Τα σενάρια αναδιάρθρωσης και ο Ολυμπιακός Βόλου

Μοιράσου το άρθρο
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

Οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στο Δ.Σ. της Ένωσης από τη Φούτμπολ Λιγκ και αφορούσαν την αναδιάρθρωση, απορρίφθηκαν και οι δύο. Συγκεκριμένα, δεν πέρασε η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για τη δημιουργία δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2 (Βορράς-Νότος), αλλά ούτε και η πρόταση της Λίγκας για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2 οκτώ ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ. Αντ’ αυτού η Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισε να προταθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ, 16 στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες. Να θυμίσουμε, πως ήδη η ΕΠΟ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ανέβασε και τους οκτώ πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής.
Βέβαια, είναι ουτοπία να πιστεύει κάποιος πως θα αυξηθούν από 14 σε 18 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς κι αυτό να είναι εύκολο, να αυξηθούν κατά δύο οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και να γίνουν 16. Τι σημαίνει αυτό, όμως, για τον Ολυμπιακό Βόλου; Οι «ερυθρόλευκοι» κατέχουν την 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και για να βρεθούν του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 2, θα πρέπει να γίνουν 16 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, όπως και να αυξηθούν σε 16 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό θα σημαίνει άνοδο των οκτώ ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ από το φετινό πρωτάθλημα που διακόπηκε. Βασική προϋπόθεση, να υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 2 οι Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου.
Πάντως, μετά την αναδιάρθρωση που επί τοις ουσίας έκανε η ΕΠΟ, με την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ – από την Γ’ Εθνική – οκτώ ομάδων αντί τεσσάρων, οι ομάδες αυτή τη στιγμή και στις τρεις κατηγορίες είναι 48. Πως θα διαμορφωθούν οι τρεις κατηγορίες, αυτό είναι το ζήτημα που θα απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς.
Αν τελικά δεν αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ και παραμείνουν 14, τότε εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούμε σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, με μία κατηγορία να έχει 16 ομάδες και μία 18. Στην περίπτωση αυτή ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2 μόνο αν υποβιβαστούν Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη που θα έχει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, αν δηλαδή ολοκληρωθεί ή όχι η αγωνιστική περίοδος κι αν υπάρξει υποβιβασμός για τις δύο τελευταίες ομάδες της κατηγορίας. Επίσης, υπάρχει και το σενάριο Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου να μην μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο, εφόσον ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Σούπερ Λιγκ 2 και δεν γίνουν πλέι άουτ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να πάρει την απόφαση να υποβιβαστούν Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου, καθώς μαθηματικά δεν είχαν ελπίδες παραμονής. Αυτό ίσχυσε στη Γ’ Εθνική. Υποβιβάστηκαν όσες ομάδες δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής.