέρουμε πως ο κ. Βελιτζέλος συνεργάζεται με τον κ. Βοσνιάδη. Μιλάνε μαζί σε καθημερινή βάση. Υπάρχει μια καλή χημεία μεταξύ των δύο ανδρών. Είναι σαν να είναι εδώ ο Αλέκος. Έτσι πιστεύω προσωπικά. Ήταν ο αφανής ήρωας και στη ομάδα της Νίκης στη Β’ Εθνική».

Για το μηνιαίο κόστος της ομάδας

«Περιμένεις να το πω αυτό στο ράδιο; Στη συνέλευση που θα είναι μόνο Νικιώτες θα το πω».

– Φτάνουν τα έσοδα;

«Αν έρχεται ο κόσμος όπως ήρθε με τον Ρήγα θα μας μείνουν από 60.000 έως 80.000 για του χρόνου. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα είναι εδώ αύριο δεν είναι. Εμείς είμαστε εδώ. Οι ποδοσφαιριστές είναι για μένα αναλώσιμα υλικά πλέον. Σκεφτήκαμε από το καλοκαίρι να κάνουμε τον κορμό, να χτίσουμε τον κορμό και για την επόμενη κατηγορία αλλά θα δούμε…»

– Αντέχει το ταμείο μεταγραφικές προσθήκες το Γενάρη;

«Ναι»

Για τη Γενική Συνέλευση

«Η Γενική Συνέλευση έχει ορισθεί για τις 11 Νοεμβρίου. Μόνο η αίθουσα δεν ξέρω αν έχει ορισθεί».

– Γιατί έφυγε ο Μπίλης με μια ισοπαλία;

«Μόνος του! Ούτε καν ήξερα. Κι εγώ αιφνιδιάστηκα».

– Γιατί λείπει ο κ. Ξάνθης;

«Κι εγώ τι να κάνω; Αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνεται στον κ. Ξάνθη»

– Θα πρέπει να πάρει θέση για τα θέματα της Νίκης ο Αντιδήμαρχος της Νέας Ιωνίας;

«Εγώ δεν πρόκειται να παρακαλέσω κάποιον θεσμικό για να επέμβει υπέρ της δίκαιης αντιμετώπισης της Νίκης. Ούτε σε αντιδήμαρχο θα πάω, ούτε σε βουλευτή. Αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πρέπει από μόνοι τους να το πράξουν».

Για το αν το γήπεδο στο Μαρτίνο είχε άδεια λειτουργίας

«Όχι δεν είχε, αλλά εγώ ποτέ δεν σκέφτηκα να πάρω παιχνίδι στα χαρτιά. Ούτε το έκανα, ούτε θα το κάνω. Αφού δεν ήμασταν μάγκες να το πάρουμε στον αγωνιστικό χώρο, δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε ένσταση».

Επιμέλεια – απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις