SL 2/FL: Η επίσημη ενημέρωση για τη συνάντηση με Αυγενάκη και Γραμμένο

Η Ένωση της Super League 2 και της Football League  ενημέρωσε για τις συναντήσεις με Λευτέρη Αυγενάκη και Βαγγέλη Γραμμένο. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΓΑ για την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με την αντιπροσωπεία της Super League2 με αντικείμενο της συζήτησης την πρόταση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SL2 -FL:

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είχε σήμερα η επιτροπή που ορίστηκε στο πρόσφατο δ.σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας υπό τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου).

Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα.

H ενημέρωση της ΓΓΑ:

Με αντιπροσωπεία της Super League 2, την οποία αποτελούσαν οι Λ. Λεουτσάκος (πρόεδρος), Γ. Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Π. Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Αντ. Ροκάκης (Χανιά), Κ. Κολοκυθάς (Λεβαδειακός) και Χ. Σταμούλης (Απόλλων Πόντου) συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Αντικείμενο της συζήτησης η απόφαση – πρόταση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας για «αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19».
Ο κ. Αυγενάκης άκουσε τους προβληματισμούς τους και ανέφερε καταρχάς ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, την οποία έχει επισημάνει από πέρσι.
Ο Υφυπουργός, στη συνέχεια, εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2), αλλά και τους νυν τηλεοπτικούς παρόχους, προκειμένου να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς και να εξεταστούν τα όποια περιθώρια εντός των οποίων μπορεί να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση.
Με την πρόταση του κ. Αυγενάκη συμφώνησε η αντιπροσωπεία της Super League2 και ζήτησαν να διοργανωθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις