«Δεν με θέλει για πρόεδρο ο Μελισσανίδης»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και την περίπτωση της ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Yellow Radio 92.8 FM ο Αλέξης Κούγιας:

Για τις εκλογές και την συνεδρίαση της Super League την Παρασκευή:

«Θα συζητηθούν αρκετά θέματα, πράγματι μέχρι τώρα αντιδρά μόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Εμείς σαν Λίγκα θα προτείνουμε και θα φανεί και για το Κύπελλο».

Για την επανέναρξη των αγώνων:

«Χωρίς οπαδούς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Είναι καλό όμως που παίζουμε, οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να μείνουν χωρίς ποδόσφαιρο. Όσοι μιλούσαν για παύλα και τελεία δεν είχαν πραγματικό λόγο, ευτυχώς επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική. Διαφορετικά θα βλέπαμε του χρόνου ένα πρωτάθλημα παρωδία».

Για τον Άρη ο Κούγιας είπε:

«Το θέμα του Άρη είναι σύνθετο. Ο Άρης είχε ήδη μια μεγάλη ικανοποίηση με την αδειοδότηση του. Η επιτροπή αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα λειτουργεί κατ’εντολή της UEFA. Υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα εδώ. Στην ΠΑΕ Άρης δόθηκε άδεια και συγχρόνως να την απαγορεύει να κάνει μεταγραφές και να της αποδίδει πρόστιμα. Το ένα πρόστιμο είναι δικαιολογημένο, από την στιγμή που υπήρχε απόφαση της FIFA, έπρεπε να την σεβαστεί η ΕΠΟ και να μην σύρει τον Άρη σε αυτή την διαδικασία. Ο Άρης και ο Καρυπίδης θα χρειαστεί να συμβιβαστεί κατά την γνώμη μου, χωρίς να φταίει».

Σχολιάζοντας την ψηφοφορία για την προεδρία της Super League ανέφερε πως:

«O Μελισσανίδης δεν θέλει να βγω πρόεδρος γιατί θα διεκδικήσω ποσοστά από το στοίχημα για της ΠΑΕ και καθώς είναι μέτοχος στον ΟΠΑΠ, δεν τον βολεύει, έχει αγοράσει και την Stoiximan, υπάρχει μονοπώλιο. Αντί να κοιτάζουμε να κάνουμε ανεξάρτητες τις ομάδες μας, κοιτάμε να είμαστε φίλοι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο για να βάζει τους διαιτητές που θέλει».