“Καθάρισε” Ξάνθη και παραμονή ο Βόλος

 

Για την Ξάνθη ήταν το πρώτο της παιχνίδι, 104 ημέρες μετά το τελευταίο της στο πρωτάθλημα. Ο Βόλος, είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του από τον Πανιώνιο και ήθελε το τρίποντο της νίκης για να καθαρίσει και τυπικά την υπόθεση παραμονή. Στα δύο προηγούμενα φετινά τους παιχνίδια η Ξάνθη, ήταν αυτή που είχε χαμογελάσει ισάριθμες φορές.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χαμογελάσουν, αφού το γκολ του Μάριου Τσαούση στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για να κρίνει τον τελικό νικητή. Το γκολ αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο για την ομάδα του Βόλου, μετά από δέκα άγονα πρώτα ημίχρονο στην φετινή χρονιά. Η Ξάνθη (που έχασε και τον Εντουάρντο με σοβαρό τραυματισμό), όσο κι αν ήθελε να φύγει έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας από την πόλη της Μαγνησίας δεν τα κατάφερε, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως από στημένες φάσεις.

Γενικώς το παιχνίδι, υστερούσε σε ρυθμό, κάτι φυσιολογικό μεν, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες. Η Θρακική ομάδα, είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, την ουσία όμως την είχαν οι Βολιώτες. Το τελικό 1-0 επί της ουσίας σφράγισε την παραμονή για την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, αφού έφτασε τους 30 βαθμούς. Αντιθέτως, η Ξάνθη (έχει και παιχνίδι λιγότερο) του Νίκου Καραγεωργίου (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του) παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, έχοντας 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναιτωλικό.

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Διαμαντής, Οικονόμου, Φεράρι, Ντεντάκης, Μαξ Αουγκούστο, Ζοάο (80′ Λύρατζης), Γκουαροτσένα, Τσαούσης (89′ Μπαλογιάννης), Τσοκάνης, Μάντζης (93′ Κάσες).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς (70′ Μουλέν), Καμαρά (53′ Τερκί), Στούρτζεον, Ουίλιαμ (70′ Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (30′ Μπαριέντος), Φοσέ (53′ Κάστρο).

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις