«Στη γειτονιά των αγγέλων» ο παλιός παίκτης και τεχνικός της Νίκης Γιώργος Καζανίδης

Νέο πλήγμα δέχθηκε η «κυανόλευκη οικογένεια». Χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Γιώργος Καζανίδης, ο οποίος υπηρέτησε τη Νίκη τόσο ως ποδοσφαιριστής της μεγάλης ομάδας της Α’ Εθνικής, όσο και ως προπονητής οδηγώντας την σε άνοδο και Κύπελλο Ερασιτεχνών το 1976.

Ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της «κυανόλευκης οικογένειας» μετακόμισε για τη «γειτονιά των αγγέλων» κάνοντάς την πολύ φτωχότερη. Ο λόγος για τον Γιώργο Καζανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών χτυπημένος από σύντομη ασθένεια, με την οποία έδινε «μάχη» το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιώργος Καζανίδης ήταν ένα από τα επίλεκτα μέλη της Νίκης, γιατί τη βοήθησε από πολλά πόστα. Αρχικά ήταν στέλεχος της «χρυσής» ομάδας, η οποία μεγαλούργησε τη δεκαετία του ’60 έχοντας αγωνιστεί και στον Ηρακλή Βόλου.

Ο Καζανίδης πρώτος καθήμενος από δεξιά με τη «χρυσή» ομάδα της δεκαετίας του ‘60

Γεννήθηκε το 1939 και αποτέλεσε γέννημα θρέμμα της Ν. Ιωνίας, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που συνέθεταν εκείνη την καταπληκτική ομάδα.
Με το «καμάρι της προσφυγιάς» έζησε μεγάλες στιγμές, αφού υπήρξε συμπαίκτης με όλα τα «ιερά τέρατα» της Νίκης, η οποία αγωνιζόταν τότε στην Α’ Εθνική. Η θέση του ήταν αριστερός εξτρέμ, καθώς διακρινόταν για την άρτια τεχνική του κατάρτιση. Τη δεκαετία του ’70 ο Γιώργος Καζανίδης «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια», αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μεγάλη του αγάπη. Εξακολούθησε να υπηρετεί τη Νίκη από το πόστο του προπονητή.
Μάλιστα ανέλαβε το «τιμόνι» αμέσως μετά τον Χρήστο Αρχοντίδη τη σεζόν 1974-75, ενώ η επόμενη χρονιά (1975-1976) ήταν ονειρική για εκείνον. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Καζανίδης οδήγησε τη Νίκη στην άνοδο στη Β’ Εθνική, ενώ της χάρισε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών μετά τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟ Ρουφ στον τελικό που διεξήχθη στο εθνικό στάδιο της Λαμίας.
Ο εκλιπών συνέχισε να συνεργάζεται με τη Νίκη και ως προπονητής της β’ ομάδας και της Ακαδημίας, ενώ δούλεψε και σε πολλές ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα διετέλεσε και ενωσιακός προπονητής στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΘ.

Ο εκλιπών ως προπονητής των «κυανολεύκων» (πρώτος όρθιος από δεξιά) την περίοδο 1974-75

Ο Γιώργος Καζανίδης διετέλεσε διευθυντής στα ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ενώ μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με το εμπόριο πουλερικών. Αφήνει πίσω του την πολυαγαπημένη του σύζυγο Μαρία και τα δύο παιδιά τους, τον Γιάννη και την Όλγα, από την οποία πρόλαβε να χαρεί και δύο εγγόνια.
Η Όλγα είναι γνωστή δικηγόρος των Αθηνών, ενώ ο Γιάννης έγινε πασίγνωστος στο καλλιτεχνικό στερέωμα πρώτα ως επιτυχημένος φωτογράφος και στη συνέχεια ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε πολλά σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας μας.
Μάλιστα χθες ο Γιάννης Καζανίδης αποχαιρέτησε τον πατέρα του του με ένα λιτό και συγκινητικό αντίο στα social media: «Kαλό παράδεισο πατέρα. Ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος με μοναδική ψυχή. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης και έχει απόλυτο δίκιο, καθώς ο πατέρας του ξεχώριζε για την ευγένεια, την καλοσύνη και τον πράο χαρακτήρα του και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.
Μάλιστα χθες ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ρήγα Φεραίου με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό του παλιού ποδοσφαιριστή και προπονητή.
Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 17.00 από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία.

πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις