“Περιμένουμε αποκατάσταση της περσινής αδικίας!”

Ο αντιπρόεδρος του Ασπρόπυργου, Νίκος Ευθυμίου μίλησε στη mikriliga.com και αναφέρθηκε στη αναδιάρθρωση, στα έσοδα της Football League και στη σύνθεση του ΔΣ της SL2-FL.

Αρχικά σχολίασε τι έγινε πέρυσι με την αναδιάρθρωση και τι προτείνει για τη νέα χρονιά: “Πέρυσι προβιβαστήκαμε, ωστόσο ήταν σαν χάσαμε την άνοδο με την αναδιάρθρωση-έκτρωμα του Βασιλειάδη, από την στιγμή που αγωνιστήκαμε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω να διορθωθεί η περσινή αδικία με τους δύο ομίλους στη Β’ Εθνική με γεωγραφικά κριτήρια! Να θυμίσουμε ότι η Football League δημιουργήθηκε από τις 7 πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής (παραιτήθηκε ο Κρόνος Αργυράδων), τις 4 δευτεραθλήτριες που ανέβηκαν μετά από μπαράζ (Ιωνικός, Τρίγλια, Θεσπρωτός, Διαγόρας), τις δύο που προβιβάστηκαν μετά από παραιτήσεις ομάδων (Καλαμάτα, Νίκη Βόλου) και τον ΑΟ Τρίκαλα που υποβιβάστηκε από την περσινή Football League.

Ελπίζουμε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να πράξει το δίκαιο και το σωστό για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και με αυτό τον τρόπο να αποκαταστήσει την περσινή αδικία την οποία καταψήφισε! Στην αναδιάρθρωση θέλουμε μία υγιή Β’ Εθνική με διαφάνεια σε όλα! Επιθυμούμε να δοθούν κίνητρα και περισσότερες θέσεις στους Έλληνες ποδοσφαιριστές στα ρόστερ των ομάδων, για να βοηθηθούν οι εθνικές μας ομάδες σε όλα τα κλιμάκια. Προτείνουμε μείωση των κοινοτικών ποδοσφαιριστών και υποχρεωτικά να συμμετέχουν στην 18αδα Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 21 χρονών”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έσοδα που είχε τη φετινή χρονιά το πρωτάθλημα της Football League και τι προτείνει για τη νέα χρονιά: “Στην αρχή του πρωταθλήματος μας είπαν ότι τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ ήταν 1.800.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ και εξασφαλισμένα για τις ομάδες! Δηλαδή 128.500 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League. Μέχρι σήμερα έχουμε πάρει 60.000 ευρώ (με ΦΠΑ) σε τρεις δόσεις και υπολείπονται ακόμη 68.500 ευρώ. Αυτό που ειπώθηκε ότι η ΕΡΤ θα δώσει 10.000 ευρώ σε κάθε ομάδα και θα ολοκληρώσει την συμφωνία που αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο προς τη Football League είναι απαράδεκτο! Θυμίζουμε ότι απέμεναν τρεις αγώνες για να τελειώσει το πρωτάθλημα και χωρίς να υπάρχουν παιχνίδια κατάταξης. Θεωρώ από την στιγμή που οι ομάδες έδωσαν το 90% των αγώνων τους, θα έπρεπε στο σύνολο να πάρουν τουλάχιστον 110.000 από τις 128.500 ευρώ που αρχικά είχε συμφωνηθεί με την ΕΡΤ.

Επίσης, οι ομάδες της Football League συμφώνησαν να γίνει το πρωτάθλημα Νέων K17 και όχι Κ19, διότι αυτό θα πριμοδοτούσε η FIFA-UEFA με ποσό 200.000 ευρώ, κάτι το οποίο δεν πραγματοποίησε!

Από κει και πέρα, προτείνουμε στο νέο πρωτάθλημα να υπάρξουν χορηγίες από τον ΟΠΑΠ και ποσοστό από το φόρο που εισπράττει το κράτος από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, με σκοπό οι ομάδες που θα το απαρτίζουν να έχουν μία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, ξεχωριστά από την περίπτωση που υπάρξει νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο”.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ασπρόπυργου σχολίασε τον καταρτισμό της σύνθεσης του ΔΣ: Η αναλογία του ΔΣ είναι 12 ψήφοι (η καθέ ΠΑΕ) της Super League 2, τρεις ψήφοι (εκπρόσωποι) της Football League, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της SL2-FL. Το ερώτημα μας είναι πως αποφασίστηκε μία τέτοια αναλογία, με τη Super League 2 να ορίζει τις τύχες της Football League. Η Football League είναι συμπλήρωμα της παραπάνω κατηγόριας; Πιστεύουμε ότι θα διορθωθεί και αυτή η αδικία!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις