ΕΠΣΘ: Η Συμπληρωματική Προκήρυξη για την Α΄ Κατηγορία

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣΘ κάνει γνωστό στα σωματεία που μετέχουν στην Α’ τοπιική κατηγορία ότι με απόφαση του Δ.Σ. υπήρξε συμπλήρωση στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:…

“Σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης της 2/11/2015 (Πρακτικό Νο 5) , έγινε η κατωτέρω συμπλήρωση στην Προκήρυξη Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Συμμετέχουν είκοσι τέσσερις (24) ομάδες οι οποίες χωρίζονται σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων, ως ακολούθως:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Α.Ε. 2002, Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΙΑΣΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ, ΔΑΦΝΗ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ Α.Σ., ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ., ΠΗΛΕΑΣ, ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ-ΘΗΒΕΣ, ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ, Α.Μ.Σ. ΑΘΛΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ Γ.Σ., Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ Α.Ε.Σ., ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ Α.Σ., ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ, ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ

1. Οι δώδεκα (12) ομάδες του 1ου ομίλου και οι δώδεκα (12) ομάδες του 2ου ομίλου θα συμμετάσχουν σε είκοσι δύο (22) αγωνιστικές, έντεκα (11) αγωνιστικές στον α’ γύρο και έντεκα (11) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες του 1ου ομίλου θα καταταγούν από την 1η έως την 12η θέση και οι ομάδες του 2ου ομίλου θα καταταγούν από την 1η έως την 12η θέση.

2. Η πρώτη ομάδα του 1ου ομίλου και η πρώτη ομάδα του 2ου ομίλου θα αγωνιστούν από ένα (1) αγώνα έδρας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή, ο οποίος εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για την προαγωγή στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. 

Στους αγώνες αυτούς τα εκτός έδρας τέρματα λογίζονται διπλά, εφόσον κατά την τελική κατάταξη υπάρχει ισοβαθμία σε βαθμούς και τέρματα.

3. Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 8η έως και την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον πρώτο και δεύτερο όμιλο υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 . ‘Έτσι θα υποβιβασθούν στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία απευθείας δέκα (10) ομάδες συνολικά από τους δύο ομίλους.

4. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, οι ομάδες που κατέλαβαν την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας στον 1ο και 2ο όμιλο δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής παραμένει στην Α’ Κατηγορία για την περίοδο 2016-2017, εάν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζονται και οι δύο (2) ομάδες που κατέλαβαν την 7η θέση στη Β’ Κατηγορία, ενώ εάν υποβιβασθούν και οι τρεις (3) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία εκτός των ομάδων της 7ης θέσης που αναφέρεται παραπάνω, οι ομάδες που κατέλαβαν την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας στον 1ο και 2ο όμιλο δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής παραμένει στην Α’ Κατηγορία για την περίοδο 2016-2017″.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις