«Μου φέρθηκε σαν να είμαι αντικείμενο»

Η Αμερικανίδα αθλήτρια αποστάσεων, αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά για την μεταχείριση και την συμπεριφορά που είχε απέναντι της ο γνωστός προπονητής αποστάσεων Αλμπέρτο Σαλαζάρ.

Η αλήθεια είναι, ότι η Μέρι Κέιν αν μη τι άλλο, είχε να πει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την συνεργασία της με τον Σαλαζάρ όσο βρισκόταν στο πρόγραμμα Nike Oregon Project του οποίου ιδρυτής είναι ο Σαλαζάρ.

Η Κέιν δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: «Μου πήρε πραγματικά πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω όλα αυτά που πέρασα με τον Σάλαζαρ, Με πίεζε να χάσω βάρος και με ντρόπιαζε μπροστά σε άλλους αθλητές».

Μάλιστα, σύμφωνα με την αθλήτρια, είχε πόνους σε πέντε διαφορετικές δομές κοκάλων για τρία χρόνια.

«Με τον καιρό, καταλάβαινα όλο και περισσότερο και με τον χειρότερο τρόπο ότι ο Σαλαζάρ με «έβλεπε» κυρίως σαν «προϊόν» και όχι σαν κανονική αθλήτρια» συμπλήρωσε η Κέιν.

Για να ολοκληρώσει με την εξής φράση: «Προσωπικά, δεν περιμένω από κανέναν ούτε καν να αναγνωρίσει τα θέματα τα οποία είχα και την ψυχική κακοποίηση που δεχόμουν εκείνο τον καιρό».

Φυσικά, ο Σαλαζάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες της Κέιν ισχυριζόμενος ότι κανένας αθλητής ή αθλήτρια του δεν υπέστη κακοποίηση.

Να θυμίσουμε, ότι ο Αλμπέρτο Σαλαζάρ πρόσφατα, (λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα), τιμωρήθηκε με απαγόρευση τεσσάρων χρόνων από το να προπονεί οποιονδήποτε αθλητή ή αθλήτρια, καθώς, ανακαλύφθηκε ότι έδινε στους αθλητές του, ουσίες οι οποίες βρίσκονταν στην λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ντόπινγκ (WADA) ως απαγορευμένες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σαλαζάρ ήταν ο προπονητής του θρυλικού δρομέα αποστάσεων Μο Φάρα ενώ, πριν τιμωρηθεί, ήταν και ο προπονητής της Σιφάν Χασάν , ή οποία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, κατάφερε να κάνει ένα ιστορικό ντάμπλ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο σε 1.5000 αλλά και 10.000 μέτρα αντίστοιχα. Επίσης, η Χασάν είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο Μίλι τον γυναικών, το οποίο και πέτυχε πέρσι στο Diamond League του Μονακό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις