Θέλει να μπει με το δεξί στα πλέι άουτ ο Βόλος κόντρα στον Πανιώνιο (pregame)

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ ξανά στη σέντρα. Σήμερα Σάββατο επαναρχίζει η μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, ύστερα από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας. Στις 19.15 (Novasports 1) στη Ν. Σμύρνη θα δοθεί το εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι άουτ, με τον Βόλο να αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο.
Ο Βόλος θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, καθώς οι 27 βαθμοί που έχει στο ενεργητικό του, του παρέχουν ασφάλεια, ως προς την παραμονή στην κατηγορία. Έχει διαφορά ασφαλείας 16 βαθμών από τον ουραγό Πανιώνιο που δεν μπορεί να καλυφθεί, ενώ σημαντική είναι και η διαφορά των δέκα πόντων από τον προτελευταίο της κατάταξης Παναιτωλικό. Επίσης, οι «κυανέρυθροι» έχουν εννέα βαθμούς περισσότερους από την Ξάνθη που κατέχει την 12η θέση στη βαθμολογία.
Αναμένεται, πάντως, ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα παρουσιαστούν Πανιώνιος και Βόλος στο πρώτο παιχνίδι μετά από τρεις μήνες και ύστερα από ταχύρρυθμη προετοιμασία, λόγω κορωνοϊού.

Χωρίς Γκουαροτσένα και Γέντρισεκ
Η αποστολή του Βόλου βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με τους Ίκερ Γκουαροτσένα και Έρικ Γέντρισεκ να μένουν εκτός αποστολής. Ο πρώτος είναι τιμωρημένος, καθώς είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής). Όσον αφορά τον Σλοβάκο επιθετικό, είναι τραυματίας (χτύπησε στον αστράγαλο) και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.
Στη διάθεση του Στέφανου Ξηροφώτου βρίσκονται οι εξής ποδσοφαιριστές: Γκαραβέλης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Μήτογλου, Οικονόμου, Δημόπουλος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μάντζης, Τσαούσης, Φερράρι, Ζοάο, Μαξ, Κορέλας, Λύρατζης, Μουνίθ, Μελίσσας και Κάσες.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως σε περίπτωση που ο Βόλος καταφέρει και πάρει τη νίκη σήμερα στη Ν. Σμύρνη θα μπορεί να βλέπει με αξιώσεις την 7η θέση (υπολείπεται πέντε βαθμούς), η οποία με προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα εξαρτηθεί από το αν θα τιμωρηθεί ο Άρης από την ΟΥΕΦΑ. Αυτή τη στιγμή την 7η θέση κατέχει ο Ατρόμητος (στην πρεμιέρα των πλέι άουτ αντιμετωπίζει εκτός την Ξάνθη), με τον Βόλο να παίζει εντός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο, την 6η αγωνιστική.

«Σφυρίζει» ο Κουμπαράκης
Την σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Στέφανος Κουμπακάκης από την ΕΠΣ Θράκης με βοηθούς τους Παντελή Σπυρόπουλο από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και Χρήστο Τζιώτζιο από την ΕΠΣ Θράκης. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Τάσης από την ΕΠΣ Ηπείρου. Στο VAR θα είναι ο Στάθης Γκορτσίλας από την ΕΠΣ Μακεδονίας, με βοηθό τον Λάζαρο Δημητριάδη, επίσης από τη Μακεδονία. Παρατηρητής ορίστηκε ο Νίκος Ιωσηφόγλου από την ΕΠΣ Αθηνών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις