Παρακολουθούν τις εξελίξεις και σχεδιάζουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Μοιράσου το άρθρο
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares

Στον Ολυμπιακό Βόλου παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πιστεύοντας πως όποια λύση και αν προκριθεί από την ΕΠΟ θα τον φέρει στη Σούπερ Λιγκ 2. Εξάλλου, τα περισσότερα σενάρια θέλουν να ανεβαίνουν οκτώ ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι οι όγδοοι της κατηγορίας.
Ως γνωστόν, η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ ενέκρινε σχέδιο που δίνει άνοδο τεσσάρων ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 στη Σούπερ Λιγκ, επιθυμώντας μία αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει Σούπερ Λιγκ 18 ομάδων, Σούπερ Λιγκ 2 16 ομάδων και Φούτμπολ Λιγκ 14 ομάδων. Πρόκειται για σχέδιο που είναι ευνοϊκό για τον Ολυμπιακό, αφού θα τον φέρει στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία.

Η Ένωση θα ενημερώσει για την πρόταση αυτή την ΕΠΟ, την Τρίτη στις 2.30 μ.μ., αφού μια η οκταμελής επιτροπή της αποτελούμενη από τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο, τους αντιπροέδρους Χαράλαμπο Σταμούλη και Αντώνη Αντωνίου και εκπροσώπους πέντε ΠΑΕ, που είναι οι: Αϊβάζογλου (Τρίκαλα), Κολοκυθάς (Λεβαδειακός), Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκης (Χανιά) και Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.
Το σχέδιο αυτό θεωρείται απίθανο να γίνει δεκτό από τη Σούπερ Λιγκ, ενώ ήδη η NOVA έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «πανδημία» την οποιαδήποτε αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας. Όμως η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ, που ίσως επιλέξει μία συμβιβαστική λύση με 16 ομάδες σε κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες. Τότε πάλι ανεβαίνει ο Ολυμπιακός, εφόσον φυσικά υποβιβαστούν οι Απόλλων Πόντου και η Κέρκυρα, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να παίξουν σε επαγγελματική κατηγορία.
Οι άνθρωποι το Ολυμπιακού είναι αισιόδοξοι, αλλά παράλληλα σχεδιάζουν και την επόμενη ημέρα για την ομάδα.

Στον Ολυμπιακό έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Από την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος είχαν σειρά επαφών με ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού επιθυμούν την παραμονή του βασικού κορμού. Δεν θέλουν να ξαναχτιστεί η ομάδα από μηδενική βάση.
Επίσης, εξετάζουν τα δεδομένα για τη θέση του προπονητή. Ο Ηλίας Σολάκης αναμένεται να παραμείνει στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, ως άμεσος συνεργάτης του προπονητή που θα προσληφθεί.

Τέλος, οι κ.κ. Τσιμπανάκος και Μαυρονάσιος επιθυμούν να μην υπάρξει γηπεδικό πρόβλημα για τις προπονήσεις της ομάδας και έχουν ήδη αναθέσει σε τεχνική εταιρεία να προβεί στις κατάλληλες εργασίες στα γήπεδα του Αγίου Γεωργίου, ώστε αυτό να καταστεί ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου συλλόγου, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, στο ένα γήπεδο θα τοποθετηθεί έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας ενώ στο δεύτερο γήπεδο σπορά ώστε να είναι έτοιμα για την προετοιμασία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.