Μόνη απουσία ο Γκουαροτσένα στο Βόλο ενόψει Πανιωνίου

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων άρχισε για τον Βόλο. Οι «κυανέρυθροι» σε πέντε μέρες, το προσεχές Σάββατο 6 Ιουνίου, ρίχνονται στη «μάχη» των πλέι άουτ, καθώς έχουμε την επανεκκίνηση της Σούπερ Λιγκ.
Μετά από τρεις μήνες αποχής από τη δράση, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, μεταξύ αυτών και οι παίκτες του Βόλου, ετοιμάζονται να μπουν και πάλι στα γήπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η χρονιά, η οποία σταμάτησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν λόγω του κορωνοϊού διακόπηκε κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Το ευχάριστο για τον προπονητή του Βόλου, Στέφανο Ξηροφώτο, είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, με τους παίκτες να γυμνάζονται κανονικά σε καθημερινή βάση.
Η ομάδα για τα δεδομένα της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας του κορωνοϊού, βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα επιδιώξει να κλείσει τη χρονιά όσα καλύτερα γίνεται. Η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς στα επτά παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα στα πλέι άουτ είναι δύσκολο οι ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία να ξεπεράσουν το Βόλο. Θυμίζουμε, πως ο ουραγός Πανιώνιος έχει 11 βαθμούς, ο Παναιτωλικός 17 και η Ξάνθη 18. Ο Βόλος έχει 27 βαθμούς και η διαφορά των 10 βαθμών από τον προτελευταίο της κατάταξης Παναιτωλικό (ο προτελευταίος δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ 2) είναι σημαντική και δύσκολα θα καλυφθεί.
Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το προσεχές Σάββατο ο Βόλος αντιμετωπίζει στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο, όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη για να τελειώνει από νωρίς την υπόθεση παραμονή.
Η μοναδική απουσία ακούει στο όνομα του Ίκερ Γκουαροτσένα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής, μετά την αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Πάντως, ύστερα από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο. Όλες στερούνται αγωνιστικού ρυθμού, κόσμος δεν θα υπάρχει στις εξέδρες, η προετοιμασία είχε ιδιαιτερότητες, λόγω του κορωνοϊού και όλα αυτά συντελούν στο να μην υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ στα παιχνίδια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις