Γιαννακόπουλος: «Πωλείται η ΚΑΕ για 25 εκατ. ευρώ» – Οργή για Ευρωλίγκα, Βοτανικό

Χείμαρρος είναι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί εφ’ όλης της ύλης αυτή την ώρα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να ευχηθώ υγεία και δύναμη. Όλο αυτό το διάστημα έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά για το τι θα πω σήμερα. Κάποιοι αξίζετε όσκαρ σεναρίου. Το μόνο που δεν διάβασα είναι ότι άλλαξα ομάδα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως με ένα κλικ στο Youtube θα είχατε πάρει τις απαντήσεις σας».

«Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 470 εκατομμύρα ευρώ»

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Όπως είπα και νωρίτερα όλοι είχατε πρόσβαση στα λεγόμενα μου. Μπορούσατε να δείτε τι είπα πέρυσι. Μπήκατε σε μια διαδικασία να γράψετε ανακρίβειες. Είναι άτιμο.  

Λίγες μέρες πριν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε ένα φάκελο στον οποίον γράφονται όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου. Το ποσό αυτό είναι 372 εκατομμυρία 800 χιλιάδες ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον και δυο φορές τον Σκορπιό. Από το 2012 και μετά έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμα 63 εκατομμύρια. Σε αυτά προσθέστε τα 15 της πολυμετοχικότητας και άλλα 10-15 που βάλαμε στον Ερασιτέχνη.  

Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 470 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση, αλλά δεδομένα. Κανονικά δεν έπρεπε να πούμε τίποτα και για κανέναν. Έχω μάθει να κοιτάω στα μάτια τον κόσμο και να λέω την αλήθεια. Πρώτα, όμως, θέλω να κάνω έναν απολογισμό».

«Ο Παναθηναϊκός έγινε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»

Σχετικά με τον Ερασιτέχνη, τόνισε: «Ξεκινάω με τον Ερασιτέχνη. Κάποιοι έχουν αδυναμία στα λογιστικά. Παρέλαβα χρέος 3,6 εκατ. ευρώ. Το έχω ρίξει στα 550χιλ. ευρώ. Ποσό το οποίο είναι ρυθμισμένο. Παίζουμε στις μεγάλες κατηγορίες, πήραμε έναν τίτλο στο βόλεϊ ανδρών. Είμαι βέβαιος πως θα πάρουμε και το πρωτάθλημα. Αποτρέψαμε να δοθεί στον Ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός πάτησε γερά στα πόδια του. Είναι εδώ. Το κατάλαβαν και οι φίλοι και οι εχθροί. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών μας και το χαμόγελο των παιδιών που φορούν το τριφύλλι. Παίρνουμε αγάπη και χαρά από τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός έγινε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ».

«Εφυγα από το ΣΕΦ, για να προστατεύσω τη ζωή μου»

Σχετικά με το τμήμα μπάσκετ, είπε: «Πάμε στο μπάσκετ. Ο Ρικ αποχώρησε το καλοκαίρι για οικογενειακούς λόγους. Γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Το τιμόνι πήγε στον Πεδουλάκη. Είναι πάντα η 1η μου επιλογή, όταν μιλάμε για μπασκετικά κριτήρια. Ήταν λανθασμένη επιλογή, ο κόσμος δεν του έδωσε ευκαιρία. Ο Αργύρης αποχώρησε, παρ’ ό,τι είχαμε συμφωνήσει να πάμε μέχρι τέλος. Έδειξε πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Ο Πιτίνο ήταν μονόδρομος. Ο κορωνοϊός μας σταμάτησε τον δρόμο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε τίτλο για 25η σερί σεζόν. Δεν το έχει καταφέρει κανείς. Ευχαριστούμε τον Πιτίνο και του ευχόμαστε καλή τύχη. Μετά ήρθε η πανδημία. Είχα υπολογίσει να μπουν 8 εκατ. στον ΠΑΟ και τελικά χρειάστηκε να μπουν 11 εκατ. Χωρίς να ξέρω αν και πότε θα μπουν χρήματα από την Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα είχαμε μια ήσυχη χρονιά χωρίς τον ΟΣΦΠ, με εκπλήξεις, με οικογένεις στα γήπεδα, χωρίς μουρμούρα. Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ έφυγα στο ημίχρονο, για να προστατεύσω τη ζωή μου. Κάτι που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι περάσατε στα ψιλά. Όταν γίνεστε εσείς στόχος το κάνετε μέγα θέμα. Καλά κάνετε, έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτό πρέπει να γίνεται για οποιονδήποτε άνθρωπο. Ενημέρωσα αστυνομία και Πολιτεία. Δεν έγινε τίποτα. Οι λόγοι; Γνωστοί. Οι αρχές, ο Ολυμπιακός και η διοργανώτρια αρχή πρέπει να απαντήσουν γιατί ένας άνθρωπος που βάζει χρήματα δεν μπορεί να δει την ομάδα του. Μέχρι να απαντήσουν, θα χαθούν πολλοί άνθρωποι».

«Ο Αλαφούζος δεν έχει διάθεση απεμπλοκής ή επένδυσης»

Για το κεφάλαιο του Βοτανικού, ανέφερε: «Πάμε στο κεφάλαιο Βοτανικός, το σημαντικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟ. Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Ήταν αδικία. Γι’ αυτό και ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρούσε την μεγαλύτερη έκφραση – φιλέτο στην καρδιά της Αθήνα. Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28χιλ θέσεων, ένα μπάσκετ 12,5χιλ θέσεων, γήπεδο ερασιτέχνη, πισίνα, γραφεία ερασιτέχνη, έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού μουσείου και έκταση να εκμεταλλευτεί ο Ερασιτέχνης. Αυτά κοστολογούνταν στα 125 εκατ. ευρώ. Η αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση προέβλεπε +40 εκατ. στα ταμεία του Ερασιτέχνη για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων. Για να προλάβω τους λογιστές θα ξαναπώ: ο ΠΑΟ προσφέρει περιουσία 300εκατ. ευρώ, για να πάρει 165 εκατ. σε εγκαταστάσεις και χρήματα. Την ώρα που σε άλλες ομάδες έχουν χρηματοδοτηθεί τα γήπεδά τους χωρίς να δοθεί αντάλλαγμα. Ο Δήμος Αθηναίων θα τα παραχωρούσε στον ΠΑΟ για ισόβια εκματελλεύση. Όλα αυτά ενώ όλοι ξέρουμε πως ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το έχω τονίσει πολλές φορές. Δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού και των προκλήσεων των Τούρκων στον Έβρο οι παρουσιάσεις έχουν καθυστερήσει. Συγχαρητήρια στις αρχές που είχαν την ευθύνη των παραπάνω».

Για το PAO Alive, δήλωσε: «Βλέποντας πως το PAO Alive δεν πάει καλά, την καθυστέρηση στον Βοτανικό, το ξεπούλημα του ποδοσφαιρού και τη συνάντηση με τον Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα αποφάσισα να τον ξανασυναντήσω. Πρότεινα να δώσω εγώ τις μετοχές της ΚΑΕ και εκείνος της χρεωμένης ΠΑΕ. Και μετά να πάμε 50-50. Η απάντησή του ήταν πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει θα χρειαστούν χρήματα. Του εξήγησα για τη δέσμευση που υπήρχε και πως θα κάλυπτα εγώ αν προέκυπταν έξτρα χρήματα. Απάντηση: “Δεν πιστεύω στο εγχείρημα, αλλά στείλε μου το μπίζνες πλαν”. Πριν φύγω από τη συνάντηση όλο αυτό είχε διαρρεύσει στα μίντια, σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. Κατάλαβα τι έγινε. Ήθελε να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου. Έχω κάνει τέσσερις προσπάθειες να αναγεννηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής ή επένδυσης.

PAO ALIVE. Ήμουν βέβαιος για τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Διαψεύστηκα. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια ύψους 2εκατ. ευρώ με τα ιερά είδωλα του συλλόγου. Με σποτ που έπαιξαν στο εξωτερικό. Οι ενέργειες δεν είχαν ανταπόκριση. Οι ειδικοί σύμβουλοι μας είχαν υποδείξει δύο ημερομηνίες για την Αυστραλία. Ήρθαν οι φονικές πυρκαγιές τον Γενάρη. Στην Αμερική μας είπαν να πάνε 25η Μαρτίου. Το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω του κορωνοϊού».

«Η Ευρωλίγκα είναι μαύρο κουτί, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο»

Για την κατάσταση στην Euroleague, σχολίασε: «Πάμε στην Ευρωλίγκα. Με αποκλειστική ευθύνη του Μπερτομέου η διοργάνωση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Το φωνάζει μόνο ο κακός ΠΑΟ. Αλλά ποιος να φωνάξει; Ομάδες που ζουν από το κράτος και παίρνουν δάνεια; Ή αυτές που παίρνουν χρήματα από το ποδοσφαιρικό μπάτζετ; FFP λέει μετά ο Τζόρντι και κουνάει το δάχτυλο. Είναι να γελάει κανείς. Η Ευρωλίγκα είναι μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν γνωρίζουν τι γίνεται με τα χρηματά τους. Μαθαίνουν 15 μέρες πριν την έναρξη πόσα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από πού και γιατί. Το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια γιατί ο Μπερτομέου δεν μας έλεγε τα ποσά. Από το 2009 και μετά όλοι λέγαμε για τα έσοδα της διοργάνωσης. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι. Θέλετε να μάθετε από πού είναι να λεφτά του pool; Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα.  

Πάμε και στα φετινά. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν απαντήσεις για τίποτα; Ποιες είναι οι συνέπειες από τη διακοπή; Ποιος είσαι εσύ και με ποιο δικαίωμα έρχεσαι και κανονίζεις με τους παίκτες τι θα πληρωθούν; Ωμός εκβιασμός. Όλα αυτά χωρίς να έχεις δει τι θα γίνει με τα έσοδα.

Όταν ένας παίκτης έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, τους προσφέρεις το 80% αν δεν μπουν και 85% αν μπουν στο παρκέ. Είναι ανόητο. Ποιος θα το έκανε αυτό; Στο τελευταίο ΓΣ ο εκπρόσωπος της Ρεάλ είπε ότι Ευρωλίγκα χωρίς ΠΑΟ δεν υπάρχει. Τιμητικό και αληθές. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου.

Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ με τον χειρότερο τρόπο. Μας επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονές του αγώνα με τη Φενέρ. Ύψιστη ασέβεια. Κάποιος είχε απειλήσει το ’11 πως θα κάνουμε 10 χρόνια να δούμε Φ4. Είδαμε περίεργα αποτελέσματα το ’17. Σχολιάζατε όλοι πως έγιναν για να πέσει ο ΠΑΟ στη Φενέρ. Αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα θα παίζαμε με την Εφές.

Και φυσικά, η αγαπημένη μας διαιτησία. Αμέτρητες οι σφαγές. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον τελικό του ’09; Τον ημιτελικό του ’12; Την Μπαρτσελόνα του ’13 και τα 3φ. σε 2′ του Διαμαντίδη; Τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ που μας απαγόρευσαν να κάνουμε το μπρέικ; Τους καμικάζι με τη Φενέρ και τη ματωμένη σειρά με τη Ρεάλ; Αδικίες και σφαγές. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει υποστεί τόσες, απλά επειδή αποφάσισε να είναι γενναία απέναντι στο σύστημα. Πιστεύουμε ότι θα μας εκβιάσουν; Είναι υποχρέωση όλων να δείξουμε πως ο ΠΑΟ δεν εκβιάζεται. Ψηλά οι παναθηναϊκές αξίες έναντι οποιουδήποτε τμήματος. Η διοργάνωση δεν σέβεται το προϊόν και τις ομάδες. Η διοργάνωση έχει αποτύχει παταγωδώς. Και ο Τζόρντι μας κουνάει το δάχτυλο. Ακυρώνουν κάθε προσπάθεια σοβαρού προγραμματισμού. Είναι ο ορισμός της αποτυχίας.

«Τo BCL είναι έτοιμο να σβήσει την Ευρωλίγκα»

Επιτέλους, η Ευρωλίγκα βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL έρχεται και είναι έτοιμο να σβήσει την Ευρωλίγκα. Πριν απο δυο χρόνια, δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Τώρα είναι. Το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Με τη σοβαρότητα, τις προσεκτικές κινήσεις της FIBA και τη συμμετοχή μεγάλων ομάδων στη διοργάνωση. Ακόμα κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονείρευεται ο Μπερτομέου θα έπαιρνα την απόφαση να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ για να αποδείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Οι δύσκολες αποφάσεις θα αλλάξουν την ιστορία. Μας το έχουν αποδείξει το παρελθόν και ο Παύλος με τον Θανάση. Μονόδρομος η απόφαση. Όμως, ο ΠΑΟ έχει εκατομμύρια κόσμου. Η απόφαση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Θα είναι. Να είστε σίγουροι και στην Ευρωλίγκα πως το κακό παιδί που λέγεται ΠΑΟ ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο να γίνει λύκος. Φαντάσου και να σε κοροϊδεύουν και να σου κλέβουν τον ιδρώτα. Αυτά για την αγαπημένη μας Ευρωλίγκα. Ο ΠΑΟ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος τα τελευταία 30 χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι ξέρουν πως οπουδήποτε οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές.

Πάμε στα ακόμα πιο δύσκολα. Έχουμε βάλει κάτι λιγότερο από 500εκατ. ευρώ. Έχουμε φέρει παικταράδες. Έχουμε κάνει τον κόσμο υπερήφανο. Ίσως μην χρειάζονται λόγια και αρκούν απλά οι πράξεις. Όμως, από το ’12 και μετά έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά. Θα βάλουμε για τελευταία φορά τα πράγματα στη θέση τους. Το τι λένε οι απέναντι, οι Ολυμπιακοί, δεν με ενόχλησε ποτέ. Έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου μαζί τους στο γήπεδο. Εκεί που πάντα τους νικάω. Θα είναι για 2η σεζόν στην Α2.Τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Καλή επάνοδο στην Α1. Αν και όποτε. Το κατάλαβαν και στο βόλεϊ φέτος. Κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός. Αυτά με τους Ολυμπιακούς.

Αυτό που σε πληγώνει είναι να δέχεσαι μαχαιριές από χέρια αδερφίκα. Όταν είχε σηκωθεί πανό στο ΟΑΚΑ “Παύλο η σιωπή είναι χρυσός” τι να περιμένεις; Δεν περιμένω τίποτα. Θέλω να κλείσω τους λογαριασμούς μου με όλους. Επειδή δεν έχουμε πάει από το ’12 στο Φ4 έχουμε αποτύχει; Δεν λένε γιατί δεν μας άφησαν να πάμε. Από τους 16 τίτλους που διεκδικήσαμε πήραμε τους 12. Αντιλαμβάνεστε τι έχει πετύχει ο ΠΑΟ; Λογίζουν ως αποτυχία ότι δεν πήγαμε στο Φ4. Τόσα μεγαθήρια του αθλητισμού έκλεισαν τον κύκλο τους χωρίς τίτλους. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟ το ’12.

Επιστρατεύτηκα χωρίς να θέλω να ασχοληθώ. Έλεγαν όλοι ότι διαλυθούμε. Οι Αγγελόπουλοι έλεγαν ότι θα κάνουν αυτοκρατορια και πήραμε back to back μες στο σπίτι τους με 3-0. Αυτοί τώρα παίζουν στην Α2. Όλα αυτά τα χρόνια ήξερα πως η περίοδος σε σχέση με τη χρυσή εποχή του Παύλου θα ήταν αλλιώς. Ήμουν μόνος εναντίον όλων. Ήξερα ότι λόγω της αγάπης για τον ΠΑΟ θα έκανα κακό στην εικόνα μου ως επιχειρηματίας. Είπα “προχώρα για τον ΠΑΟ και τον κόσμο”. Τον κράτησα περήφανο εν μέσω κρίσης. Το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχίστηκε. 25 σερί χρόνια με τίτλους. Το πέτυχε ο ΠΑΟ των Γιαννακόπουλων, του περήφανου κόσμου του. Ο Παναθηναϊκός μας. Διάβαζα και άκουγα σημεία και τέρατα. Μέχρι και τους ισολογισμούς της ΚΑΕ ανέλυαν, για να πουν πως δεν βάζω λεφτά. Το ακούω και τώρα, ύστερα από 8 χρόνια, 12 τίτλους και 60 εκατ. ευρώ. Δεν σκέφτηκαν καν πως το μπάσκετ είναι ζημιογόνο. Ακόμα και φέτος άκουσα για το μπάτζετ. Τα ίδια και τα ίδια. Ο ΠΑΟ πέραν του αγωνιστικού μπάτζετ έχει 5,5 εκατ. λειτουργικά έξοδα και εφορία. Ακούς γιε του Φίλιππα;

Δεν ήταν μόνο οι λογιστές, αλλά και οι υπερασπιστές των προπονητών, που έλεγαν πως εγώ φέρνω τους παίκτες. Από το ’12 και μετά οι μοναδικές παρεμβάσεις μου ήταν η μεταγραφή Καπόνο και όταν ο Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Παππά. Μόνο τότε. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι προπονητές αυτό. Όλοι. Κλείσαμε τα θέματα;».

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να δώσουμε την Λεωφόρο αν δεν γίνει πράξη το όραμα για έναν αυτόνομο και αυτάρκη Παναθηναϊκό. Να ικανοποιηθεί όλος ο Παναθηναϊκός. Όλοι ευθυγραμμίζονται στην μεγαλύτερη αδικία στην ιστορία του ΠΑΟ. Ποια είναι αυτή; Να δώσουμε την Λεωφόρο των 300 εκατ. ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές και τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη, δεν θέλω να μπλοκάρω την κατασκευή του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί επίσημα η αρχική συμφωνία, αποφασίζω να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Είναι ιερό καθήκον μου. Δεν υπογράφω αυτή τη συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα. Τα έχω αγαπήσει, ειδικά το βόλεϊ ανδρών.

«Πωλείται για 25 εκατ. ευρώ η ΑΕΚ, αναλαμβάνουν τη διαχείριση οι Παπαδόπουλος – Τριαντόπουλος»

Πέρυσι είχα πει πως αν δεν μπει στις ράγες το πρότζεκτ Βοτανικός και αν δεν προχωρούσε ο αυτόνομος ΠΑΟ, την 1η Ιουλίου θα παραδιδόταν το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου. Είχα πει να το γράψετε στην πέτρα. Από αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ, όπως λάθος δεσμεύτηκα πέρυσι. Δεν είχαμε λογαριάσει ποτέ την αξία αυτού του brand. Σύμφωνα με τους εκτιμητές η αξία φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ. 34 για το σήμα και 75 η συνολική αξία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη. 25 εκατ. είπα και δεν το αλλάζω. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής η ΚΑΕ πορεύεται με ανθρώπους εμπιστοσύνης, βασισμένη στα έσοδά της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Αυτοί τρέχουν τον ΠΑΟ εξ ολοκλήρου. Δεν έχω ανάγκη να τραβήξω την πρίζα για να φανούν οι επιτυχίες. Δούλευα μαζί με την κυβέρνηση. Θέλω να μην γίνει πολύ αισθητή η απουσία μου. Να μείνουμε ανταγωνιστικοί. Αφήνω τον Ερασιτέχνη ισχυρό και καθαρό.

Αφήνω τον μπασκετικό ΠΑΟ πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά μας επί σειρά ετών, τόσο δίπλα μου όσο και στον Παύλο και τον Θανάση. Χωρίς αυτούς ίσως να μην είχαμε πετύχει τόσα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Άξιζε τον κόπο. Εμένα ο κύκλος μου έκλεισε οριστικά. Ευχαριστώ».

«Μόλις τελειώσει ο δικαστικός αγώνας, η Ευρωλίγκα θα χρωστάει στον Παναθηναϊκό»

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για την προσπάθεια απεμπλοκής από την Ευρωλίγκα: «Δεν είπα πως φεύγουμε και πάμε στη FIBA. Είπα πως είναι μονόδρομος για εμένα. Πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Ελπίζω πως η απόφαση θα είναι να πάμε στη FIBA. Να σας απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος. Ανέφερα στην ομιλία μου πως ο ΠΑΟ είναι η ομάδα που κουβαλάει τα περισσότερα έσοδα. Η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία. Να είστε βέβαιοι πως αν πάμε στη FIBA δεν υποθηκεύεται το μέλλον μας. Οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές. Το τι μπορεί να βγάλει ο κ. Μπερτομέου, πως οι πόρτες έκλεισαν, είναι για τα μάτια του κόσμου. Διοργάνωση χωρίς τον ΠΑΟ, τον ΟΣΦΠ και την Μακάμπι και τα έσοδά τους μέσα δεν γίνεται. Οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές και με κόκκινο χαλί».

Για τη ρήτρα στο συμβόλαιο με την Euroleague: «Υπάρχει αυτή η ρήτρα. Υπογράψαμε τα συμβόλαια. Θυμάστε τις συνθήκες. Ίσως πως δεν γνωρίζετε ότι από την μία πλευρά υπάρχει ρήτρα 10 εκατ. και από την άλλη το νομικό μας τμήμα έχει καταλήξει πως εμείς από την Ευρωλίγκα μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα. Τότε η Ευρωλίγκα θα χρωστάει στον Παναθηναϊκό, μόλις τελειώσει ο δικαστικός αγώνας».

Για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση και τη στάση του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Εάν θυμάστε καλά, ο Θανάσης τότε είχε εκφράσει ξανά και ξανά την αντίρρησή του. Όπως και εγώ τώρα, έτσι κι εκείνος τότε, δεν ήθελε να κατηγορηθεί πως στερεί το όνειρο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Είχε εκφράσει την αντίρρησή του».

Για τα ποσά που έχει ξοδέψει η οικογένειά του και τη χαμηλή τιμή στο πωλητήριο: «Όταν συγκρίνει το ποσό μπροστά στα όσα έχουμε βάλει ακούγεται μικρό ποσό. Την τιμή την ορίζει η αγορά. Δεν θεωρώ μικρό ποσό τα 25 εκατ. ευρώ. Για εμένα είναι υψηλό. Θέλω να δω πως ο άνθρωπος που θα έρθει θα θέλει πραγματικά το καλό του ΠΑΟ και θα θέλει να τον κρατήσει στα υψηλότερα σκαλοπάτια. Δεν θέλω να φτάσει η ομάδα σε χέρια ανθρώπων που βλέπουν τα κλαμπ ως μέσα για άλλες δραστηριότητες».

Για τη σιγουριά του Μπερτομέου πως η ομάδα θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα: «Έχει εκφραστεί πολλές φορές. Λέει πως θα μείνουμε. Δείχνει το τρέμουλο που υπάρχει. Καταλαβαίνει τι σημαίνει Ευρωλίγκα χωρίς ΠΑΟ. Ελπίζω πως οι άνθρωποι που θα τρέξουν την ομάδα θα τον διεψεύσουν και θα διαλυθεί το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα».

Για το αν έχει κλείσει ο ΠΑΟ τον Πρωτοψάλτη στο βόλεϊ: «Το ακούω από εσάς. Θέλουμε παντοτινό πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. Θα συνδράμω. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Οι παίκτες που θα έρθουν είναι απόφαση προπονητή».

«Είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι, αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία για τον Βοτανικό»

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές: «Όχι δεν έχει χτυπήσει τηλέφωνο. Θα είναι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής, αν και δεν θα έπρεπε. Το ’12 δεν ήθελα να αναλάβω. Είχα φτάσει μέχρι και την Νιγηρία για να βρω αγοραστή. Μακάρι να βρεθούν αγοραστές. Η ομάδα είναι προς πώληση».

Για το αν μπορεί να αλλάξει την απόφασή του για τον Βοτανικό, αν τροποποιηθούν οι όροι της συμφωνίας, σε ερώτηση του SDNA: «Ανέφερα και μέσα στην ομιλία μου ότι μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω να δω να παρουσιάζεται η αρχική συμφωνία. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία δεν θα βρει εμένα πρόεδρο. Δεν θα επιτρέψω να γίνει εγώ. Αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο δεν θα μείνω ασυγκίνητος. Είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι».

Για το αν οι προσπάθειές του αποδειχθούν χαμένος κόπος: «Αν προχωρήσει η παναθηναϊκή πολιτεία με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη σε καμία περίπτωση. Θα έχω βοηθήσει. Αν γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, κανένα πρόβλημα. Δεν έχω εγωισμούς. Θα με κάνει χαρούμενο. Αν όμως γίνει μόνο με γήπεδο ποδοσφαίρου, θα είναι ιστορικό λάθος. Έχουμε την Λεωφόρο δεν πρέπει να την δώσουμε μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν γίνει μόνο ποδόσφαιρο, να γίνει στον φυσικό του χώρο, στην Λεωφόρο. Γιατί να πάμε στον Βοτανικό μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο; Είπαμε “ναι” στον Βοτανικό για Παναθηναϊκή πολιτεία. Όλα μαζί, μία καταπράσινη περιοχή. Ποδοσφαιρικό γήπεδο; Μόνο του; Τότε στην Λεωφόρο, όχι στον Βοτανικό».

Για το τι περιμένει να συμβεί με τον Βοτανικό: «Περίμενα πως πέρυσι θα είχε ανακοινωθεί η συμφωνία. Έκανα μια συνέντευξη πρόσφατα με τον κ. Μπακογιάννη, γιατί είδα δημοσιεύματα σε μέσα – δορυφόρους του Αλαφούζου, σαν την Καθημερινή. Κατάλαβα πως θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου. Δυσάρεστες εξελίξεις δηλαδή. Ποιος ο λόγος να πάμε ως ενοικιαστές και χωρίς να εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις; Αν παρουσιαστεί η συμφωνία που είχαμε κάνει, θα μιλάμε για θετικές εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχουν εξελίξεις».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις