Γιακουμής: «Δικαιωθήκαμε όσοι ακολουθήσαμε τον Αμανατίδη»

Στo Sportrikala.gr φιλοξενήθηκε ο Αστέριος Γιακουμής. Ο 32χρονος τερματοφύλακας ήρθε το καλοκαίρι στα Τρίκαλα από τον Ολυμπιακό Βόλου ακολουθώντας τον Περικλή Αμανατίδη και πολλούς συμπαίκτες του έχοντας στις αποσκευές του τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μαζί βεβαίως στα Τρίκαλα έφερε και την εμπειρία των πολλών ετών του στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς επι σειρά ετών ήταν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ενώ είχε πολλές γεμάτες σεζόν στον Αγροτικό Αστέρα και τον ΠΑΟΚ.

Φέτος πήρε φανέλα βασικού στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος και μοιράστηκε σχεδόν τις συμμετοχές με τον Μιχάλη Ζαρόπουλο με την συνεργασία των δύο να είναι άψογη.

Ο Αστέριος μίλησε τον Βασίλη Κωνσταντάκο για όλα. Για το πρωτάθλημα, τους συμπαίκτες του, τον προπονητή ενώ δήλωσε πως θα μπορούσε να ζει για πάντα στα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

«Πρωτόγνωρη κατάσταση»

Αρχικά μίλησε για την καραντίνα και τα επακόλουθα της: Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους, για όλη την κοινωνία όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. ‘Ηταν αρκετά δύσκολο για μας που έχουμε συνηθίσει όλη αυτήν την δράση στα γήπεδα. Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

«Δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα»

Δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα καθώς από τις πρώτες αγωνιστικές βρισκόμασταν στην κορυφή. Είχαμε την καλύτερη ομάδα, είχαμε την καλύτερη ισορροπία και δεν απογοητευτήκαμε ποτέ όταν ερχόταν κάποια ήττα αλλά ούτε και ενθουσιαζόμασταν από τις συνεχόμενες νίκες. Ήρθαν παίκτες με προσωπικότητα που είχαν κάνει και τα προηγούμενα χρόνια πρωταθλητισμό και παραμείναμε ταπεινοί όλη την χρονιά. Οι παίκτες αυτοί επιλέχθηκαν αρκετά νωρίς ενώ οι μικροί που είχαμε όχι μόνο έπαιξαν στην Φούτμπολ Λιγκ αλλά έπαιξαν σε συνθήκες πρωταθλητισμού.  Αυτό ήταν το μυστικό της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

«Δικαιωθήκαμε το καλοκαίρι»

Όσον αφορά την απόφαση του να ακολουθήσει τον Περικλή Αμανατίδη το καλοκαίρι είπε: «Το αποτέλεσμα έδειξε ότι δικαιωθήκαμε όλοι όσοι ακολουθήσαμε τον προπονητή. Ήταν μία εύκολη επιλογή γιατί ο στόχος των Τρικάλων ήταν ο πρωταθλητισμός. Εμείς αυτό θέλαμε να κάνουμε και το πετύχαμε. Ο Περικλής Αμανατίδης είναι ένας προπονητής που κάνει χρόνια πρωταθλητισμό και του αρέσει να πηγαίνει σε ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα»

«Δύσκολο να μην παίζεις»

Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε βασικός είπε: «Είναι δύσκολο να μην παίζεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Δεν είχα κάποιες αντιδράσεις, έκανα υπομονή και μόλις ήρθε η ευκαιρία ξεκίνησα να παίζω και όλα καλά».

Οι σχέσεις με Ζαρόπουλο και ο εργασιομανής Ζαλαώρας

Στην συνέχεια μίλησε για τον Μιχάλη Ζαρόπουλο αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Ζαλαώρα: «Με τον Μιχάλη έχουμε πολύ καλές σχέσεις ενώ είχαμε και τον Γιάννη τον Ζαλαώρα που μας βοηθούσε πολύ. Κάποια στιγμή σε μία συζήτηση που είχαμε κάνει είχαμε πει ότι όποιος δεν παίζει είναι αδικία γιατί η ομάδα δεν είχε τον πρώτο και τον δεύτερο τερματοφύλακα, είχε δύο Νο 1. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και αυτό νομίζω ότι βοήθησε και τον προπονητή μας αλλά και εμάς όλη την χρονιά. Τον Γιάννη Ζαλαώρα τον είχα προπονητή και πέρυσι στον Ολυμπιακό Βόλου. Του αρέσει πολύ η δουλειά και μας κρατούσε σε καλή κατάσταση όλη την χρονιά».

«Με δύο καλούς τερματοφύλακες έχεις ήσυχο το κεφάλι σου»


Στην ερώτηση για το αν θα ήθελε και την νέα σεζόν να αποτελέσει δίδυμο με τον Ζαρόπουλο στον ΑΟΤ είπε: «Το αν θα παραμείνουμε ή όχι δεν εξαρτάται από εμάς αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε με την διοίκηση και να δούμε και τους στόχους της νέας σεζόν. Σίγουρα αν έχεις δύο καλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Είναι πολύ νωρίς για συζητήσεις αλλά τον επόμενο καιρό πιστεύω  θα δείξει».

«Θα ζούσα για πάντα στα Τρίκαλα»

Όταν κλήθηκε  να σχολιάσει την ζωή στην πόλη των Τρικάλων είπε: «Η αλήθεια είναι ότι τα Τρίκαλα είναι μία πολύ όμορφη πόλη. Θα έμενα για πάντα εδώ, δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει πάρα πολύ»

«Περισσότερος κόσμος στο γήπεδο»

Τέλος στο μήνυμα του προς τους φίλους των Τρικάλων είπε:

«Θα ήθελα να πω ότι αν είμαι εδώ φυσικά η παρουσία τους στο γήπεδο να είναι ακόμη μεγαλύτερη και να υποστηρίζουν την ομάδα περισσότερο. Φέτος ήταν λίγο παγωμένος ο κόσμος από τον περσινό υποβιβασμό. Βέβαια εμείς δεν φταίμε σε αυτό, δεν είχαμε μερίδιο στην περσινή αποτυχία αλλά θα έπρεπε να στηρίξουν λίγο παραπάνω την ομάδα. Βέβαια επειδή η ομάδα θα είναι σε λίγο μεγαλύτερη κατηγορία με καλύτερες ομάδες ο κόσμος να είναι περισσότερος»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις