TV: Οι ταινίες της Πέμπτης (04/06)

Στις 21:00 το OPEN προβάλει την ξένη ταινία «Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου». Ο Πάρκερ Γουίλσον, ένας μεσήλικας καθηγητής κολεγίου, βρίσκει εγκαταλειμμένο ένα πανέμορφο, αδέσποτο σκυλάκι, σπάνιας ράτσας, σε έναν σταθμό τρένου. Χωρίς δεύτερη σκέψη το παίρνει σπίτι του με την πρόθεση να βρει το αφεντικό του και να το επιστρέψει. Παρά τις προσπάθειες του όμως κανένας δεν αναζητά τον σκύλο και έτσι ο Πάρκερ αποφασίζει να τον κρατήσει. Τον ονομάζει Χάτσικο και μια όμορφη σχέση αγάπης ξεκινά. Κάθε μέρα ο Χάτσικο συνοδεύει το αφεντικό του στο τρένο και κάθε απόγευμα βρίσκεται στην ίδια θέση όπου τον περιμένει να επιστρέψει. Ο ισχυρός δεσμός δεν σταματάει ακόμα και όταν μια μέρα ο Πάρκερ δεν επιστρέφει ποτέ ξανά. Δείχνοντας την αφοσίωση του για τα επόμενα εννέα χρόνια, ο Χάτσικο πηγαίνει κάθε μέρα στο ίδιο σημείο και περιμένει…

Την ίδια ώρα (21:00) το STAR θα δείξει το βιογραφικό πολεμικό δράμα «Αντιρρησίας συνείδησης». Η αληθινή ιστορία του Ντέσμοντ Ντος, πιστού χριστιανού ο οποίος κατατάχτηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, αλλά αρνήθηκε να πάρει όπλο, πολέμησε στην Οκινάουα κι έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που τιμήθηκε με το μετάλλιο της τιμής.

Στις 22:00 η ΕΡΤ 3 θα δείξει την δραματική ταινία «Το δικαστήριο». Ένας ηλικιωμένος τραγουδοποιός συλλαμβάνεται κατηγορούμενος ότι με ένα επαναστατικό του τραγούδι προκάλεσε την αυτοκτονία ενός εργάτη του αποχετευτικού δικτύου που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η υπόθεση εκδικάζεται σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου κρίνονται οι ελπίδες και τα όνειρα απλών ανθρώπων. Παράλληλα με τη δράση στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί και την καθημερινότητα του δικαστή και των δικηγόρων έξω από αυτό, συνθέτοντας ένα πορτρέτο της σύγχρονης Ινδίας, που σε πολλά θυμίζει και τη δική μας κοινωνία.

Στις 23:50 το STAR προβάλει το κατασκοπευτικό θρίλερ «Ένας προδότης ανάμεσά μας». Βασισμένη σε μυθιστόρημα του 2010 του Τζον ΛεΚαρέ, η ταινία της πρωτοεμφανιζόμενης στα κινηματογραφικά, αλλά έμπειρης στη βρετανική τηλεόραση, Σουζάνα Γουάιτ αξιοποιεί ατμοσφαιρικά μια ιστορία όχι από τις πιο εμπνευσμένες του συγγραφέα. Ο Πέρι κι η Γκέιλ είναι Αγγλοι τουρίστες στο Μαρόκο, σ’ ένα ταξίδι που ελπίζουν ότι θ’ ανανεώσει το γάμο τους. Τυχαία γνωρίζουν τον μεταξύ πληθωρικού και χυδαίου Ντίμα που, στην πορεία, ανακαλύπτουν ότι είναι πρωτοπαλίκαρο της ρωσικής Μαφίας, σε δυσμένεια. Ο Ντίμα θα πείσει το ζευγάρι να τον βοηθήσει να προσφέρει στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στοιχεία που αποδεικνύουν τη σχέση του ρωσικού οργανωμένου εγκλήματος με Βρετανούς πολιτικούς, ζητώντας σε αντάλλαγμα την ασφάλεια της οικογένειάς του. Με τις καλύτερες προθέσεις, ο Πέρι κι η Γκέιλ θα εγκλωβιστούν σε μια ιστορία συνομωσίας που τους υπερβαίνει κατά πολύ.

Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα με όλες τις ταινίες που θα προβληθούν σήμερα Πέμπτη  (04/06) από την τηλεόραση.

18:15 Καπετάν Φαντής μπαστούνι – Ελληνική ταινία – ΕΡΤ 1

21:00 Αντιρρησίας συνείδησης – Ξένη ταινία – STAR

21:00 Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου – Ξένη ταινία – Open TV

22:00 Το δικαστήριο – Ξένη ταινία – ΕΡΤ 3

23:00 Η εξουσία της νύχτας – Ξένη ταινία – Open TV

23:50 Ένας προδότης ανάμεσα μας – Ξένη ταινία – STAR

00:00 Γκοστμπάστερς 2 – Ξένη ταινία – MEGA

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις