Επιχειρούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα οι παράγοντες της SL2!

Στο ήδη ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Superleague 2 με τις φήμες και τους ψιθύρους να βασιλεύουν τα τελευταία χρόνια, έρχεται τώρα να προστεθεί και η σκέψη ορισμένων παραγόντων των ομάδων να οδηγήσουν σε φιάσκο τη συνέχιση της σεζόν.

Μπορεί η Superleague να αποφάσισε, έστω με τα… πολλά, να επανεκκινήσει, για να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα και να μην κριθεί ο τίτλος στα χαρτιά, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία όμως τα ήξεις αφήξεις δεν λένε να σταματήσουν και πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αυτή τη στιγμή το τι θα συμβεί και ποιο θα είναι το μέλλον του πρωταθλήματος.

Από τις έντονες αρχικές σκέψεις για διακοπή, πήγαμε στο… “ξαναρχίζουμε”, αλλά πλέον διαφαίνεται εκ νέου μία διάθεση για να μπει “πάγος” στη σεζόν.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ για ολοκλήρωση της Superleague 2 μέχρι τις 2 Αυγούστου. Ωστόσο η Ένωση SL 2/FL δήλωσε αδυναμία να τηρήσει το συγκεκριμένο deadline κι έριξε στο τραπέζι πρόταση για αναδιάρθρωση και των τριών κατηγοριών για τη νέα χρονιά.

Βέβαια ορισμένοι παράγοντες δεν δίστασαν να βάλουν… λόγια στο στόμα του Βαγγέλη Γραμμένου μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών, ισχυριζόμενοι πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους είπε μεταξύ άλλων ότι: «αν η SL2 διακοπεί, τότε υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης σε SL1-SL2, ενώ αν γίνει κανονικά η SL2, δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης».

Φυσικά οι εν λόγω ισχυρισμοί προκάλεσαν την αντίδραση του ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ που αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανέφερε κάτι τέτοιο.

Κάπως έτσι στη Superleague 2 αποφάσισαν να κάνουν και νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Δευτέρα (15/6), μία από τις πολλές που έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό για να αποφασίσουν το τι μέλει γενέσθαι. Κι ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε αποφασιστεί να επιστρέψουν στα γήπεδα για να δώσουν ένα… κανονικό τέλος στη σεζόν, αυτό τίθεται εκ νέου εν αμφιβόλω.

Τούδο διότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ξανά παράγοντες που επιχειρούν να οδηγήσουν σε… φιάσκο τη συνέχιση του πρωταθλήματος, σε μία πραγματικά ακατανόητη απόφαση, από τη στιγμή που πλέον δεν υφίστανται υγειονομικοί λόγοι οριστικής διακοπής.

Η καθημερινότητά μας μπαίνει σε ρυθμούς… προ κορωνοϊού, το πρωτάθλημα της Superleague 1 συνεχίζεται χωρίς απρόοπτα και ξαφνικά οι παράγοντες της δεύτερης κατηγορίας αποφασίζουν ότι… δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα. Και πότε το αποφασίζουν; Στα μέσα Ιουνίου! Όταν είχαν τόσο καιρό πριν για να καταλήξουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους, έρχονται ξαφνικά στις 15/6, στην αυριανή προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψή τους, για να αποφασίσουν το τι θα πράξουν.

Κι αν δηλαδή πουν… τέλος; Τότε τι; Ποιος θα αποφασίσει για τις ομάδες που θα πέσουν κι αυτές που θα υποβιβαστούν; O ΠΑΣ είναι πρώτος με 49 βαθμούς, ο Απόλλων Σμύρνης έχει 42 και ακολουθούν Χανιά και Λεβαδειακός με 38 β., ενώ εκκρεμούν δύο αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας και τα πλέι οφ. Ποιος μπορεί να λάβει απόφαση ότι θα ανέβουν μόνο οι δύο πρώτοι (ο 2ος δίνει μπαράζ), όταν είναι τόσο λεπτές οι βαθμολογικές ισορροπίες. Κι αν απαιτήσουν αναδιάρθρωση με άνοδο τεσσάρων, ποιος τους εγγυάται ότι θα το δεχτεί η SL1, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο να συμβεί;

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι αποτελούν… ψιλά γράμματα για εκείνους που αποφασίζουν για το μέλλον της SL2, τους ίδιους δηλαδή τους παράγοντες των 14 ομάδων, που φαίνεται ότι δεν έχουν ως προτεραιότητά τους την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν, αλλά πρωτίστως να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις