Στο Μονοπάτι των Καταρρακτών, και σε Όλυμπο, Πίνδο, Ταΰγετο βρέθηκε ο ΣΔΥ Βόλου

Μοιράσου το άρθρο

Στην πρώτη βδομάδα του Ιουνίου πέρυσι ο ΣΔΥ Βόλου έτρεξε σε 10 διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, μάλιστα είχε πραγματοποιήσει και εκδρομή με λεωφορείο στο Μορφοβούνι της Λίμνης Πλαστήρα. Φέτος εδώ και μήνες λόγω του covid τα πάντα είναι διαφορετικά, ωστόσο παρότι δεν διεξάγονται αγώνες, τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου συνεχίζουν ακάθεκτοι τις δράσεις ανά την Ελλάδα.

Έτσι στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δρομείς του ΣΔΥΒ βρέθηκαν σε πολλά μέρη της χώρας μας και συνέχισαν τις προπονήσεις σε εντατικούς ρυθμούς. Ενδεικτικά, στον Όλυμπο δεκάδες χιλιόμετρα έτρεξαν οι Χρήστος Αγνουσιώτης, Μάρθα Ξηροφώτου, Κώστας Πολίτης. Στην Πίνδο το ίδιο έκανε ο Θανάσης Αλεξίου, ενώ στον Ταΰγετο πήγαν άλλοι δρομείς. Στο Φαράγγι Νεροσπηλιάς στην Όθρυ ακολούθησε την πεζοπορία του ΕΟΣ Αλμυρού η Έλλη Τασιά. Στην Σκιάθο συνέχισε το τρέξιμο ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης, στο Λιμνοχώρι Φλώρινας η Βάσω Τασιώνη, και στον Βόλο και στη Μαγνησία όσοι έμειναν στα μέρη μας.

Με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου έγινε την Κυριακή το πρωί η καθιερωμένη πεζοπορία της εβδομάδας. Αυτή τη φορά η αφετηρία ήταν τα Χάνια Πηλίου, και προορισμός οι Καταρράκτες Μακυρράχης, ενώ ακολούθησε η επιστροφή που ήταν ανηφορική. Έγινε δηλαδή διάσχιση στο περίφημο Μονοπάτι των Καταρρακτών, που με τα καταπράσινα τοπία του δικαίωσε και με το παραπάνω τη φήμη του ως ένα από τα πλέον όμορφα του Πηλίου.

Στην πεζοπορία μετείχαν ακριβώς 30 μέλη, του ΣΔΥ Βόλου, του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας, και πολίτες που ενημερώθηκαν από τις ανακοινώσεις του συλλόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δράση προξένησε πανελλήνιο ενδιαφέρον, έτσι μια μέρα πριν εκ μέρους του ΣΔΥΒ ο Κώστας Παλάντζας παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ και μίλησε για την πεζοπορία, για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και το αθλητικό και κοινωνικό έργο του συλλόγου, και για το Volos Half Run ZeniΘ που θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου.

Το καλύτερο σημείο της πεζοπορίας ήταν βέβαια όταν η ομάδα έφτασε στους Καταρράκτες. Μάλιστα αρκετοί δεν δίστασαν να κάνουν μπάνιο, με το νερό να έχει θερμοκρασία 11,8 βαθμών Κελσίου, πιο χαμηλή δηλαδή και από αυτή της θάλασσας τον χειμώνα. Αξιοσημείωτη η παρουσία της οικογένειας Καλαντζή που ακολούθησε όλη την πορεία στο Μονοπάτι των Καταρρακτών: Γιώργος, Πόπη, και τα παιδιά Βαγγέλης, Ορέστης, Γιάννης 14 – 12 – 9 ετών, τα οποία έκαναν μάλιστα και μπάνιο.

Αυτή την Κυριακή 14 Ιουνίου θα γίνει η πεζοπορία Μακρινίτσα – Άγιος Γεράσιμος – Αγία Παρασκευή – Μακρινίτσα, σε κυκλική διαδρομή που χαρακτηρίζεται εύκολη, διάρκειας δύο ωρών με τις στάσεις. Θα ξεκινήσει στις 17.00 από το μεγάλο πάρκινγκ Μακρινίτσας, ενώ η αναχώρηση από τον Βόλο θα γίνει στις 16.15 έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν στη Μακρινίτσα όλοι οι συμμετέχοντες.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου, και κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε ήδη γίνεται.

Και νέα μέλη στον ΣΔΥ Βόλου

Έξι νέα μέλη γράφτηκαν στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου στο πρόσφατο διάστημα και καλωσορίζονται στην μεγάλη οικογένεια που πλέον αριθμεί 329 εν ενεργεία άτομα. Πρόκειται για τουςQ Ανθούλα Γιακα, Χριστιάννα Γκιουζέλη, Χρήστο Γκουβάνη, Δημήτρη Κόκκινο, Σοφία Παπαδοπούλου, Ελένη Ταμπουρή. Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211. Τα μέλη του ΣΔΥΒ και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη. Μάλιστα ο Άρης Γεωργαντάς, μέλος του ΣΔΥΒ από την Στυλίδα, έδωσε αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις