Σ. Μαυρονάσιος: Επί τάπητος τα θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Βόλου

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λειτουργεί και σχεδιάζει την επόμενη μέρα, παρότι ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης. Όπως όλα δείχνουν η νυν διοίκηση θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ και την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει διοικητικό συμβούλιο, παρουσία και των μελών του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, όπου όλα τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος.

Αυτό ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος. Τόνισε πως η πόρτα παραμένει ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, ενώ υποστήριξε πως θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξης των 500.00 ευρώ, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να λειτουργήσει αξιοπρεπώς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου:

«Δεν εκφράσαμε ποτέ, ότι δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, ως διοίκηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Όχι μόνο σε μας, αλλά γενικά σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, είχαμε δώσει μία ημερομηνία μέχρι τις 10 Ιουνίου, χωρίς όμως αυτή να είναι καταληκτική, για όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Η πόρτα μας εξακολουθεί και παραμένει ανοιχτή, εφόσον θελήσει κάποιος να αναλάβει την ομάδα. Το ποδόσφαιρο θέλει καθημερινή επαγρύπνηση και δεν σταματήσαμε ποτέ να ενδιαφερόμαστε για τον Ολυμπιακό. Λειτουργούμε ως ΠΑΕ και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν υπήρξε επίσημη πρόταση για να αναλάβει κάποιος το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, θα προγραμματίσουμε διοικητικό συμβούλιο μαζί με το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, με τον οποίο έχουμε άμεση συνεργασία, για να  δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα.

Με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και τις προτεραιότητες που υπάρχουν και εκεί θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Είμαστε υποχρεωμένοι με τα σημερινά δεδομένα να δούμε πώς θα λύσουμε το βασικό θέμα, που απασχολεί όλες τις ομάδες και είναι φυσικά το οικονομικό».

Η άποψή του για το αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση: «Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, στο θέμα της αναδιάρθρωσης, εξαρτώνται από τη Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός και να πω τι θα ισχύσει και εάν θα γίνει αναδιάρθρωση. Κοιτάζουμε πάνω απ’ όλα τη δική μας ομάδα. Επαναλαμβάνω, όμως, πως πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα πάρει η Σούπερ Λιγκ. Αυτή είναι το βαρόμετρο. Ανάλογες στη συνέχεια θα είναι και οι κινήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ.

Εφόσον δεν αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, οι δύο επόμενες κατηγορίες είτε θα έχουν από 16 ομάδες η κάθε μία, που είναι και το πιο πιθανό ή θα πάμε στη δημιουργία δύο ομίλων των 16 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, παρότι η πρόταση αυτή δεν πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις. Κάνουμε προτάσεις και παρεμβάσεις, με γνώμονα τόσο το γενικό συμφέρον, αλλά και το συμφέρον του Ολυμπιακού Βόλου».

Για την πρόταση της Ένωσης να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τις επαγγελματικές κατηγορίες και να παραμείνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου: «Η προσωπική μου εκτίμηση, με όλο το σεβασμό στις ομάδες της Κέρκυρας και της Καλαμαριάς, που έχουν μία διαδρομή στο ποδόσφαιρο, είναι ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να είναι σε επαγγελματική κατηγορία. Το έδειξαν και πέρυσι. Υπολειτουργούν και θα ήταν καλύτερο να μεριμνήσει η πολιτεία και αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις, να υποβιβαστούν αυτές οι ομάδες, να μην αγωνιστούν σε επαγγελματική κατηγορία, γιατί με την παρουσία τους θα δημιουργήσουν μόνο προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Καλαμαριάς, κ. Σταμούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση που είχε η Ένωση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκπροσώπησε τη Λίγκα, ως αντιπρόεδρος και όχι του Απόλλωνα Πόντου.

Να τονίσω εδώ, πως προτάσεις γίνονται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και δεσμευτικές. Την τελική απόφαση θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο καθένας, με γνώμονα και το δικό του συμφέρον, κάνει τις προτάσεις του. Δεν σημαίνει, όμως, πως οι προτάσεις είναι δεσμευτικές και  θα πρέπει να υλοποιηθούν».

Για το αν έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά: «Την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον συνεργάτη μου Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ήρθα στο Βόλο και συζητήσαμε με 10 ποδοσφαιριστές που είναι στο πλάνο μας και για τη νέα χρονιά. Βάλαμε κάτω τα οικονομικά, γιατί κι αυτούς τους απασχολεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα υλοποιήσουμε τα πλάνα μας κι αν είμαστε στη διοίκηση θα προχωρήσουμε. Αν δεν είμαστε, αφήνουμε την ομάδα σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση»

Σε ερώτηση αν έχουν γίνει συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές, ο κ. Μαυρονάσιος απάντησε: «Είμαστε σε επαγρύπνηση αυτό νομίζω τα λέει όλα…».

Για τα χρήματα που θα χρειαστεί η ομάδα τη νέα χρονιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε: «Επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα, απευθύνεται σε πάρα πολύ κόσμο και έχει μεγάλο brand name. Ο κόσμος να είναι ήσυχος. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Είτε παραμείνουμε στη διοίκηση, είτε αναλάβουν τις τύχες της ΠΑΕ κάποιοι άλλοι. Η ομάδα δεν έχει οφειλές, δεν κουβαλά βάρη του παρελθόντος, όμως η χρονιά που έρχεται και λόγω κορωνοϊού θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όποιος κατορθώσει και επιβίωση τη χρονιά που έρχεται, θα είναι άξιος συγχαρητηρίων. Τα λειτουργικά έξοδα μιας ομάδας με πρωταγωνιστικούς στόχους, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, είτε παίζει στη Σούπερ Λιγκ 2, είτε στη Φούτμπολ Λιγκ, μια και οι διαφορές είναι μικρές, είναι 500.000 ευρώ. Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι, πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, όταν δεν υπάρχουν έσοδα στο ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον φέτος, που πιθανόν να μην υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα, να μην έχουμε χορηγίες, να μην υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα. Όποιοι παράγοντες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν ψυχικά αποθέματα και μεγάλη τσέπη.

Την προσεχή Τετάρτη θα μιλήσουμε εφ όλης της ύλης με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία. Θα τεθούν επί τάπητος πάρα πολλά θέματα για την επόμενη μέρα και για τη βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Βόλου. Αν βρεθεί μία χρυσή τομή και δείξουμε θέληση και ψυχραιμία, θα πάμε μπροστά και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πρέπει να βρεθούν τα άτομα για να μαζευτούν τα χρήματα, προκειμένου η ομάδα να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια».

Απόδοση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις