Γιδόπουλος: Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Τρικαλινός πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Γιδόπουλος  μίλησε στο Sportrikala και τον Βασίλη Κωνσταντάκο για την σεζόν που πέρασε, τον τρόπο που έφυγε από τα Τρίκαλα αλλά και για την επιθυμία του κάποια στιγμή να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Γέννημα θρέμμα της πόλης είχε από τα πρώτα του βήματα επαφή με τα γήπεδα μιας και ο πατέρας του Παναγιώτης Γιδόπουλος είναι από τους πιο γνωστούς αθλητικούς συντάκτες της περιοχής μας.

Ο Νίκος ξεκίνησε από την Δήμητρα/Απόλλων και στην συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα της Σκόντα Ξάνθης απ’ όπου επέστρεψε για να αγωνιστεί στον ΑΟ Τρίκαλα από το 2014 έως το 2016. Ακολούθησε το Ελευθεροχώρι στην Γ’ Εθνική, ο Ιάλυσος Ρόδου και επιστροφή ξανά στον ΑΟΤ.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18 έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΑΟΤ αλλά η επόμενη σεζόν δεν ήταν καλή (είχε και έναν τραυματισμό) οπότε συνέχισε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου πήρε φανέλα βασικού σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου.

«Δικαιολογημένα διακόπηκε το πρωτάθλημα»

Ο Νίκος Γιδόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στην διακοπή του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι είναι δικαιολογημένη η διακοπή του πρωταθλήματος γιατί αλλιώς θα υπήρχε καταστροφή. Δεν θα μπορούσε ο κόσμος τόσο εύκολα να έρθει στο γήπεδο φοβούμενος για τον ιό. Σε μας βέβαια τρεις αγωνιστικές είχανε μείνει οπότε τα πράγματα πάνω κάτω είχαν ξεκαθαρίσει οπότε νομίζω θα ήταν δώρο άδωρο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα θα δημιουργούσε και οικονομικό πρόβλημα στις ΠΑΕ γιατί δεν θα υπήρχαν έσοδα».

«Δίκαια πρώτα τα Τρίκαλα»

Τα Τρίκαλα κατά την πορεία του πρωταθλήματος έδειξαν ότι ήταν δίκαια πρώτα. Είχαν ένα πολύ καλό ρόστερ, καλούς προπονητές και πιστεύω και καλή διοίκηση. Είχαν και τους φιλάθλους που σιγά σιγά ξαναμαζεύτηκαν στο γήπεδο. Δεν του αρμόζει του ΑΟΤ να βρίσκεται σε χαμηλές κατηγορίες.»

«Απέκτησα άλλο αέρα στον Ολ. Βόλου»

Για την φετινή του παρουσία κάτω από τα γκολποστ του Ολ. Βόλου ο Νίκος Γιδόπουλος είπε: «Θεωρώ ότι φέτος πήρα κάποια εμπειρία μέσα από τα παιχνίδια, απέκτησα άλλο αέρα, βελτιωνόμουν σταδιακά σε κάποια σημεία που είχαν πρόβλημα σε εισαγωγικά. Θεωρώ λοιπόν ότι βελτιώθηκα, είχα μία καλή παρουσία. Ελπίζω πως θα συνεχίσω να βελτιώνομαι, να συνεχίσω να παίζω και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

«Μπορούσαμε και πιο ψηλά»

Όσον αφορά την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου είπε: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τερματίσουμε πιο ψηλά διότι στην αρχή και μέχρι να καταλάβουμε ποιοι είμαστε δεν μας έβγαιναν τα παιχνίδια. Από ένα σημείο και μετά αρχίσαμε να κάνουμε νίκες και να μαζεύουμε βαθμούς, να σκαρφαλώνουμε στην βαθμολογία πιο ψηλά. Αργότερα όμως κάναμε κάποιες γκέλες, στραβοπατήματα και νομίζω ότι εν τέλει δεν μας αξίζει η 8η θέση. Υπάρχει όμως πιθανότητα να πάρουμε και εμείς ένα εισιτήριο για την Σούπερ Λιγκ 2 οπότε θα δικαιωθούμε αν θα περάσει η αναδιάρθρωση και θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όλοι. Θα πετύχουμε μία άνοδο και για τον πολύ καλό κόσμο της ομάδας που στηρίζει και στα καλά και στα κακά και ήταν πάντα εκεί για μας».

«Τον πρώτο λόγο ο Ολ. Βόλου»

Όσον αφορά την συνέχεια της καριέρας του μιας και το συμβόλαιο του λήγει στις 30/06 τόνισε: «Σίγουρα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Ολυμπιακός Βόλου και θα κάνω μία συζήτηση γιατί μέχρι 30 Ιουνίου ανήκω στην ομάδα. Από εκεί και πέρα θα είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση αλλά την πρώτη κουβέντα πρέπει να την κάνω με τον κ. Ευριπίδη Τσιμπανάκο και τον Ολυμπιακό Βόλου».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής

Όσο για το αν θα ήθελε να παίξει ξανά στον ΑΟΤ; «Είναι η ομάδα της πόλης μου και είναι ευχής έργο ο Τρικαλινός να παίζει για την ομάδα της πόλης του οπότε αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσω πίσω αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον».

«Ξεκάθαρος ο Αμανατίδης»

Ο Νίκος Γιδόπουλος αναφέρθηκε και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν έμεινε πέρυσι στον ΑΟΤ: «Το περσινό καλοκαίρι ήταν μία ιδιαίτερη περίοδος για μένα. Στην αρχή ήθελα και δεν ήθελα να μείνω γιατί ήταν μία χρονιά που δεν μπόρεσα να συμμετάσχω και λόγω ενός τραυματισμού τον χειμώνα. Από ένα σημείο και μετά δεν είδα το κατάλληλο ενδιαφέρον καθώς υπήρχαν και δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες. Είχα και μια συζήτηση με τον κ. Περικλή Αμανατίδη ο οποίος ήταν ξεκάθαρος απέναντι μου οπότε αποφάσισα να μην συνεχίσω. Θα προτιμήσω να κρατήσω τα λόγια του για μένα».

Το μήνυμα του

Ο Νίκος έστειλε και ένα μήνυμα στους φίλους του Ολ. Βόλου: «Θα ήθελα να ευχηθώ στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου να έχουν υγεία γιατί αυτό το πρωτόγνωρο συμβάν είναι δύσκολο και θα πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα. Να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας γιατί με την φωνή τους δίνουν δύναμη στους παίκτες να αγωνιστούν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις