Η ενημέρωση της Αγίας Άννας για τις ενέργειές της σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού

Μετά και το θετικό τεστ του συζύγου της 30χρονης γυναίκες στον Βόλο, ο οποίος είναι προπονητής της σχολής ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας, ο σύλλογος προχώρησε σε ανακοίνωση που αναλύει τις ενέργειες στις οποίες προέβη σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 23.45 ότι η σύζυγος προπονητή της
σχολής μας διαγνώστηκε θετική στον ιό covid- 19. Αμέσως ο υπεύθυνος της σχολής κος Σίμος Ιωάννης επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για να ενημερώσει για το περιστατικό και να λάβει οδηγίες.
Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι δεν απαιτείται κάποια ενέργεια και θα πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα του συζύγου-προπονητή. Την ίδια ενημέρωση είχαμε και στην επικοινωνία το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου (ώρα 11.20).
Ενώ ο ΕΟΔΥ μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσει η σχολή, με απόφαση μας ενημερώθηκαν προσωπικά όλοι οι γονείς της σχολής ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναστέλλονται οι προπονήσεις όλων των τμημάτων.
Περί της 15.45 της Πέμπτης 4 Ιουνίου ενημερωθήκαμε ότι διαγνώστηκε θετικός και ο σύζυγος-προπονητήςκάποιωντμημάτωντηςσχολήμας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώσουμε σχετικά.
Κατόπιν επικοινωνίας μας με την Πολιτική Προστασία, μας ζητήθηκε να τους στείλουμε την κατάσταση εισερχομένων- εξερχομένων αθλητών αποκλειστικά και μόνον από τα τμήματα που προπόνησε ο συγκεκριμένος προπονητής. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα τους και ξεκίνησε η διαδικασία ενημέρωσης των γονέων από την πολιτική προστασία.
Η επίσημη απόφαση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας είναι απλή σύσταση -αποκλειστικά για τους αθλητές των τμημάτων του συγκεκριμένου προπονητή- να μην πάνε στο σχολείο για μια εβδομάδα. Δεν υπήρξε ποτέ εντολή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για κλείσιμο της σχολής.
Μολαταύτα, ως υπερβάλλον μέτρο πρόληψης- αποκλειστικής και μόνον πρωτοβουλίας της σχολής- αποφασίστηκε το κλείσιμο της προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των αθλητών και των οικογενειών τους. Δεν υπήρξε ποτέ εντολή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για διεξαγωγή τέστ εξέτασης για κανέναν από τους αθλητές της σχολής, τους προπονητές και το προσωπικό, καθώς ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία θεωρούν τις επαφές αυτές χαμηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις